tuzsuz yemek

Benim eşim daha yemeğin tadina bakmadan tuz ekleyen insan o bile alıştı az tuzlu yemeye. Alişılır ama birden kesmemek gerek,baharatlarla daha kolay atlatırsıniz geçiş sürecini. Ben uzun zamandır değirmende oğuterek himalaya tuzu kullanıyorum ,az kullanmiş oluyorum kaşikla yada serperek eklemeye nazaran. Bol baharat ekliyorum tuzun eklikligini anlamıyoruz
o degirmenli olan himlaya mi oluyor? deniz tuzu saniyordum onun adini

eskiden çok tuzlu yerdim ben sonradan düşündüm ki tuzun inanılmaz zararları var hayatıma tuz dökülen hiçbirşeye tuz kullanmıyorum artık sadece yemeklere çok az konuluyor bizim evde yok denecek kadar az zamanla insan alışıyor tuzu aramıyor bile yavaş yavaş azaltın bir süre sonra aramazsınız bile :KK66:
insallah bizde oyle oluruz

Benim babamda yüksek tansiyon hastası bi türlü düşmüyordu tansiyonu bir ilaç ile tanıştı profesörün sayesinde çok tuzlu yiyen bir insan değil ama tuzsuzda yemez. Ömür boyu kullanacakmış o ilacı.
insallah ilaca gerek kalmadan diyetle bes on sene idare edebiliriz

Gerçi tansiyonda tamamen kesmeye gerek yok sanırım. Azaltsanız da olur. Mesela salça koyduğunuz yemeklere tuz koymamakla başlayın.
Hergün bir tane sarımsağı 3-4 parçaya bölüp yutsun. Bir de kahveden, sigaradan, fazla demli çaydan falan uzak dursun. Tansiyonu çok yükseltir bunlar.
sigara kullanmiyor esim o bonusumuz var sukur
kahveyi gunde bi kere içiyordu, çayida iki uç br sabahlari, çok kafeinli bi gun geçirmiyor sukur
tuh yaws adama kahve yasak diye içmeden gonderdim ise
hasta psikolojisine sokuyon beni diyor
bi dr da bana lazim galiba :KK43:

benim babam da yüksek tansiyon hastası yıllardır 29 ile felç geçirdi,sonra düzeldi.ilaç kullanıyor her gün.yemeklerimizi az tuzlu yapıyoruz.tuzu tamamen çıkarmakta sağlıklı değil,günlük belli bir miktar alıyor.kaç yıl oldu bir daha bir sorun yaşamadı.sakin bir hayat sunmaya çalışın.stres tansiyonu yükseltiyor.
komsunun kizi vardi oglen kizimin yasiti yani arkadasi
adam çocuklarin sesini kaldiramadi , ofladi pufladi durdu
basim agriyor diyip çikiyor isin içinden
bi hastalik sinirimiz eksikdi

o degirmenli olan himlaya mi oluyor? deniz tuzu saniyordum onun adini
Himalaya tuzuda var degirmen olarak ama deniz tuzu ve normal tuzda var. Ben değirmeni ayrı almıştım poşet olan himalaya tuzunu içine doldurup kullanıyordum ama artık değirmende satılan markalarda var. Zaten tadı yoğun bir tuz,iki çevirsem 1 tencereye yetiyor. Hemde daha sağlıklı diğer tuzlara nazaran

sigara kullanmiyor esim o bonusumuz var sukur
kahveyi gunde bi kere içiyordu, çayida iki uç br sabahlari, çok kafeinli bi gun geçirmiyor sukur
tuh yaws adama kahve yasak diye içmeden gonderdim ise
hasta psikolojisine sokuyon beni diyor
bi dr da bana lazim galiba :KK43:

Bu kadar üstelemeyin. Bu gerçekten kötü bir durum.. İçmek istiyorsa içsin. Yoksa bir zaman sonra o isteğini bastırmak için dışarıda içecektir.

"Rafine edilmiş kaya tuzu" satılıyor artık paket olarak. Onu alabilirsiniz. Dr.lar sağlık açısından iyi olduğunu söylüyor. Tuz oranı yüksek olduğu için az kullanmalısınız , dikkat edin.
İyotsuz tuz sakın kullanmayın.
..

