seni anlıyorum.. kreşi neden bıraktınız? çocuğun tercihi değilse ekonomi çok dara sokmayacaksa tekrar kreşi düşünseniz???? tabi bunların neden niçinleri sizde saklı.... çocuğu dedeye en güvenilir yere emanet etmek tabiki çok güzel... burada sorun olan teslim alanın tutumu...... öncelikle şunu bilmeniz gerek, 4 yaş çocuğu sosyalleşme dönemine girer... oyunu beraber oynamazlar ama paralel oyun oynarlar... yani biri oynarken o da diğerini izler ve oda kendi çapında onu taklit ederek oyuna eşlik eder... tv çok seyrediyor olmasının nedeni tabiki söylediğiniz gibi can sıkıntısı.... burada suç onda değil o ortamdaki büyükte... o tv na daldığında onu tvdan koparacak çok daha cazip bir teklifle onayaklaşmalı... beraber oyunlar oynayabilmeli... malesef kış mevsimindeyiz ve buyüzden başımız sıkıştığında parka fırlayamıyoruz... dedesinin çevresinde aynı yaş grubundan birkaç çocukla gidip gelseler evde oyunlar oynasalar... tabii bunu dedenin evinde organize etmekte ayrı bir sorun olabilir... işte bu yüzden '' kreşten niye aldınız? '' diye sormuştum...... gelelim sizin geleneksel anne tutumuna... haklı olarak tv izlemesini istemiyorsunuz... nasıl yapın biliyormusunuz; sanki sizde onun tv izlemesinden yanasınızda tv bozuluyor yada elektirik çok ısınınca tv kapanıyor gibi numaralara girin... böylece arnızda çatışma küsme kavga çıkmaz... Allah hepimizin yardımcısı olsun. bol şans.
kreşi bırakmayı istemedik ama biraz böyle olması daha uygun gibi geldi
biz ksabada oturuyoruz burda kreş yok
ilçeye götürüyordu babası sabah 7 de evden çıkıyolardı akşam 6 oluyordu gelmeleri
yazın sorun olmadı hiç
hava geç kararıyordu sıcaktı
ama kış gelince 4 de hava kararıyor ve sabah 15 dk da motor anca ısınıyor
çocuk sabah erken kalkardı ama artık zorlanmaya başladı
zaten 8-8.30 arasıda yatıyordu
günde 2 saat görebiliyordum
bayramda babam gelince yazık dedi ben kalayım idare edelim bir kaç ay
aslında dedesi çok ilgili onunla sürekli oynuyor
ama çocuk tv açık olacak diyor ille
dün öğleden sonra aşağı indiremedim ben tv bakacam evde diyor kandırıp indirdim akşama kadar oynadı dışarda komşuya gitti
bir tane çocuk olan komşumuz var onlarda ilkokula gidiyor yeni bir bebekleri oldu onlardanda ayağını kesti gitmek istemiyor ama arada götürüyoru yinede
anne olmak gerçekten çok sorumluluk istiyor
doğurmakla bitmiyor ve onlar büyüdükçe sorumluluk artıyor
ama babalar öyle değil
izlesin ne olavcak
yapsın ne olacak
abartıyosun bunlar sürekli duyduğum laflar
seneye eylül gibi ilçeye gececeğiz inşallah yarım gün kreşe veririm
hem sıkıntııs kalmaz
hem evde kardeşi olacak o zaman vakit güzel geçer