Tv izleme

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
oğlum 2008 mart doğumlu
3 ay sonra 4 yaşını bitirecek kreşe gidiyodu 2 aydır gitmiyor
babam bakıyor 5 de evde oluyorum öğlenleride evde oluyorum
ev yakın olunca arada çıkıp bakıyorum
ama
hep tv iziyor
sabah gözünü açar açmaz anne tvyi aç
akşam ağlayarak uyuyor tvyi kapatma diye
gün boyuda aynı hiç kapattırmıyor
önceden aşağı inerdi oynardı bahçede
şimdi zorla iniyor bir kaç gün evden çıkmadığı bile oluyor

şaşırdım ne yapacağımı
mart ayında doğum iznine ayrılacağım
zaman çabuk geçsin diye dua ediyorum
ben evde olsam tvye saatli baktırmayı düşünüyorum

evde olan anneler siz nasıl baş ediyosunuz

Lutfen cocugunuzu bir uzmana gosterin, bir arkadasım böyle bir durumdan oturu cok sıkıntılar çekti ve cocugunuzu mutlaka tv den uzak tutun, geri donulemez sonuclar olusturabiliyor..

evde olan arkadaşlara sordum
aynı yaşlarda olanlara onlarda da aynı problem varmış
çocuklar sürekli tv açık olsun istiyorlarmış
anneler haydi yorum yapınnnn

evde olan arkadaşlara sordum
aynı yaşlarda olanlara onlarda da aynı problem varmış
çocuklar sürekli tv açık olsun istiyorlarmış
anneler haydi yorum yapınnnn

ben 3 ay öncesine kadar çalışan anneydim.annem ve kaynanam baktı oğluma.o zamanlar çokta fazla tv alışkanlığı yoktu.babannemizin evi bahçeli olduğu için akşama kadar bahçede dedesiyle oyunlar oynardı.annemlerin evinin önünde de park var.yani tv seyretmeye vakti kalmıyodu.istemiyodu da .ama şimdi ((( 3 ayın içinde kolik oldu çıktı.sabah daha gözlerini ovuştururken pepee aç diyo ağlıyo.akşama kadar tv seyrediyo.bu ara geç uyumalarımız başladı.gece 1 den önce uyumuyo.sabah 11 den önce kalkmıyo.ne yapacağımı şaşırdım.gezmeye çıkarmaya çalışıyorum ama havalar çok soğuk.zaten hasta ettik çocuğu((( uuuuuufffffffff.yaramı deştin arkadaşım

öğlen çıktım tv açık bu beni hiç sallamıyo
kapattım hemen doktora götürüüm seni ben izleyebilirsin deyince izleyeceksin dedim
öğleden sonra da hep dışardaydı
Allahtan hava güzeldi
anne tv izleyebilir myim diyo
bakalım biz evdeyken bi şekilde oyalarız ama bakalım dedesi nasıl yapacak kıyamaz hiç
sanki ağlamsı daha iyi öğlen abartısız 15 dk ağladı
istersen akşama kadar ağla dedim :)

benim kararlılığımı biliyo şükür ki

benimki de sabah uyanır uyanmaz istiyor.gün içinde kapatıyoruz.ben de izlemiyorum.akşam olunca açık oluyo.ozaman istiyo ama oyun oynarsak ilgilenmiyor.benimki sıkıntıdan izlemek istiyo.kendi kendine oyun oynamak istemiyor.izleme demek çare değil tv yerine meşgul etcek ilgisini çekçek şeyler lazım.

öğlen gidince 1 saat kapatıyorum akşamda 5 d ekapatıp 7.30 açıyorum keloğlana bakıp kapatıyoruz
ama
kapalı olduğu sürece dakikada bir anne başladı mı açalım mı ne zaman açacağız
ilk başta 10 dk falan ağlıyor kapatınca onunla ilgileniyorum hep açık olduğu zamnda ilgileniyorum ama gözü hep tv de
canım sıkılıyor
gün boyu dedemiz bakıyor
onda kapat diyorum ama
kapatacağını pek sanmıyorum evde tek başına sıkılıyor haliyle
dedisyle sde oyun oynuyor ama tv hep açık bakmasada açık olsun istiyo

