tuzsuz yemek

Canım peyniri zeytini tuzda bekletmeye gerek yok. Dil peyniri, muratbey taze kaşar, la vache qui rit üçgen peynir tamamen tuzsuz. Aynı şekilde marmarabirlik kuru sele, foranın üzerinde tuzsuz yazan kutusu bir de pazarlarda falan olan hurma zeytin tamamen tuzsuz.

mutfak benim elimde sonuçta herseyi yaparim , ayri da pisrrim yeterki sagligi iyi olsun esimin çocuklarimin babasinin
geçmis olsun annenize
Geçmiş olsun.Mide problemide var.Eger öyleyse fazla baharat Salça turleride iyi gelmez.

benim eşimde yüksek tansiyon hastası hatta ilaç bile kullanıyordu evlenir evlenmez ilacını yarım almaya başlattım ve kesinlikle tuzlu hiç bişey yapmadım yavaş yavaş ilacı bıraktı ve akşamları mesela limonlu soda içirdim çay içiyorsa limon sıktım.salataları bol limonlu oldu başta biraz dengesi bozulsada zamanla alıştı bünyesi ve çok şükür çok nadir tansiyonu yükselir.

Bende yüz felci geçirdiğim zaman kortizon tedavisinden dolayı her şeyi tuzsuz yemiştim.Peynir zeytin hatta ekmeği bile tuzsuz almıştım 2 ay boyunca.Gerçekten çok zor gelmişti çünkü ben normalden bile tuzlu yiyordum.Zamanla alışırsınız inşallah Allah şifa versin çok geçmiş olsun.

Valla ben tuzsuz yiyorum esim de asiri tuz tuketiyor
Mecburen yemekleri tuzsuz yapiyorum hayatimizdan cikarabilsek aslinda tuzu sekeri super olacak da

ben tüm yemekleri tuzsuz yaparım eşim isterse kendi ekler. tuz aramam, tuz sevmem. ama annem de yemekleri tuszuz yapardı. yani hiç aramıyorum. ama şekersiz gün geçiremiyorum himalaya tuzu var onu deneyin isterseniz, yavaş yavaş da azaltırsınız. ama eşinizin istemesi lazım sonuçta, zorla kesmek olmaz. biri benim tüm şekerimi keserse başına gelecekleri tahmin bile edemez mesela

benim babam da yüksek tansiyon hastası yıllardır 29 ile felç geçirdi,sonra düzeldi.ilaç kullanıyor her gün.yemeklerimizi az tuzlu yapıyoruz.tuzu tamamen çıkarmakta sağlıklı değil,günlük belli bir miktar alıyor.kaç yıl oldu bir daha bir sorun yaşamadı.sakin bir hayat sunmaya çalışın.stres tansiyonu yükseltiyor.

Annemin bobrek durumu diyalizden bir tik once diyeyim sephora.%20 civari calisiyor bobrekler.Protein,potasyum,kalsiyum bunlari almasi da yasak ta kasar peyniri falan bu peynirlerde oran cok fazlaymis.O yuzden az yagli lor yiyor ya da kahvaltilarda 1 dilim kasar ama dedigin gibi zeytini ozellikle ilkbaharda Izmirde dalindan hurma zeytine yukleniyoruz.Ablana da sifalar diliyorum.Omur boyu dikkat etmen gereken bir hastalik iste.Ne kadar dikkat edersen bobrek o kadar saglam kaliyor.Ben yirttim gibi bisey.Abime vurdu ama piyang da kistli bobrekten dolayi tansiyon hastasi.Herkese sifalar dileyelim cidden zor

Ablam bi 5-6 sene korudu böbreği, sonra diyaliz faslı başladı. 9 sene önce de nakil oldu. Şimdi iyi, yine de tuzsuz yemeye devam. Ama diyaliz öncesi ve diyaliz dönemine göre diyet oldukça hafifliyor nakilden sonra. Proteinden potasyumdan kaçmaya gerek kalmıyor en azından. Kavun ve muzda da çok potasyum var, onlara da dikkat edin. Ablamın doktoru diyaliz öncesi dönemde dil peyniri veriyordu diyetinde. Onu bir sor istersen. Geçmiş olsun...

Ne kadar guzel ablanin nakil olmus tabi genc olmasi etkiliyor.Evet annemin kuzeni diyalizde ve beslenmesi daha farkli.Annem kadar sıkı diyeti yok.Soyleyeyim dil peynirini.Yesin.Cok uzuluyorum cunku tuzsuz corba iciveriyor ,yiyebildigi sebzeyi yiyorda kilo verdi cöp gibi kaldi.Cok sagol canim tum hastalara acil sifalar.

Günlük yememiz gereken tuz miktarı 1 çay kaşıgı kadarmış doktorlar söylüyor. Türkiye de günlük tüketilen miktar ise 1 çorba kaşıgı ve daha fazlasıymış. çok çok fazla degilmi...

