Twitter’dan 2 Türk öğrenciye davet

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Twitter’ın kurucu başkanı Jack Dorsey, sistemde açık bulan ve bu açığı geliştirdikleri yazılımlarla kapatıp siteye raporlayan Batuhan Katırcı ve Cihan Nalbant’ı ABD’ye davet etti
Sitene Ekle

HABER MERKEZİ - Musa Kesler

Sosyal paylaşım platformu Twitter’ın kurucu başkanı Jack Dorsey, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Yazılım Mühendisliği bölümünden 2 öğrenciyi ABD’ye davet etti. Twitter’ın sistemsel açığını bulan ve bu açığı geliştirdiği yazılımlarla kapatıp Twitter yetkililerine raporlayan BAU öğrencileri Batuhan Katırcı ve Cihan Nalbant, şirketin genel merkezinin bulunduğu San Francisco’ya gidecek.

İki genç öğrenci, Twitter’ın endüstri liderleri ve dünyanın dört bir yanından gelen mühendislerin katılımıyla gerçekleştireceği aynı zamanda Twitter’ın yeni ürünlerinin tanıtılacağı ‘Twitter Flight’ organizasyonunda yer alacak.

‘Çok heyecanlıyım’

1’inci sınıf öğrencisi Nalbant “Hayalim gerçek oldu” diye konuştu. Nalbant, şunları söyledi: “Çok heyecanlıyım. En büyük hayallerimden biriydi. Yaklaşık 1.5 ay önce bir tweet atmıştım, ‘En büyük hayalim silikon vadisi’ne gitmek’ diye. Umudunu yitirmeyip azimle çalışarak bu başarıya ulaştığımı düşünüyorum. Ben mantıksal bir açık buldum. Reklamlar için hedef kitleyi bulma ve bu kitlenin potansiyelini analiz etmeyle ilgili bir açık.

Teknik detaylara girmeden bu şekilde özetleyebilirim. Aslında bir senelik bir çalışmanın neticesi. Arkadaşlarım ve ailem çok sevindi. Her yerden tebrik mesajları aldım. Bu beni çok da mutlu etti. Batuhan’la yakında şirketleşeceğiz, kendi ürünlerimizi pazarlayacağız.”

‘Devam edeceğiz’

2. sınıf öğrencisi Katırcı da şunları söyledi: “Periscope’taki kullanıcı sıralarını manüpüle edilmesine yol açan bir güvenlik açığı buldum. Ayrıca başka kullanıcılar adına mesaj atılmasını sağlayabilen bir açık daha buldum. İkisi de çok önemli bulundu ve bir gecede düzelttiler. Gideceğimiz yerlerdeki insanlar sosyal medya için önemli şeyler yapmış insanlar. Batuhan’la çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/twitter-dan-2-turk-ogrenciye-davet-gundem-2132652/

Boyle haberleri okumak guzel. Twitter i mesaj kisaltmadan kullanmak, sevgili profillerini takip etmeden acigini bulmakta varmis. Vay be helal olsun.

Helal olsun Şaşırttı benı bu BAU'lular

bahçeşehirin benim bilmediğim bi şanı var herhalde

Çok güzel gelişme gibi dursada bu
beyin göçünü durdurmak gerek ve ülkemizde değerlendirmek lazım

Amaan ben de iş teklifi sandım. Twitter Flight'mış.
Ayrıca yazılım öğrencisi olup birinci sınıftayken "hayalim silikon vadisine gitmek " diye tweet atmak da bi ineklik şimdi kabul edelim ki.

iyi olmuş, yakında iş teklifi de gelir.. Burada kalıp da zengin işverenlerin "kim en eğitimlisini en ucuza çalıştıracak" yarışına kurban gideceklerine orada başarılı olurlar..

helal olsun

daha öğrenciyken iş teklifi olmaması normal ama bu çocukların önü çok açık.
inşallah hakettikleri yerlere gelirler.

Oo tüm gün C-D arasındaki Starbucks'ta oturup masaya iphone-araba anahtarı-cüzdan üçlüsünü koyup "kız kesme" olayı yerine güzel bir başarı yakalamışlar, tebrikler.
Bu trend hiç eskimedi mi?
Ben de bizim zamanımızda kaldı sanıyordum Nokia 6110 havaları.
Ama şimdi iphone falan herkeste var. Hala tuttuğunu bilmiyordum bunların

Bu trend hiç eskimedi mi?
Ben de bizim zamanımızda kaldı sanıyordum Nokia 6110 havaları.
Ama şimdi iphone falan herkeste var. Hala tuttuğunu bilmiyordum bunların

Hala yapılıyor, derse gelince lüks arabası için okul otoparkında yer bulamadığından falan da şikayet edenler var asdfgh.
Eski ultra zengin sınıfındakiler daha görgülü ama şu son yıllarda zenginleşenler çok vahim, her şeyi göze sokma çabasındalar...

bahçeşehirin benim bilmediğim bi şanı var herhalde
Bahçeşehirle yan yana oturuyoruz ıspartakulede oturuyorum. Bazen bahçeşehrde yemeğe falan gideriz eşimle gencleri pek bi havalılar :) yanlarına yaklaşamazsınız :) Bazen yetişkinler bile öyle sinir oluyorum öyle aşağılayıcı bakışlara Allaha şükür benımde durumum yerınde asla kımseye öyle bakmadım. Allah baktırmasın..

Halbuki hep fakir ama zeki bebeler hoşuma gitmiştir şimdiye kadar. ya da zengin ama zekisini ve de aynı zamanda görgülüsüyle karşılaşmadığım için.
Zeka her zaman kazanır.
Aynı kulvarda olamayan iki yaşıt yıllar sonra zekalarından dolayı açık ara yaparlar.
en nihayetinde zeka kalıcı, zenginlik geçici bir şey.

Aslında bu zenginlik olayı çok komplike bir konu.

Bunlar bence 3 kuşak ve daha eski zengin olanlar ve yeni kuşaktan 1. Kuşaktan zengin olanlar diye ikiye ayrılıyor.

Yeni zenginler kendi anaları babaları fakirlikten geldiyse alışkanlıkları değişmediği için gösteriş odaklı oluyor.

Doğuştan ve birkaç kuşaktır zengin olanlarsa ezici güç olduğunu düşünüyorlar.

4-5 kuşaklık zengin insanları tanıyorum iş hayatında TV de gördüklerimiz bir noktadan sonra gerçekten yukardan bakıyorlar. Özellikle kadınların o botoxlu yüzlerindeki ifade bize göre olmayan bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…