Tvden anlayanlar bir bakabilir mi? Çok bunaldım

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
133
Önce tv kanallarının bir kısmı sinyal vermemeye başladı. Sonra diğerleri de onlara katıldı. Sonunda hiçbir kanalım çekmemeye başladı. Ben biraz kurcaladım, türksat 4a uydusunu bir güzel silip fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonra da hiç birşeyden haberim yokmuş gibi Uydu alıcıyı eşimle tamirciye yolladım.:ıslık:
Adam açar açmaz bu artık düzelmez demiş. Ben de yeni bir uydu alıcı aldım. Şimdi taktım ve sürpriz! Sinyal yok!:halay:Problem alıcıda değilmiş, boşuna 120 tl bayıldığımla kaldım. o çok bilmiş tamircinin kafasına fırlatasım var.
Neyse alıcıyla anten arasındaki kabloyu biraz kurcaladım. Prizin yanındaki yuvaya taktığımda anlık sinyal geldi 3-5 saniye kadar. Sonra o da gitti. Uzun süredir ben ve televizyonum bakışıyoruz ama işin içinden çıkamadık. Sizce problem lnb denen anten kablosunda mı? Bu kablonun durduk yere bozulma gibi bir adeti var mıdır? Son çare yarın gidip yeni bir kablo alacağım ama işe yarama olasılığı ne kadar merak ediyorum. Daha önce bu kabloyla alakalı problem yaşayan ekran severleri konuma davet ediyorum.
Tvmi çok özledim ya:mad:

Önce tv kanallarının bir kısmı sinyal vermemeye başladı. Sonra diğerleri de onlara katıldı. Sonunda hiçbir kanalım çekmemeye başladı. Ben biraz kurcaladım, türksat 4a uydusunu bir güzel silip fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonra da hiç birşeyden haberim yokmuş gibi Uydu alıcıyı eşimle tamirciye yolladım.:ıslık:
Adam açar açmaz bu artık düzelmez demiş. Ben de yeni bir uydu alıcı aldım. Şimdi taktım ve sürpriz! Sinyal yok!:halay:Problem alıcıda değilmiş, boşuna 120 tl bayıldığımla kaldım. o çok bilmiş tamircinin kafasına fırlatasım var.
Neyse alıcıyla anten arasındaki kabloyu biraz kurcaladım. Prizin yanındaki yuvaya taktığımda anlık sinyal geldi 3-5 saniye kadar. Sonra o da gitti. Uzun süredir ben ve televizyonum bakışıyoruz ama işin içinden çıkamadık. Sizce problem lnb denen anten kablosunda mı? Bu kablonun durduk yere bozulma gibi bir adeti var mıdır? Son çare yarın gidip yeni bir kablo alacağım ama işe yarama olasılığı ne kadar merak ediyorum. Daha önce bu kabloyla alakalı problem yaşayan ekran severleri konuma davet ediyorum.
Tvmi çok özledim ya:mad:
:KK70: çanaktan dir canım o bizimde sinyal olmayınca çıkıp Çanakla oynuyorlar geliyor kanallar

Tamirciye cok sasirdim.
Esim hobi olarak bazen tv yi fabrika ayarlarina geri dondurur. Turksat 4A'yi tarayinca da kanallar geri gelir.
Tamirci o konuda sacmalamis.
Sizin sorun buyuk ihtimalle canaktan kaynaklaniyor.

Cihaza arkadan bağlanan kablo ile oynayın bizimde sık sık gider

Merhaba ''Sinyal yok'' diyorsa ve çanaktan da değilse kumanda da bir tuşa basmışsınızdır. Bende de aynısı olmuştu tamirci getirtmiştik bir şekilde düzeltmişti, ama nasıl olduğunu anlayamamıştım. Bir süre sonra tekrar aynısı oldu. Mantık yürüterek nereden olduğunu buldum. Çünkü iki de aynı çanağa bağlı tv den birinde sinyal yok diyor öbürü gösteriyor. Kumandanın üzerindeki tuşları deneyin derim, belki faydası olur.

Belki kabloda sorun yoktur da, antenden çıkmıştır. Kendisininkini düzeltmeye çalışan yanlışlıkla seninkini bozmuştur. Kablo neden bozulsun durup dururken. Giriş veya çıkışta bir sorun vardır.

Çatıdaki antene veya şahsi çanak antense ona baktınız mı? Bizim genelde rüzgardan kablo çıkıyor veya anten dönüyor. Bu kış en az 3 defa antenci çağırdık.

Bizimkinde de aynı sorun vardı, ben hiç anlamam ama eşim tv yi epey kurcaladı, kumandayı kontrol etti, antende de sorun yoktu, çünkü komşuların tv sinde sorun yoktu, en son dediğiniz kabloyu bugün değiştirdi ve tv çekti, çok şükür:KK9:

sorun büyük ihtimalle kabloda bazen içindeki teller hasar görebiliyor :KK51: eve bi tamirci çağırın o değiştirsin bence

servis çağır gelsin yerinde baksınlar en azından o sırada sorun neyse giderilir. kablo da değiştiriyor onlar

Back