• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüy konusunu nasıl yapıyorsunuz?

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.837
47.105
548
Merhaba, benim tekir cinsi güzel bir kedim var yaklaşık 2 yıla yakın bizimle. Tüylerinin %80i beyaz. Koyu renkli kıyafetler baya kötü durumda biz de eşimle genelde siyah lacivert falan giyeriz. Evi hergün süpürüyorum tüy toplayıcı rulolardan kullanıyorum ama yok illaki tüyler var. Siz nasıl yapıyorsunuz. Rossmandan tüy toplayıcı top diye bişey aldım makineye atılıyor ama yok faydası olmadı sizin bildiğiniz bu tarz bi ürün var mı?

benim kızım da tekir ama hiç tüyü dökülmüyor mevsim değişimlerinde çok çok çok az o da hangi mamayı veriyorsunuz kedinize onunla ilgisi olabilir mi acaba

her gün sabah akşam tarama
10 günde bir furminatör
O furminatör bizim ne kedide ne köpekte bi işe yaramadı . Annemin kedilerinin çok tüyleri dökülüyor . Binbir türlü hastalık ile uğraşan annem ileri derece de astım olunca , yılda 2 kez tüylerini kestirmekte buldu çözümü .
Bir çok insan onaylamıyor kedilerin tüyünü kesmeyi ama kadın vermeyeceğine göre kedileri e tıkanıp ölmeyi de beklemeyeceğini göre böyle bir çözüm bulduk ..🐈🐾

Haftada 3 kere tarıyorum kedimi. Hiç tüy dökmüyor. Mevsim geçişlerinde en en en en en tüy döktüğü zamanda dahi azıcık döküyor. Onlarıda her gün süpürüp üzerimizi rulo ile alıyoruz.

Bizim 4 kedimiz var. Tüy derdi büyük sıkıntı. Biz internetten böyle bir tüy toplayıcı eldiven aldık. Koltuklardan falan gerçekten çok iyi temizliyor. Bir de evde çamaşır asma yeri kısıtlı olduğundan ve makineden çamaşırlar hep tüylü çıktığından tüye karşı etkili diye bir kurutma makinesi aldık. Faydası oluyor.
trixie-kedi-kopek-tuy-toplama-eldiveni-kirmizi-30140-40-B.webp

Koyu renk giymeyi biraktim daha rahatim. Surekli temizlk baska care yok gulu seven dikenine katlanir diye geziyorum

Çamaşır kurutma makinelerinin bu konuda işe yaradığını söylüyorlar.
Biz de bundan muzdaribiz ama kurutucu koyacak yerimiz yok

Her sabah ve akşam bıkmadan tarıyorum. Faydasını da görüyorum. Öyle aman aman tüy dökmüyor.

Merhaba, benim tekir cinsi güzel bir kedim var yaklaşık 2 yıla yakın bizimle. Tüylerinin %80i beyaz. Koyu renkli kıyafetler baya kötü durumda biz de eşimle genelde siyah lacivert falan giyeriz. Evi hergün süpürüyorum tüy toplayıcı rulolardan kullanıyorum ama yok illaki tüyler var. Siz nasıl yapıyorsunuz. Rossmandan tüy toplayıcı top diye bişey aldım makineye atılıyor ama yok faydası olmadı sizin bildiğiniz bu tarz bi ürün var mı?
Benim oğlumda %90 beyaz tüylü. ☺️
1. si aşırı bir tüy sorunu varsa mamayı değiştirin. Kürkü parlak değilse, gür değilse matsa mamayla ilgilidir.
2.si Günde 2 kez tarayın. Ben dalinle sabunladığım bir bezi durulayın hafif nemli bir şekilde siliyorum oğlumun her yanını haftada 1. Bazıları zararlı olduğunu iddia ediyor ama tüy dökme sorunumuz hiç yok ve kürkü konusunda veteriner hayran kaldı diyebilirim.

Benim oğlumda %90 beyaz tüylü. ☺
1. si aşırı bir tüy sorunu varsa mamayı değiştirin. Kürkü parlak değilse, gür değilse matsa mamayla ilgilidir.
2.si Günde 2 kez tarayın. Ben dalinle sabunladığım bir bezi durulayın hafif nemli bir şekilde siliyorum oğlumun her yanını haftada 1. Bazıları zararlı olduğunu iddia ediyor ama tüy dökme sorunumuz hiç yok ve kürkü konusunda veteriner hayran kaldı diyebilirim.
ama şampuandaki kimyasallar kediniz kendini temizlemek için yalandığında ona zarar vermez mi bence dalinsiz sadece su ile ıslatılmış bezle silin ben yerleri sildiğim deterjanı bile değiştirip bitkisel deterjan aldım su kovasının içine girer diye korkumdan

ama şampuandaki kimyasallar kediniz kendini temizlemek için yalandığında ona zarar vermez mi bence dalinsiz sadece su ile ıslatılmış bezle silin ben yerleri sildiğim deterjanı bile değiştirip bitkisel deterjan aldım su kovasının içine girer diye korkumdan
Şöyle zaten dalini arıtıyoruz suyla yıkıyoruz iyice bezi. Direkt şampuanı sürmüyoruz yani. Veterinere de sorduk ama bir sakıncası olmadığını gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Yer silme konusunda haklısınız tabi biz yerler silinirken onu bir odada tutuyoruz yerler kurumadan da çıkartmıyoruz. Su kovasına alamazlar merak etmeyin sudan korkar genelde bu şirin şeyler ☺️

Bu arada dalin kimyasal konusunda çok masum bir üründür. Benim kimyasala alerjim olduğu için kendimde sadece şampuan olarak da dalin kullanabiliyorum doktorumun tavsiyesiyle

Şöyle zaten dalini arıtıyoruz suyla yıkıyoruz iyice bezi. Direkt şampuanı sürmüyoruz yani. Veterinere de sorduk ama bir sakıncası olmadığını gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Yer silme konusunda haklısınız tabi biz yerler silinirken onu bir odada tutuyoruz yerler kurumadan da çıkartmıyoruz. Su kovasına alamazlar merak etmeyin sudan korkar genelde bu şirin şeyler ☺
yaa işte benim kızım su delisi korkmuyor maalesef öyle ki muslukları falan açıp altına girip suyla oynuyor evden çıkarken vanayı kapatıyorum o kadar yani çünkü banyonun var ama mutfağı kapısı yok çok deli benim kız :)))

yaa işte benim kızım su delisi korkmuyor maalesef öyle ki muslukları falan açıp altına girip suyla oynuyor evden çıkarken vanayı kapatıyorum o kadar yani çünkü banyonun var ama mutfağı kapısı yok çok deli benim kız :)))
Oy severim onu ben ☺️☺️☺️ Tüyü kadar ömrü olsun inşallah ne güzel ☺️☺️☺️

Back
X