• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter yasağına mahkeme 'dur' dedi

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Ankara 15. İdare Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Twitter'a erişimi engellemesine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Twitter'a erişimin engellenmesinin ardından Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP ’li Oktay Vural Twitter yasağının kalkması için idare mahkemesine başvurmuştu.. Dava dilekçelerinde mahkeme kararının Twitter’ın tümüne değil bazı linklere erişimin engellenmesine yönelik olduğu vurgusu yapılmıştı.

AYM DE BUGÜN GÖRÜŞECEK Bu arada Anayasa Mahkemesi de Twitter yasağıyla ilgili başvuruları bugün görüşmek üzere gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, kararını bugün açıklayacak. En son CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yasağı Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK
Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre kanunlar gereği, TİB bu kararı derhal yürürlüğe koymak zorunda. Yani TİB'in mahkeme kararı kendisine resmen tebliğ edildiği anda Twitter'ı açması gerekiyor.
Yasalar uyarınca, TİB'in Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulunma hakkı var. TİB, itirazını Bölge İdare Mahkemesi'ne yapabilecek.
Ancak TİB, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etse bile, önce Twitter'ı açmak zorunda. Yani itiraz başvurusu yapsa bile TİB'in artık Twitter'a erişimi engelleme hakkı bulunmuyor.
TİB,Twitter'ı yeniden ancak bölge idare mahkemesi, itirazını haklı bulursa kapatabilir. Ancak bu süre içinde TİB, yasal olarak Twitter'a erişimi açık tutmak zorunda.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/twitter_yasagina_mahkeme_dur_dedi-1183302

Eyyy idare mahkemesi, sen kimi idare ediyorsun, sen kimden emir alıyorsun, kime hizmet ediyorsun. :27::27::27:

Son düzenleme:
Açmasın yaaaa... Biz kendi kendimize takılıyoruz orda ne güzel sinir olmadan :1:

bugün bile açılabilirmiş :46::46::46: açılsın artık ya sürekli dns ayarlarını değiştirmekten bi hal oldum:53::53:

bugün bile açılabilirmiş :46::46::46: açılsın artık ya sürekli dns ayarlarını değiştirmekten bi hal oldum:53::53:

Google Chrome kullansana ? Zenmate indir . Öyle çok kolay fakat, diğer internet sitelerini yavaşlatıyor. Yani tek twitter ı açacağın zaman açarsın onu da ? :26:

Google Chrome kullansana ? Zenmate indir . Öyle çok kolay fakat, diğer internet sitelerini yavaşlatıyor. Yani tek twitter ı açacağın zaman açarsın onu da ? :26:

yok öyle program falan kullanmak istemiyorum.o programlar yüklüyken herhangi bi şifre fln girdiğinde tehlikeli olabiliyormuş.onu göze alamam :50::50:

Huuummmm .... Bilmiyordum onu :5:

Sileyim hemen bari .

evet canım özellikle internet bankacılığı fln şeylerde çok tehlikeliymiş.yani şifreni ele geçirirlerse yandın :50::50: ki bu tarz uygulamalar ülkeyi bile bu konuda tehtit ediyo resmen kendimizi açığa çıkarıyoruz korunma savunmasını etkisiz hale getiriryoruz yani.

evet canım özellikle internet bankacılığı fln şeylerde çok tehlikeliymiş.yani şifreni ele geçirirlerse yandın :50::50: ki bu tarz uygulamalar ülkeyi bile bu konuda tehtit ediyo resmen kendimizi açığa çıkarıyoruz korunma savunmasını etkisiz hale getiriryoruz yani.

Korktum şuanda, kaldırsam bilgisayardan işe yarar mı acaba ?

Korktum şuanda, kaldırsam bilgisayardan işe yarar mı acaba ?

ayar tabi ki.sonuçta programı kaldırıyon pcden.dns den gir sadece.ayrıca dns ayarlarını değiştirdiğin zamanda sakın e bankacılık olayına fln giriş yapma.ne zaman twittera gireceksen o zaman ayarları değiştir.

ayar tabi ki.sonuçta programı kaldırıyon pcden.dns den gir sadece.ayrıca dns ayarlarını değiştirdiğin zamanda sakın e bankacılık olayına fln giriş yapma.ne zaman twittera gireceksen o zaman ayarları değiştir.

Tamam canım sağolasın, teşekkür ederim :16:

Twitterdan açıklama:ssz:
$BjqMCZRIQAETvd-.jpg

Son düzenleme:
rica ederim canım

ya bugün müydü dünmüydü hatırlamıyorum bişi okudum.başbakan demiş ki bu twitterın asıl kapanma nedeni youtube diye.acaba onla ilgilibişi okudun mu
hiç.

Bu yasakların hepsi dış basını daha da körükledi ve şüphe çekti anlaşılan:ssz:

Bu yasakların hepsi dış basını daha da körükledi ve şüphe çekti anlaşılan:ssz:

aynen öyle oldu şu an tüm dünyanın gözü bizim üstümüzde ve seçimlerde.hele seçim günü ve sonrası öyle haber yapacaklar ki sen o zaman gör dış basının curcunasını.

aynen öyle oldu şu an tüm dünyanın gözü bizim üstümüzde ve seçimlerde.hele seçim günü ve sonrası öyle haber yapacaklar ki sen o zaman gör dış basının curcunasını.

ay bu cumleye öngörü degil de ortalık karıstıgında itiraf, diş mihrakların temsilcisi derler... aman dikkatli olun :27::27:

Back