salça sorun olamz esimin salçada mideisne dokunuyormusYemegide domatesli yapabilirsiniz salcadada tuz var cunku
evet tansiyon bobrekleri bozuyor saniyordum
az once bi ayzi okudum bobrekler bozuk oldugu için tansion oluyor gibi anladim ordan
Allahim çocuklarimizin ahtrina sifa versin insallah
ayy hemen gidip tuzsuz biseyler yiyesim gekdi :)àarkadaşım böbrek hastasıydı tuz yasaktı
yemekleerin gerçek tadını alabiliyorum diyordu
aslındq yiyecekler o kadar güzel ki biz tuzla onların tadını bastırıyoruz diyordu
insana 1 domatesin içindeki kendi tuzu 1 gün yeterli olacak seviyedeymiş
çok saolunAmin amin. Uzulmeyin sakin sadece dikkat edin. Insallah hic ir sorun olmayacak.
o ne kiaz miktarda himalaya tuzu at canım..
tsekkurler insallah bizdede boyle kolay olurBabam da 1 yıldır tuz diyeti yapıyor. Başlarda yemekler yal gibi geliyordu ama sonra alıştı, annemde onun sayesinde alıştı. 1-2 hafta zorlanır sonra alışır.
benim yemeklerimde tuzlu olmaz hep korkarim nedense yemegin tuuznu fazla kaçirrim diye elim bol deildir tuz atarken
ama sifira indrimek istiyorum
uzun vadede çok pis bi hastalik bu tansiyon
çocuklarimizin yasi kuçuk daha
saglik elden gittimi hersey degrini kaybeder
o ne ki
ben yurt disindayim, su limon tuzu gibi olan tuzmu yoksa ? DEGIRMENi oluyor
ayy hemen gidip tuzsuz biseyler yiyesim gekdi :)à
domateside tuzsuz hiç yiyememmm :)
merhaba hanimlar ..
tuzsuz yemek yenirmi ? aranizda hayatindan tuzu çikaran varmi onu ogrenmek istiyorum ..
esimde su an yuksek tansiyon var ,yeni ogendik, ne zamandir var bilmiyorum belki basidir, acil tuz olayina el atmam lazim
yemeklerimiz asiri tuzlu deil ama sonuçta ekleniyor illaki herkes gibi
ben nasil azalticam bu tuzu , hayatimizdan ççkarmak istiyorum
bunu basaran varsa bana akil evrebilirmi ?
bende kullanmam o kadarda lazim deil zaten doktorlar hep soyluyor bunu, sadece nereden nasil basliycam bilmiyorum
birden kesince àok kati olmazmiAblam 15 yıldır böbrek hastası. 15 yıldır tuz bizim yemeklerimize girmez. Her şey ama her şey tuzsuz yapılır. Sonradan tuz koymak isteyen koyar. Ben evlendim, artık ablamla yaşamıyorum ama hala yemeklere tuz koymuyorum. Eşim de bu durumdan gayet hoşnut.
Azaltarak olmaz, birden keseceksiniz. İlk başta çok tatsız gelse de yedikleriniz zamanla alışıp lezzetini daha iyi aldığınızı farkedeceksiniz.
mutfak benim elimde sonuçta herseyi yaparim , ayri da pisrrim yeterki sagligi iyi olsun esimin çocuklarimin babasininAnnem yuksek tansiyona bagli bobrek hastasi.Yaklasik 10 yildir tuzu agzina koymaz.Disarida yemek yenecekse alternatifleri cok sinirlidir.Minicik tencereleri vardir.Bizlere ayri kendisine ayri yemek yapar.Cani ceker ama asla agzina koymaz.Peynirlerini gunlerce suda bekletir.Zeytinleri ona keza.Bu is tamamen disiplin isidir ve cok zor malesef.Kolay degil tuzsuz yemek ama saglik icin yapilacaksa yapilmali.Alternetifler uretin.Baharatla tatlandirin.Yemekleri bol yogurtla desteklendirin.Anca boyle.
birden kesince àok kati olmazmi
ben yaparim ama esim ariza çikarir
olecek hasta gibi davraniyon bana diyor
adamin morali bozuluyor bu sefrde oda iyi deil