İki çeşit yemek yapıyorsanız birini az tuzlu diğerini tuzsuz yapabilirsiniz.
Zamanla damak tadınız alışıyor.
Tuzsuz ekmek alın. Kahvaltılıklarınızı tuzsuz alın v.s

komsunun kizi vardi oglen kizimin yasiti yani arkadasi
adam çocuklarin sesini kaldiramadi , ofladi pufladi durdu
basim agriyor diyip çikiyor isin içinden
bi hastalik sinirimiz eksikdi
yüksek tansiyon sinir yapıyor mu bilmiyorum ama tanıdığım yüksek tansiyon hastaları hep sinirli. babam 29 la felç geçirince tansiyon hastası olduğunu öğrendi,Allah korudu da daha kötü bir şey olmadı.14 yıl önce öğrendi ve ilaç kullanıyor.neredeyse her şeyi yiyor,kahve de içer.artık bir sorun yaşamıyor şükürler olsun ki.sinirlenince gidip uyuyor bu da onun kaçışı oldu :)

Bizim de annem babamda tansiyon kolestrol falan oldugu icin evde yemekler az tuzla yapilir kizartma sık yapilmaz yapilsa da yagi azdir. Normal yemeklerin pilavin vs. de yagi azdir. Ben de alismisim tuzdan pek hoslanmiyorum etle pek aram yok sebze yemeklerine bayiliyorum (ispanak olsa da yesek) yemekte fazla yag olursa midem bulaniyo falan. Insan alisiyo yani. Bi de bi soz vardir insanin bi seye alismasi 21 gun surer diye.

canm biyerde canan karatayin yazisini okudum tesadufen.simdi diyorum ki iyiki o yaziyi okumusum.1yildir hayatimdan ekmegi aycicek yagini misir ozu yagini tuzu sekeri unu tamamen cikardim ve geri sagligimi kazandim odulude giden tum fazla kilolarim simdi civi gibiyim cok sukur bazan ikram edildiginde bi pogaca yada simidin kenarindan ufacik bolup alinca migdem benle savas ediyo.okadar unutmus anlayacan bu saydiklarimi.hic zor degil kendimle beraber aile fertlerinede asiliyorum bu durumu

Bu kadar üstelemeyin. Bu gerçekten kötü bir durum.. İçmek istiyorsa içsin. Yoksa bir zaman sonra o isteğini bastırmak için dışarıda içecektir.

"Rafine edilmiş kaya tuzu" satılıyor artık paket olarak. Onu alabilirsiniz. Dr.lar sağlık açısından iyi olduğunu söylüyor. Tuz oranı yüksek olduğu için az kullanmalısınız , dikkat edin.
İyotsuz tuz sakın kullanmayın.
..

İki çeşit yemek yapıyorsanız birini az tuzlu diğerini tuzsuz yapabilirsiniz.
Zamanla damak tadınız alışıyor.
Tuzsuz ekmek alın. Kahvaltılıklarınızı tuzsuz alın v.s
himm tuzsuz ekmek dedinizde ben ekmegimi kendim yapayim en iyisi tuzsuz olandan bazlama yaparsam bayilir valla esim :)) bugun ilk ogrendigim gun oldugu için onun sokuyla yaptim biseyler once ben alisayim sonra onu alistiricam bu hayata
esim hala kabul etmiyor tansiyonun yuksek oldgunu, benim dirdirimdan çikiyormus onun tansiyonu
saglam insanin tanisyonu çikarmi hiç laf isteeee
kahvaltida bu sabah peybuir ve zeytube gozum takuldi ikiside çok tuzlu onu nasil yapicaz bilmiorum :KK43:

benim eşim tuz kullanmıyor, hoşuna gitmiyor yemeklerde tuz koyunca, ama ben tuzsuz yapamıyorum. evde yemekleri tuzsuz yapıp kendi tabağıma ekliyorum. sanırım bu tuz olayı kişiye göre değişiyor, ben de şeker kullanmıyorum ama tuzsuz asla yapamam. herhalde tamamen bırakmak yerine yavaş yavaş azaltabilirsiniz.

Benim babaminda tansyonu var ... Annem yavasdan yavasdan alistirdi ... Bi baktim bende artik tuzlu yiyemiyorum :-) alisiliyor yani ben hic farkina bile varmadim...
Gecmis olsun bu arada

bak iste onu yapamam ben
en bujyuk korkum çocuklarimin anasiz yada babasiz kalmmasi
oncedende spylerdim para pul hiç bisey istemiyorum sadece saglikli olalim diye
, bu benim en zayif noktam bi insan olarak :KK43:
nasil ona çakdirmiycam ki bu dusuncemi
sabahtan beri yuzum bi kere gulmedi hep aklimda
oda bana agir hasta muamelesi yapma diyor ama elimde deilki

Ama bak çok örnek var uzun yıllar sorunsuz yaşayan adamı sıkarsan dırdırından edersen tansiyonu yükselir

En ağır hastaya bile hasta değil gibi davranın derler siz adama kahve bile içirmezseniz olmaz ki

Düzenli besleyin tuzu saltın dünkü taktik iyi biri tuzsuz biri az tuzlu vs zeytin peynir çerkez kraker el atın onlara

Ama unutmayın eşiniz bebek değil tepki geliştirmesin dışarı çıkınca daha fazla yemesin

Senin iyiliğin için repliklerini bırakın ve günlük yaşantınıza acilinden dönün yavaş yavaş beslenme biçimini dönüştürün