seni anlıyorum.. kreşi neden bıraktınız? çocuğun tercihi değilse ekonomi çok dara sokmayacaksa tekrar kreşi düşünseniz???? tabi bunların neden niçinleri sizde saklı.... çocuğu dedeye en güvenilir yere emanet etmek tabiki çok güzel... burada sorun olan teslim alanın tutumu...... öncelikle şunu bilmeniz gerek, 4 yaş çocuğu sosyalleşme dönemine girer... oyunu beraber oynamazlar ama paralel oyun oynarlar... yani biri oynarken o da diğerini izler ve oda kendi çapında onu taklit ederek oyuna eşlik eder... tv çok seyrediyor olmasının nedeni tabiki söylediğiniz gibi can sıkıntısı.... burada suç onda değil o ortamdaki büyükte... o tv na daldığında onu tvdan koparacak çok daha cazip bir teklifle onayaklaşmalı... beraber oyunlar oynayabilmeli... malesef kış mevsimindeyiz ve buyüzden başımız sıkıştığında parka fırlayamıyoruz... dedesinin çevresinde aynı yaş grubundan birkaç çocukla gidip gelseler evde oyunlar oynasalar... tabii bunu dedenin evinde organize etmekte ayrı bir sorun olabilir... işte bu yüzden '' kreşten niye aldınız? '' diye sormuştum...... gelelim sizin geleneksel anne tutumuna... haklı olarak tv izlemesini istemiyorsunuz... nasıl yapın biliyormusunuz; sanki sizde onun tv izlemesinden yanasınızda tv bozuluyor yada elektirik çok ısınınca tv kapanıyor gibi numaralara girin... böylece arnızda çatışma küsme kavga çıkmaz... Allah hepimizin yardımcısı olsun. bol şans.

kreşi bırakmayı istemedik ama biraz böyle olması daha uygun gibi geldi
biz ksabada oturuyoruz burda kreş yok
ilçeye götürüyordu babası sabah 7 de evden çıkıyolardı akşam 6 oluyordu gelmeleri
yazın sorun olmadı hiç
hava geç kararıyordu sıcaktı
ama kış gelince 4 de hava kararıyor ve sabah 15 dk da motor anca ısınıyor
çocuk sabah erken kalkardı ama artık zorlanmaya başladı
zaten 8-8.30 arasıda yatıyordu
günde 2 saat görebiliyordum

bayramda babam gelince yazık dedi ben kalayım idare edelim bir kaç ay
aslında dedesi çok ilgili onunla sürekli oynuyor
ama çocuk tv açık olacak diyor ille
dün öğleden sonra aşağı indiremedim ben tv bakacam evde diyor kandırıp indirdim akşama kadar oynadı dışarda komşuya gitti
bir tane çocuk olan komşumuz var onlarda ilkokula gidiyor yeni bir bebekleri oldu onlardanda ayağını kesti gitmek istemiyor ama arada götürüyoru yinede

anne olmak gerçekten çok sorumluluk istiyor
doğurmakla bitmiyor ve onlar büyüdükçe sorumluluk artıyor
ama babalar öyle değil
izlesin ne olavcak
yapsın ne olacak
abartıyosun bunlar sürekli duyduğum laflar

seneye eylül gibi ilçeye gececeğiz inşallah yarım gün kreşe veririm
hem sıkıntııs kalmaz
hem evde kardeşi olacak o zaman vakit güzel geçer

benimki 4 yaşında tv den koparma yolunu buldum tv nin sesini kısıyorum ona belli etmeden diyorum ki AAA çok ısınmış biraz kapat da dinlensin o da kapatıyorr böylece sonra oyuna dalıyoruz

ayni sorun bizdede var kizim 4 yasina giricek normalde krese gidiyor ama kres 2 haftadir tatil bir haftadirda hastaydi ben goturmedim..3 haftadir tv bagimlisi oldu normalde birlikte cok oyun oynardik ama simdi disari cikamiyoruz havalar soguk ve bende 39+5 gunluk hamileyim ve cok zorlaniyorum eskisi gibi ilgilenemiyorum...allahtan pazartesi krese basliycak..cevremizde oyle oyun oynabilecegi kimsede yoktu yazik 3 haftadir hergun soruyor anne bugun okul varmi ben cok ozledim diye...yidede bu halimle bazen evde saklambac top filan oynuyoruz bebeklerle oynuyoruz birlikte yemek yapiyoruz temizlik yapiyoruz ama yetmiyorki cocuklar yorulmak bilmiyor...

benim oğlumda 3 yaş 4 aylık oda sabah uyanınca televizyon açmamı istiyodu,
bende ona kahvaltı yapmadan açılmıyo diyodum kahvaltısını yapınca açıyodum.
akşamları saat 5 den sonra televizyon istediği zaman git bak bakalım camdan hava
kararmışmı diyodum kararmış anne diyodu,aaaa hava kararmış çizgi filmler bitti artık diyodum.
şimdi kendisi diyo hava karardı filmler bitti diyo.e tabi böyle ne kadar uyutursam artık.

bence en kestirme çözüm televizyonu evlerinizden çıkarmak olmalı. Çok zor mu gelir? Sanmıyorum, belki başta zorlanırsınız ama zamanla alışırsınız. Bir üç buçuk senelik evliyiz ve evimize televizyon sokmadık. Oğlum 2 yaş 1aylık ve televizyon izlemeyi bilmez bile. Çocuk gelişiminde çok olumsuz etkisi olduğu kesin çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…