Birden kesmeyin tabi. kendinize yemeklere katmak için 1 kaşık edinin. özel almanıza gerek yok mutfaktan herhangi bir kaşıkta olabilir. o kaşık hep ölçünüz olsun. Yemek yaparken yukarıdaki verdigim örnegi göz önünde bulundurarak yemeklerinize tuzunuzu atın hep. Ayrıca yemek kaynerken tuz ilave etmeyin , tuzu tencerinizin altını kapatmaya yakınken atın. Tuz kaybı olmaması için.

Tuzsuz her şey yenir alışınca daha bile güzel oluyor

Babam kendine tuzsuz ekmek alırdı biz de yerdik özellikle taze ise kek gibi oluyor

Ama eşinizi germeyin sürekli sen hastasın mesajı vermeyin daha çocuklarım küçük eşime bir şey olursa psikolojinizden sıyrılın

Babamın tansiyonunu 26 larda gördüm yaklaşık 40 şu yaşlarda ondan önce de yüksekti ama o kadar değil 70 yaşında tuzsuz yer ama artık ekmeği falan normal alıyor

Bir de genelde ayrı yemek pişirmeyin diye öğütlüyorlar hasta bozulurmuş özellikle yaşlılar çocuklar vs tuzsuz pişirin siz sonra katın denir genelde

Eşinize tuzsuz temek verirseniz ters teper ölüm döşeğinde gibi davranmayın ama özellikle tuzlu abur cuburu vs kesin Antep fıstığında yahut paketli abur cuburlarda çok tuz var

Yemeği de azaltın tuzu gizleneceklere az koyun ızgara vs yapınca az tuzlu olsa da yenir makarna vs tuzsuzluğu kaldırır ama hiç tuzsuz değil az az azaltın

Peynir zeytin tuzunu azaltın hatta eşiniz için değil de çocuklar sevdi diye alın peyniri mesela az tuzlu olanından

Salatayı vs tuzlu yiyor ise salata yapmayın söğüş koyun herkesin eline bir salatalık vs tuzsuz

Ama ne olur adama çaktırmayın

valla bugun pilavin tuzu azdi hatta hiç yok gibiydi :)
pilavinda tuzu az olmus dedi vaska bisey demedi yedi :)
alisacaaz insalalh
yanindaki yemegin tuzu normaldi tabi zamana ohityvaimiz var biraz

çok geçmis olsun annenize

bak iste onu yapamam ben
en bujyuk korkum çocuklarimin anasiz yada babasiz kalmmasi
oncedende spylerdim para pul hiç bisey istemiyorum sadece saglikli olalim diye
, bu benim en zayif noktam bi insan olarak
nasil ona çakdirmiycam ki bu dusuncemi
sabahtan beri yuzum bi kere gulmedi hep aklimda
oda bana agir hasta muamelesi yapma diyor ama elimde deilki

eskiden çok tuzlu yerdim ben sonradan düşündüm ki tuzun inanılmaz zararları var hayatıma tuz dökülen hiçbirşeye tuz kullanmıyorum artık sadece yemeklere çok az konuluyor bizim evde yok denecek kadar az zamanla insan alışıyor tuzu aramıyor bile yavaş yavaş azaltın bir süre sonra aramazsınız bile

Mesela kahvaltıda domates Salatalık yiyoruz ya onu tuzlamayın çünkü sofrada peynir ve zeytin oluyor tuz ihtiyacı bunla karşılanıyor bekarkende böyle yiyordum eşimde alıştı.
Tüm yemeklere bir silme tatlı kaşığı tuz yetiyor ne az nede çok alıyor kararında bundan fazlası zevk için bence. Hazır bulyonları hayatınızdan Çıkarın. Sofraya salata hazırlıyorsanız bol limonlu ve naneli yapın salatayı tuzun eksikliğini.
Ben makarnayı yağsız tuzsuz haşlarım çünkü sos yapıyoruz makarnaya onda tuz oluyor yada yoğurt yada ketçapla eksikliği hissedilmiyor tuzun

çok sevindim duzelmenize
demeki baslangiciymis demekki insallah bizde oyleyizdir

Benim eşim daha yemeğin tadina bakmadan tuz ekleyen insan o bile alıştı az tuzlu yemeye. Alişılır ama birden kesmemek gerek,baharatlarla daha kolay atlatırsıniz geçiş sürecini. Ben uzun zamandır değirmende oğuterek himalaya tuzu kullanıyorum ,az kullanmiş oluyorum kaşikla yada serperek eklemeye nazaran. Bol baharat ekliyorum tuzun eklikligini anlamıyoruz

hazir bulyon hiç almam ben mutfaga
tursumun tuzu az olmus onu yesse bisey olurmuki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…