Ama bak çok örnek var uzun yıllar sorunsuz yaşayan adamı sıkarsan dırdırından edersen tansiyonu yükselir

En ağır hastaya bile hasta değil gibi davranın derler siz adama kahve bile içirmezseniz olmaz ki

Düzenli besleyin tuzu saltın dünkü taktik iyi biri tuzsuz biri az tuzlu vs zeytin peynir çerkez kraker el atın onlara

Ama unutmayın eşiniz bebek değil tepki geliştirmesin dışarı çıkınca daha fazla yemesin

Senin iyiliğin için repliklerini bırakın ve günlük yaşantınıza acilinden dönün yavaş yavaş beslenme biçimini dönüştürün
YOK YOK bugun daha iyyim alistim galiba
sabah 3 buyuk bardak çay içti hiçbisey demedim valla :))))
simdilik sadece yemeklerin tuzunu azaltiyorum dirdirda yok soz

hafyaya kardiyolog randevusu var gitmek istemiyor gelde hatirlatma onun iyiligi için oldugunu :)))

hatta dunden beri bisey farkettim en ufak biseyde parliyor benim adam, tamam çabuk sinirlenirdide galiba baya bi abartiymis bu durum, dikkat edince gordum
teke kelime yada cumleyle anlatmaya çalisiyorum derdimi sonrada susuyorum o kendi kendine konusuyor sinirlneiyor sonra sakilesiyor geri kendi kendi
bende sadece ya sabir çekiyorummmmmm :)))
aslinda boyle daha iyiymis konusup konusup kendi susuyor sonra hatasini anlayip laf çarpip duryor konusyaim onla diye :))))

bu tuz olayi sanirim aliskanlikla ilgili birsey..esim yemegin tadina bakmadan daha tuz atar maalesef..fazlasi gercekten zarar...mesela salatalik domates tuzlamadan yemez ama aslinda tuzsuzda yenir onlar..bazen elmaya bile tuz eker dusunun...abartr iyice yani :-) madem ortada bir saglik sorunu var birlikte asacaksiniz..birde suna inanirim ben esler birlikte hareket ederlerse daha kolay alisirlar..sen onun yemeklerini haizrliyorsan ona gore hazirlarsan daha iyi olur...mesela o tuz katmiyorsa sende katma yemeklerine..sofraya tuz getirme mesela...bu gibi kucuk seylerden baslayabilirsin sanirim..ben tuzu severim ama asiri aramam...yani bir cok seyde olmazsada olur...ama bazi seyler varki tuzsuz hic tadini alamam.

bu tuz olayi sanirim aliskanlikla ilgili birsey..esim yemegin tadina bakmadan daha tuz atar maalesef..fazlasi gercekten zarar...mesela salatalik domates tuzlamadan yemez ama aslinda tuzsuzda yenir onlar..bazen elmaya bile tuz eker dusunun...abartr iyice yani :-) madem ortada bir saglik sorunu var birlikte asacaksiniz..birde suna inanirim ben esler birlikte hareket ederlerse daha kolay alisirlar..sen onun yemeklerini haizrliyorsan ona gore hazirlarsan daha iyi olur...mesela o tuz katmiyorsa sende katma yemeklerine..sofraya tuz getirme mesela...bu gibi kucuk seylerden baslayabilirsin sanirim..ben tuzu severim ama asiri aramam...yani bir cok seyde olmazsada olur...ama bazi seyler varki tuzsuz hic tadini alamam.
evet bende yiycem tuzsuz o kararimdan eminim
dokjtorlara gore gun içinde yediigmiz ekmekde butun gun yeetcek kadar tuz varmis
kalan butun kullandiklarimiz asiri vucuda
belki zayiflarimda bellimi olur :)

evet bende yiycem tuzsuz o kararimdan eminim
dokjtorlara gore gun içinde yediigmiz ekmekde butun gun yeetcek kadar tuz varmis
kalan butun kullandiklarimiz asiri vucuda
belki zayiflarimda bellimi olur :)
hahaha olabilir tabii..ekmek tarifleri var..gercekten ev yapimi ekmek cok nefis oluyor..tabii daha erken bayatliyor vs ama en azindan ev yapmi hem daha dogal hemde tuz atmazsiniz kendini..tarifi vereyim..bu tarif tam tutuyor. ister 1 ekmek yap ister 2-3 istege bagli...tuzunuda atmayiverirsin...

Ekmek yapimi

Malzemeler:

-2,5 su bardagi ilik su (200 ml lik bardak)

-1 paket yas maya (42 gram)

-yarim cay bardagi zeytinyagi

-1 kg un

-1 corba kasigi tuz

-1 corba kasigi seker

Yapilisi:

-malzemelerin hepsini karistir guzel bir hamur elde et

-sekil verip tepsiye koy

-uzerine kesik sekiller ver ve bolca un serp uzerine

-uzerini kapatip 1 saat beklet tepside

-200 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisir.

X