-
- Konu Sahibi Tatli_Civciv
- #201
bende bundan bahsetmiştim ama tuz hücre içine girmes diende çıktı:)
Hücre zarından bir molekülün geçme yöntemlerini ve şartlarını da araştırsaydın tam olacaktı. Sadece büyüklüğü uygun diye bir molekül hücre içine giremez. Hücreler öyle yolgeçen hanı değildir. Arkadaşlar
bukadar agresif olmanıza anlam veremedim ,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır,bende nacizane araştırdım ve bu bilgiye ulaştım ,bazı zayıflama yada farklı kozmetik amaçlı ürünlerin içeriğindede tuzlarla ilgili böyle bilgi yazıyor,hücre zarından geçirgenliğin olabilmesi için moleküler büyüklüğün altı çizilmiş
madem konuya vakıfsın(prpofilinde kimyager olduğun yazıyor) sen herkesin anlayabileceği dille anlatta hepimiz aydınlanalım..
birçok kişi gibi bende bilgiye kaynağından ulaşmak ister ve paylaşmak isterim .
atışıp tutuşmanın bi manası yok .kimse bilimsel makale yayınlamadı,bilgiler aktarılıyor ,tartışılıp doğru bulunmaya çalışılıyor hepsi bu ...
sanal ortamda ifadelerimiz bazen eksik yada yanlış anlamlara sebebiyet verebiliyor,neyse uzatmayalım..
bilgi doğru ama yorumunuz yanlış demişsiniz,tekrar baktım mesajlarıma yorum katmamışım,kaynaklarda bu şekilde ifade edilmiş yazmışım..
senin açıklamaların tabiki aydınlatıcı oldu bu anlamda,ama ben iyice araştırmayı düşünüyorum bu tuz ve hücre geçirgenliği ilişkisini...
tuzu istenmeyen tüylerden kurtulma yönünde etkisiyle şu şekilde ilgileniyorum daha doğrusu şöyle ilgimi çekti,tuz mitoz bölünmeyi engelliyor,bu durumda aklıma şu geliyor ,demekki hücreden bir giriş söz konusuki hücre bölünmesini etkileyebiliyor..
kıllarımızı alıyoruz ve kıllar kategen faza geçerken biz tuzu sürersek ve cillten absorbe olunduğunda mitoz bölünmeyi engellerse kıl folikülündeki bazı yada hepsi tam bilemeyeceğim mitoz bölünme evresinde etkilenecekler bu durumda...bu alakayla tuz ilgimi çekti ..
ya başka bi tarafına deneyen yok mu??????????
komplex, arkadaş listemdeki hangi arkadaşla ne konuşmuşum hiç anımsayamadım,kimsenin hipotezini özellikle çürütmeye çalıştığımıda anımsayamadım,ben burda hiçkimseyi şahsen tanımıyorum,kimsenin şahsınıda özellikle atıfda bulunmam,lütfen yazışmalarımızı eğer sağlıklı bir tartışma ortamı yaratacaksak daha yumuşak bir dille ifade edelim ,daha açık konuşulursa olaya daha net açıklık getirebilirdik.
az evvelki mesajımı acele ile yazmıştım ,özür dilerim arkadaşlar kategen evre değil anagen evreyi kastedmiştim şimdi düzenleyeceğim mesajımı.
tuz ile ilgili bilgilerin çok detaylı incelenmesi gerektiği kanatindeyim ,ben demiyorumki tuz kılları yok edecek ,edeceksede bu şekilde etmediğide görülüyor,uzun zamandır limon-tuz karışımını kullananların yorumlarını okuyoruz,ben eğer tuzun mitoz bölünmeye etkisi varsa tuz nasıl bir işlemden geçerde/geçmelimide- etki eder/edebilirmi diye merak ediyordum..
valla komplexçim inanmayacaksın ama hergün ceviz fındık yiyorum:)
okadar meşgale arasında birde buraya gözatıyorum ,aklımda nasıl kalsın her mesaj be canım :))
neyse canım benimde hoşuma gitti seninle yazışmak,özelliklede akademik bilgilerini esirgmeyen biriyle yazışmaktan çok hoşnut kaldım,selametle ....
(özel mesajını görmedin sanırım/sağ üst köşede bildirileriniz kısmına bakıyorsun :))
Canım benim tuz ister ince ister kalın olsun suda erir. Ve tuz hücre zarından diffüze olmaz. Aksine tuz içeri girmez Hücreden su kaybı olmasına neden olur.
benim cümlemin üstüne böle bi yorum yapılmış,bende bana karşı yapılan bu hususi yoruma cvp verdim nacizane,kimseye bilgi sormamaıştım ki halbuki,anlattıklarınız karşınızdakilerin anladığı kadardır,bunuda unutmayalım komplex.,sanki bilgiler ispatlanmak üzere bi yarışa girilmiş geldi,açıkçası okumadım bile göz attım sadece,iyi geceler
kızlar bende tüylerime limon ve tuz ile çare buldum.
