- 30 Temmuz 2009
- 5.814
- 9
-
- Konu Sahibi Tatli_Civciv
turunç derken hangi turunçgil ve turuncun neresini kullanıyorsun
tuz ile ilgili farklı yerlerdede yazmıştım(sanırım burdan bi arkadaş sormuştu bi cilt doktoruna ne düşünüyorsunuz diye bende cevaplamıştım:)
tuz+limondan fayda gördük mesajlarını sıkça duyunca araştırmaya başlamıştım
tuz mitotik bölünmeyi engelliyor ,bölünmenin çeşitli fazlarında özellikle
tuz uygulamasında seanslarınızdan birini gece saatlerine getirmeye çalışın
ve bu sofralık tuz olmasın,taş tuzun öğütülmüşü oluyor,salamuralarda(turşularda) kullanılan kalın tuz olursa daha iyi olur..
kızlar bende tüylerime limon ve tuz ile çare buldum.
ilk önce bacaklarımda denedim. bir spreyli şişenin içine limon sıktım (1tane)
sonra içine bolcaana tuz döktüm ve iyice çalkaladım.
tüylerimi aldığım yere fısfıslayım elimle yedirdim yuvarlak daireler çizip.20 25 dk beleyip yıkadım.şimdi ise ağaklarımdaki tüyler tek tük var yani çıkmadı henüz araan 2 hafta geçti ama tüylerde tık yok :)
Sizlerle paylaşmak istedim :lepi:sositososito
bence kalın tuz yerine ince tuz daha ii gbi çünkü hücre zarından molekülller ne kadar küçük küçük olursa hücre zarından daha ii difüze olur,denemek lazım tabi
Canım benim tuz ister ince ister kalın olsun suda erir. Ve tuz hücre zarından diffüze olmaz. Aksine tuz içeri girmez Hücreden su kaybı olmasına neden olur.
bende burada yazılanlardan sonra araştırdımki,kristal tuzun moleküler büyüklüğü kaya tuzundan küçük olduğundan hücre zarından geçişi daha kolaydır,moleküler büyüklüğü kristal tuza oranla büyük olan kaya tuzunun geçişi zordur diyor kaynaklar....
neden tuz normal bi hc içine difüze olmasın anlayamadım:S
bende burada yazılanlardan sonra araştırdımki,kristal tuzun moleküler büyüklüğü kaya tuzundan küçük olduğundan hücre zarından geçişi daha kolaydır,moleküler büyüklüğü kristal tuza oranla büyük olan kaya tuzunun geçişi zordur diyor kaynaklar....