İlköğretim Yorum ve Soruları Tüzyeksav Koleji Ankara hakkında bilgisi olanlar

Sadece üstün zekalı öocukların alındığı bir okul. Zeka testi yapıp ona göre alıyorlar. Fiyat 30000 civarı

Sadece üstün zekalı öocukların alındığı bir okul. Zeka testi yapıp ona göre alıyorlar. Fiyat 30000 civarı
bu okula giden tanıdığınız varmı? kızım önümüzdeki sene buraya başlayacak. burada çocuğu okuyan veli bulmaya çalışıyorum. güzel şeyler duymaya ihtiyacım var okul hakkında :)

Okuldan memnun veliler, bi gurubumuz var, orda yazıyorlar. Ben orda yaşamıyorum ama velilerden olumsuz birşey duymadım.
Peki nasıl oldu kayıt işiniz? Çocuğunuz üstün zekalı sanırım çünkü normalleri almıyorlar

Ocakta sınava girdik oldukça yüksek bir bursla kayıt hakkı kazandı. Biz bursu hic dusunmeden kızımın yaşıtlarından onde oldugunu dusunerek test amaclı goturmustuk. Elimizden geldigince arastırmaya calısıp kaydettirdik en azından demememiz gerek diye. 20 aylıktan beri kreşe gidiyor ve yaşıtlarının hepsinden gelişim açısından çok önde. Normal bir okula giderse çok sıkılacagını biliyorum çünkü kreşte arkadaşlarını küçük görüyor. Burada biraz daha denk olacagını dusunuyoruz. Hangi grupta konuşuyor veliler bende takip edeyim :)

merhaba denyas.tuzyeksav koleji ile ilgili araştırma yaparken sizin yorumunuzu gördüm.kızınızı okula göndereceğinizden bahsetmişsiniz.ben de çocuğum için araştırma yapıyorum ama hiç bir bilgi bulamadım.siz kayıt yaptırdınız mı? kayıt yaptırdıysanız ya da herhangi bir bilgiye ulaştıysanız tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

by_zehra, Dün 19:25 K.İ.B.

Merhaba, konu hakkında gelişme var mı ? Bizde arayış işindeyiz ama çok fazla bilgiye ulaşamadık. Artık okulun kapısında bekleyip velilerle konuşacağım :)

Benim kızım da bu okula girmeye hak kazandı. Gönderen arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Benim kızım da bu okula girmeye hak kazandı. Gönderen arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Okuldan memnun veliler, bi gurubumuz var, orda yazıyorlar. Ben orda yaşamıyorum ama velilerden olumsuz birşey duymadım.
Peki nasıl oldu kayıt işiniz? Çocuğunuz üstün zekalı sanırım çünkü normalleri almıyorlar
Jordan81 rica etsem hangi gruptan velilere ulaşabileceğimizi yazar mısınız en küçük bir bilgi kırıntısına dahi ihtiyacımız var

Ocakta sınava girdik oldukça yüksek bir bursla kayıt hakkı kazandı. Biz bursu hic dusunmeden kızımın yaşıtlarından onde oldugunu dusunerek test amaclı goturmustuk. Elimizden geldigince arastırmaya calısıp kaydettirdik en azından demememiz gerek diye. 20 aylıktan beri kreşe gidiyor ve yaşıtlarının hepsinden gelişim açısından çok önde. Normal bir okula giderse çok sıkılacagını biliyorum çünkü kreşte arkadaşlarını küçük görüyor. Burada biraz daha denk olacagını dusunuyoruz. Hangi grupta konuşuyor veliler bende takip edeyim :)
Denyas okula devam ediyorsanız görüşlerinizi alabilir miyim memnun musunuz

Okulu gezdim fakat beğenmedim.muzik odası veya sınıflar çocuk gözüyle çok soğuk geldi.agır bir havası var.sikayet var sitesinde çok şikayet var.Ben düşünmedim neden çünkü normal bazı okullarda da üz çocuklara yönetim çalışmalar yapılıyor . Tek kalem olan gruptan eminim sıkılacaktı.O kadar üz çocuk yarış havası verirdi.hirs ve sürekli kıyas çocuğuna zarar verir bayanlar.