ilk önce bacaklarımda denedim. bir spreyli şişenin içine limon sıktım (1tane)
sonra içine bolcaana tuz döktüm ve iyice çalkaladım.
tüylerimi aldığım yere fısfıslayım elimle yedirdim yuvarlak daireler çizip.20 25 dk beleyip yıkadım.şimdi ise ağaklarımdaki tüyler tek tük var yani çıkmadı henüz araan 2 hafta geçti ama tüylerde tık yok :)
Sizlerle paylaşmak istedim :lepi:sositososito
Yanlış yorum yaptığını senin verdiğin bilgiyi senin arkadaş listende olan ve benim söylediğine karşı çıktığım birisi -ki tartışma böyle başladı -alıntı yaparak beni çürüttüğünü düşündüğü ve senin de bu alıntıya itiraz etmediğinden ayrıca hala beni çürütmeye çalışmandan çıkardım.
Araştırmayı seven zeki bir insan olduğun belli. Araştır ve lütfen sonuçlarını paylaş. Sadece ben ve sen değil pek çok insan aydınlanmış olur.
Tüy meselesine gelince Tuzun ciltten geçerek katagen fazda mitoz bölünmeyi durdurarak kılı yok etmesi hipotezin çok yaratıcı.Fakat söylemeden geçemeyeceğim. Tuz cilde temas attiğinde absorbe edilip mitoz bölünmemizi durdursaydı denize girmek bütün deri hücrelerimizin ve hatta saç dahil kıl hücrelerimizin mitoz bölünmesini durdururdu. Ancak öyle olmadığı tecrübemizle sabit.
Gelelim benim hocamın formülün etki mekanizması hakkındaki tezine. Takdir edersin ki bu konuda bir bilimsel çalışma yok. Dolayısıyla tahminden öte konuşmak mümkün değil. Hocamın iddia ettiği (tahmin diyelim ) etki mekanizmasına gelince şöyle
Tüy kökünden alıdığında bir süre folikül açık kalır. O açıklık kapanmadan evvel Kuvvetli asit içeren bir solüsyon Cilde sürülürse cilt onu absorbe etmez ancak sıvı o açıklıktan girerek kıl kökünü tahrip eder. Yapısını bozar. Çünkü kuvvetli asidik materyaller proteinlerin peptid bağlarının kırılarak yapısının bozulmasına neden olur. Tuz ise canlı hücrenin içindeki suyu çeker. Hücrenin susuz kalması yine aynı şekilde canlılık için bir tehdittir. sümüklüböceğin üzerine tuz döküp etkisini gözünüzle görebilirsiniz. İşte düzenli olarak kıl kökünün maruz bırakıldığı bu travma uzun vadede kökün zayıflamasına ve en sonunda tekrar kıl üretemeyecek şekilde tahrip olmasına neden olur..
Ayrıca mitoz bölünme katagen evrede değil anagen evrede gerçekleşir. Katagen faz biz tüyleri alınca başlamaz. Anagen fazın ardına başlar. Bizim epilasyon yaptığımız evre genellikle anagen evredir.
Mekanizma bu yada değil bence insanları ilgilendiren kısmı sonuç. Sonuç olarak bu yöntem uzun vadede kılları zayıflatır. Bir kısmını tamamen yok eder. Limon asiti nedeniyle peeling etkisi yaparak cildi parlatır ve pürüzsüzleştirir. Cildin asit bariyerine katkıda bulunarak enfeksiyonları azaltır. Bunların hepsi denenmiş ve tecrübeyle sabit meseleler. Ancak cildiniz hassassa yada kuruysa denemeyin. Boşuna eziyet çektiğiniz gibi birde cildinize ciddi zararlar verebilirsiniz.
canım ben bunu bacaklarımı makineyle aldıktan sonra yaptım kalın tuz balamdım inceyle yaptım bacaklarım yumuşacık oldu ama kuru ciltliler yapmasın demişsinya benim cildim kuru yapmayımmı yaparsam nolur tatlım bacaklar için yapıyorum ayrıca sadece
komplex çim "Tuz ise canlı hücrenin içindeki suyu çeker. Hücrenin susuz kalması yine aynı şekilde canlılık için bir tehdittir."demişsinya,bu durumda tuzun antimitotik etkisi bi gerçek,kaynaklardada tuzun mitoz bölünmeyi engellediği söyleniyor...
asitlerin peptit bağlarının yapısını bozmasına gelince;evet bazı asidikler bu yapıyı bozuyor(kılların yapısında keratin,güçlü bir protein bildiğim kadarıyla) ,ama kendini yenileme kabileyetide bi okadar yüksek..yanılıyormuyum?
kıl kesecikleri testesteronun yağ bezleriyle kimyasal reaksiyona girmesiyle farklı bir asidite oluşturuyor,bu durum kıllanmaya yada saçlı deridede dökülmelere sebebiyet veriyor,kılların oluşumunda ve büyümesinde birçok etken söz konusu,hormonlar ve başka birçok etken..
bu kıl -tüy mevzusu hiç bitmeyecek sanırım):)