- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.606
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
Önce tv kanallarının bir kısmı sinyal vermemeye başladı. Sonra diğerleri de onlara katıldı. Sonunda hiçbir kanalım çekmemeye başladı. Ben biraz kurcaladım, türksat 4a uydusunu bir güzel silip fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonra da hiç birşeyden haberim yokmuş gibi Uydu alıcıyı eşimle tamirciye yolladım.![islık :ıslık: :ıslık:](/images/smiley/ıslık.gif)
Adam açar açmaz bu artık düzelmez demiş. Ben de yeni bir uydu alıcı aldım. Şimdi taktım ve sürpriz! Sinyal yok!
Problem alıcıda değilmiş, boşuna 120 tl bayıldığımla kaldım. o çok bilmiş tamircinin kafasına fırlatasım var.
Neyse alıcıyla anten arasındaki kabloyu biraz kurcaladım. Prizin yanındaki yuvaya taktığımda anlık sinyal geldi 3-5 saniye kadar. Sonra o da gitti. Uzun süredir ben ve televizyonum bakışıyoruz ama işin içinden çıkamadık. Sizce problem lnb denen anten kablosunda mı? Bu kablonun durduk yere bozulma gibi bir adeti var mıdır? Son çare yarın gidip yeni bir kablo alacağım ama işe yarama olasılığı ne kadar merak ediyorum. Daha önce bu kabloyla alakalı problem yaşayan ekran severleri konuma davet ediyorum.
Tvmi çok özledim ya![Mad :mad: :mad:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk27.gif)
![islık :ıslık: :ıslık:](/images/smiley/ıslık.gif)
Adam açar açmaz bu artık düzelmez demiş. Ben de yeni bir uydu alıcı aldım. Şimdi taktım ve sürpriz! Sinyal yok!
![Halay :halay: :halay:](/images/smiley/halay.gif)
Neyse alıcıyla anten arasındaki kabloyu biraz kurcaladım. Prizin yanındaki yuvaya taktığımda anlık sinyal geldi 3-5 saniye kadar. Sonra o da gitti. Uzun süredir ben ve televizyonum bakışıyoruz ama işin içinden çıkamadık. Sizce problem lnb denen anten kablosunda mı? Bu kablonun durduk yere bozulma gibi bir adeti var mıdır? Son çare yarın gidip yeni bir kablo alacağım ama işe yarama olasılığı ne kadar merak ediyorum. Daha önce bu kabloyla alakalı problem yaşayan ekran severleri konuma davet ediyorum.
Tvmi çok özledim ya
![Mad :mad: :mad:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk27.gif)