bu kolej hakkında bilgisi deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Merhaba,

bizim de oğlumuz tüzgeksav’ın sınavını kazanmıştı. Yüzde 30 burslu olarak geçen sene anaokuluna gönderdik. Burslı olmasına rağmen diğer okullara göre çok daha fazla para verdik. Göndermeden önce biz de çok tedirginlik yaşadık. Sonuçta çocuğumuzun ‘üstün zekasını’ heba etmeyelim diye tüm tereddütlerimize rağmen okula gönderdik. Ama okulu hem kurumsallık, hem öğretmen kalitesi hem de eğitim sistemi olarak çok yetersiz bulduk. Bizim Beklentimiz diğer birçok aileye göre çok yüksek değildi. Tek kriterimiz çocuğumuzun mutlu olması ve kendi becerisi doğrultusunda iyi bir yönlendirmeyle eğitim almasıydı. Fakat 1 yıl boyunca çocuğumuzla ilgili herhangi bir yönlendirmeyle ilgili geri bildirim almadık. Çocuğumuz sadece okula gitti geldi. Allahtan evimiz okulun karşısındaydı da diğer öğrenciler gibi çok fazla yol çekmedi.

okulda geleceğe yönelik bir planlama yok. Mesela Çoçuğumuzun uzaya ya da Spora veya sanata özel bir ilgisi var ancak bunlarla ilgili bir gelecek planlamaları yok. Normal bir eğitim var.

Hocaların eğitimi yetersiz

En kötüsü de üstün yetenekli çocuklarınıza bu alanda özel eğitim almayan hocaların ders vermesi. Hocalar bildiğimiz normal hocalar. Hiçbir özel eğitimleri yok. Diğer okullardan transfer edilmişler ya da yeni mezun çocuklardan seçilmişler.

velilere oynuyorlar

okulla ilgili bizi en çok rahatsız eden şey tamamen velilere oynamaları oldu. Odaklarında Çocuklar değil veliler var. Tüm etkinliklerini velilere göre yapıyorlar. Halbuki bu enerjiyi çocuklara harcasalar çok daha iyi olurdu.

Lütfen Erken kayda dikkat

Çocuğumuzu okula verdikten sonra, o Yıl ortasında şubat ayında bize (eşime) diğer sene için bir kayıt belgesi imzalatmışlar. Biraz emri vaki olmuş. Eşim de maalesef bu belgeyi okumadan imzalamış. Yani gelecek senenin kaydını 7-8 ay önce yapıyorlar. Tek çocuğumuz olduğu için daha önce pek deneyimimiz yoktı bu konuda. Maalesef okulun bilerek yetersiz bilgilendirmesi yüzünden bu hatayı yaptık. Çocuğumuz otomatikman 1. Sınıfa kayıt olmuş haberimiz yok!

Sonuçta biz Anaokulu bitince çocuğumuzu hemen o okuldan aldık. Başka bir okula kayıt yaptırmak istedik. Kaydınızı vermediler. Siz bize kayıt yaptırdınız dediler. Bu olay temmuz 2017’de oluyor. Yani Şubat 2017’e sözde yeni kayıt yaptırmışız. Sonra kavga döğüş yeni okula kaydı verdiler...

İcra kağıdı geldi

10 ocak2018 yani geçen hafta kapı çalındı. Postacıicra kağıdı getirdi. Tüzyeksav bizi icraya vermiş. Peki neden çocuğumuzu oraya kaydettirip göndermemişiz. Eğitim ücretinin yüZde 10’u için bizi mahkemeye vermiş. 2.500’lik icra geldi. Ama öncesinde hiçbir tebligat ya da uyarı göndermediler. Avukatlık parasını alan da giydirmişler. Düşünebiliyor musunuz çocuğunuz yenibir okula gidiyor ve oranın orasını ödüyorsunuz eski okulu ise, oraya gitmediği halde para talep ediyor. Bir de sizi icraya veriyor. Hiç canımızı sıkmadık. Şimdi bu icra parasını ödemeye gidiyorum.

Daha önce söylemedin ama tüzyeksav tam bir ticarethane gibi çalışıyor. Şubat ayı yaklaşıyor aman ha siz siz olun erken kayıt falan numaralarına gelmeyin. Sonra bizim gibi üzülürsünüz.

Bu icra olayıyla ilgili yok ama gerçekten çocuğumuzu o okuldan aldığımız için çok mutluyuz. Şimdi daha az beklenti ve çok daha mutlu bir şekilde yeni okuluna gidiyor oğlumuz..

Okula gönderenler gözlemlerni paylaşabilr mi? (Memnun olup olmadığı konuşar hakkında)

X