• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuzluk-Baharatlık Kavanozları Alırken...

FiruzeSultan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
64
24
98
Hanımlar,
Tezgah üstünde kullanmak için 3'lü Tuz-Çay-Kahve kavanozları almak istiyorum. Zücaciyecileri dolaştım ve farklı kapak türleri aklımı karıştırdı. Vakum kapaklı, çevirmeli, kelepçeli, çek aç kapalı... vs.
$8699072999828-500x500.JPG $008-CAM-174_CAM_3L_METAL_KAVANOZ_550_x_413.jpg $361507_1.jpg $Kasikli-3-lu-Kavanoz__61473955_0.jpg Eki Görüntüle 910811 $Seramik-Renkli-3-lu-Kavanoz__47362067_0.jpg $y3iqy3nxg6tnrxftf2e4.jpg

Yukarıda farklı tür kapaklı kavanozlar için örnek resimler ekledim. Hangi tür kapaklı daha kullanışlı oluyor? Vakumlu(kapak içinde halka şeklinde silikon bir halka olan) kapağı açarken sanki zorlanılıyormuş gibi geldi mağazalarda bakarken. Açarken sert biraz. Ama içindeki kahve, tuz... nem almaz bu sayede diyenler var. İçindekiler nem almasın isterim tabi ama açarken de zorlanmak istemiyorum. Kafam karıştı. :37:
Siz nasıl kullanıyorsunuz mutfağınızda? Ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Sizler hangi tür kavanoz kullanıyorsunuz arkadaşlar? Kullanım açısından hangisi daha iyi olur acaba? Eklediğim resimler beğendiğim modellerin değil, kavanoz kapak türleri açısından ekledim.

3 ve 5teki tarz kapakları seçmeni tavsiye ederim. hemen açıp tencereye bir kaşık baharat atabilirsin.

aldınızmı acaba baharat takımı ? hangisine karar verdiniz ?

bende bakıyorum baharat takımı şık birşeylerde olsun istiyorum dediğiniz gibi kafam karıştı :(

benimkiler kelepçeli 6. resimdeki gibi.bence çok kullanışlı tek elle açabiliyorsun.yemeklere tuz katarken çok pratik oluyor.

aldınızmı acaba baharat takımı ? hangisine karar verdiniz ?

bende bakıyorum baharat takımı şık birşeylerde olsun istiyorum dediğiniz gibi kafam karıştı :(

Hayır büyük 3lü takım henüz almadım. Şimdilik sadece ocağın yanına koymaya küçük ebatlı, içinde kaşıklı, porselen kapaklı 2li tuzluk ve biberlik olarak kullanabileceğim mini bir set aldım.

benimkiler kelepçeli 6. resimdeki gibi.bence çok kullanışlı tek elle açabiliyorsun.yemeklere tuz katarken çok pratik oluyor.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz fikir için.:80: O kelepçeli olanları açmak zor oluyordur zannediyordum yemekle uğraşırken. Önerdiğinize de bakayım mağazalara gidince.

4. Resimdeki gibi ahşap kapaklı, krem rengi seramik kavanozlardan aldım. Hem kapakların iç kısmında silikon, hava geçirmeyecek bir halka var. Bu kapak hem baharatları taze tutuyor, hem de çok zor açılmıyor. :)

Son düzenleme:
Back