tuzsuz yemek

evet tansiyon bobrekleri bozuyor saniyordum
az once bi ayzi okudum bobrekler bozuk oldugu için tansion oluyor gibi anladim ordan
Allahim çocuklarimizin ahtrina sifa versin insallah

Amin amin. Uzulmeyin sakin sadece dikkat edin. Insallah hic ir sorun olmayacak.

ayy hemen gidip tuzsuz biseyler yiyesim gekdi :)à
domateside tuzsuz hiç yiyememmm :)

Babam da 1 yıldır tuz diyeti yapıyor. Başlarda yemekler yal gibi geliyordu ama sonra alıştı, annemde onun sayesinde alıştı. 1-2 hafta zorlanır sonra alışır.

valla kaynana gelin konularindan kimse yazmaz bana sira gelmez diyordum ama hepiniz yazdiniz, çok saolun Alah razi olsun yardimci olmak istediigniz için ..

zamanla olur o zaman. üzmeyin kendinizi.
yukarıda bir yorumda demişsiniz şekersiz çaya alışmak gibi mi diye. olabilir. aynı bence. ki ben, küçüklüğümden beri çayı bol şekerli içen bir insandım ve birden şekersiz çaya geçtim. başta tadı kötü geldi, kabul, ama şimdi alıştım. şekerli içemem.
insanın damak tadı herşeye alışır bence. yeterki istikrarlı olunsun.
tekrardan geçmişler olsun.

o ne ki
ben yurt disindayim, su limon tuzu gibi olan tuzmu yoksa ? DEGIRMENi oluyor

himalaya tuzu aktarlarada var mı bilmiyorum..çok yararları varmış..bana bir arkadaşım getirmişti..kaya tuzu gibi birşey..
annemde yüksek tansiyon hastası tuzu tamamen hayatından çıkarmadı ama çok aza indirdi..sizde öyle yapabilirsiniz.

ben salçayı tuzlu aldıgımdan tuz atmam
sevmemde zaten
zamanla alışırsınız
mesala domatesi salatalıgı tuzsuz yemek daha güzel

Ablam 15 yıldır böbrek hastası. 15 yıldır tuz bizim yemeklerimize girmez. Her şey ama her şey tuzsuz yapılır. Sonradan tuz koymak isteyen koyar. Ben evlendim, artık ablamla yaşamıyorum ama hala yemeklere tuz koymuyorum. Eşim de bu durumdan gayet hoşnut.

Azaltarak olmaz, birden keseceksiniz. İlk başta çok tatsız gelse de yedikleriniz zamanla alışıp lezzetini daha iyi aldığınızı farkedeceksiniz.

Annem yuksek tansiyona bagli bobrek hastasi.Yaklasik 10 yildir tuzu agzina koymaz.Disarida yemek yenecekse alternatifleri cok sinirlidir.Minicik tencereleri vardir.Bizlere ayri kendisine ayri yemek yapar.Cani ceker ama asla agzina koymaz.Peynirlerini gunlerce suda bekletir.Zeytinleri ona keza.Bu is tamamen disiplin isidir ve cok zor malesef.Kolay degil tuzsuz yemek ama saglik icin yapilacaksa yapilmali.Alternetifler uretin.Baharatla tatlandirin.Yemekleri bol yogurtla desteklendirin.Anca boyle.

Benim babamda yüksek tansiyon hastası bi türlü düşmüyordu tansiyonu bir ilaç ile tanıştı profesörün sayesinde çok tuzlu yiyen bir insan değil ama tuzsuzda yemez. Ömür boyu kullanacakmış o ilacı.

birden kesince àok kati olmazmi
ben yaparim ama esim ariza çikarir
olecek hasta gibi davraniyon bana diyor
adamin morali bozuluyor bu sefrde oda iyi deil

tansiyon hastasi yla aysyanalar
acaba stres oldugunda mi tansiyon çikiyor yoksa tansiyon oldugu içinmi stres olunuyor

mutfak benim elimde sonuçta herseyi yaparim , ayri da pisrrim yeterki sagligi iyi olsun esimin çocuklarimin babasinin
geçmis olsun annenize

birden kesince àok kati olmazmi
ben yaparim ama esim ariza çikarir
olecek hasta gibi davraniyon bana diyor
adamin morali bozuluyor bu sefrde oda iyi deil

Gerçi tansiyonda tamamen kesmeye gerek yok sanırım. Azaltsanız da olur. Mesela salça koyduğunuz yemeklere tuz koymamakla başlayın.
Hergün bir tane sarımsağı 3-4 parçaya bölüp yutsun. Bir de kahveden, sigaradan, fazla demli çaydan falan uzak dursun. Tansiyonu çok yükseltir bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…