• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvaletini daha ne yapimda öğrensin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

1yasmin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
25
0
86
42
İstanbul
tuvalet eğitimi benim kabusum oldu iki senedir uğraşıyorum belli aralıklarla bıarkıp başladım yine çişinin geldiğini biliyo ama vc ye gitmeye üşeniyo bu yüzden gitmemek için bildiği bütün yolları deniyor sonuçta gidiyor ama çooook sıkışmış bir hallde ve muhakkak külodunda kaçırmış bi halde külot yetiştiremiyorum her yolu denedim valla hediyeler süprizler ödüller ne deseniz ama yok yoruuuuldum yaaa bide gece nasıl öğretecem allah bilir en sinirlendiğimde herşeye kafası zehir gibi ama iş çişe gelince unuttum benimle aynı sorunu yaşayıpta ilginç bi şekilde çözümleyen varsa cevaplarını beklerim gece nasıl öğrettiniz arkadaşlar onuda anlamıyorum arkadaşlarımdan kimileri hiç uyandırmıyo çocuklarını ama kupkuru yatıp kalkıyolar bilmiyorum bende artık çoook sıkıldım bu çiş muhabbetinden :utangac::1shok:

benimkide yaptıktan sonra söylüyo ama büyük tuvaletini illaki söylüyo sabır gerek bide kızmamak gerekmiş çevremdekiler öyle söylüyo böyle böyle alısıyolarmış.

Ay kardes bende 3gündür ugrasıyorumama cocuk benımle inatlasıo yapıncada tuvalete deil evin ortasına koyveryo:) biz annelerin kaderibu biraz sabır

inşallah sabırımsonuçverir bu gün 5.gün halan çişini söylemiyor fikriolan varsa acil yassın

Arkadaşlar bir kere niyetdiğiniz zaman pes edip ertelemeyin sonra daha zor oluyor.Bende ilk oğlumda öyle yaptım ve çok zor öğrendi ,yapacağı bir hafta en fazla 10 gündür.sabredin ve ertelemeyin.
Allah yar ve yardımcınız olsun.:emir_bebek:

tuvalet eğitimi benim kabusum oldu iki senedir uğraşıyorum belli aralıklarla bıarkıp başladım yine çişinin geldiğini biliyo ama vc ye gitmeye üşeniyo bu yüzden gitmemek için bildiği bütün yolları deniyor sonuçta gidiyor ama çooook sıkışmış bir hallde ve muhakkak külodunda kaçırmış bi halde külot yetiştiremiyorum her yolu denedim valla hediyeler süprizler ödüller ne deseniz ama yok yoruuuuldum yaaa bide gece nasıl öğretecem allah bilir en sinirlendiğimde herşeye kafası zehir gibi ama iş çişe gelince unuttum benimle aynı sorunu yaşayıpta ilginç bi şekilde çözümleyen varsa cevaplarını beklerim gece nasıl öğrettiniz arkadaşlar onuda anlamıyorum arkadaşlarımdan kimileri hiç uyandırmıyo çocuklarını ama kupkuru yatıp kalkıyolar bilmiyorum bende artık çoook sıkıldım bu çiş muhabbetinden :utangac::1shok:

sevgili arkadaşım öncelikle çoçuğunu mutlaka çoçuk ürologuna göster yaşını yazmamışsın ama eger 2 yaşını geçmişse mutlaka doktora götür aynı sorunu bende 3 yaşındaki kızımda yaşadımyaşına girdiginde söylemeye başladı çokta çabuk öğrendi 6 ay sonra başa sardık bu sefer bazen söyler bazen söylemez oldu gece kaldırıyorum tuvalete 2 kere ama yine sabah kaçırmış falan e bende artık tırlatmaya başladım yatak yorgan yıka başka dert çoçuğumun bbu yaptığını anlamaya çalışmak başka dert derken doktora danışmak için gittim bu çiş konusunu üroloğa yönlendirdi idrar tahlili sonucunda idrar yolunda enfeksiyon çıktı şaşırdım çünkü büyük kıızmda görmüştüm idara yolu enfeksiyonu çok zordur ateş yapar çşini damla damla yapar yaparken acı duyar vel hasıl doktor bana bunun o cinsten asabi bir mikrop olmadığını tam tersi altına kaçırmayı tetiklediğini söylediki doğruymuş tedavimizi yaptırdık 1.5 senedir çok şükür rahatız gecede kaldırmıyorum kendisi eger çişi gelirse beni kaldırıyor allah sizede kolaylık versin

proteincim oğlumun yaşı 4 ama ona gündüzü öğretmek benim için gerçekten kabus oldu çünkü umarsız davranıyo niye kaçırıyosun oğlum diyorum azıcıktan bişey olmaz diyo yaaa oyuna dalıyo çişinin geldiğini ben anlıyorum çünkü hoplayıp zıplayıp acayip hareketler yapıyoki geri gitsin çişi üroloğa gösterimde arda.da yani küçük beyde ağrı falan olmuyoki ama yinede tavsiyene uyup göstercem üroloğa gecedende hiç umutlu değilim ama ne zamana kadar bez takcaz bunuda bilmiyorum hı bide arkadaşlar ben 1 hafta yada on günden bahsetmiyorum öğrenme süreci olarak 2 seneden bahsediyorum baharsevcim hani demişsin ya pes etmeyin diye ama nasıl pes etmeyeyim iki sene sürekli çiş le uğraşmak kolaymı herseferinde demek şimdi daha hazır değil deyip erteliyosun mecburen çokonatçım sanada hayırlı olsun diyeyim öğrendiyse ben bi üroloğa gidem gelem yazarım artık arkadaşlar

canım Allah kolaylık versin :emir_bebek:yaramazların en zor öğrendiği şey tuvalet eğitimi.
ama senin ki gerçekten yardımsız olmayacak heralde yaş 4 diyosun..
2 yaş doldumu alıştırmaya başlayın diyor uzmanlar..
inşaallah hayırlı haberler alırsın...:teselli:

merhabaa.s. benim kızımda mayısta üç yaşına girecek ve inatla tuvaletini söylemiyor :1no2:ben sormadan ve çok uğraştırıyor geçekten! sabrımı sınıyo:1shok: üstelik çok zeki bir çocuk gamyoncuiremsusanki bana inadına yapıyor!eğer oyun oynuyorsa hiç umursamıyor bende şaşırdım vaa ne yapacağımı?!....:sm_confused:

bende zor öğretenlerdenim.artık 6 yaşında geride kaldı o günler ama yazılarınızı okuyunca hatırladım...allah hepinizin yardımcısı olsun ... çook zor çook:teselli:

proteincim oğlumun yaşı 4 ama ona gündüzü öğretmek benim için gerçekten kabus oldu çünkü umarsız davranıyo niye kaçırıyosun oğlum diyorum azıcıktan bişey olmaz diyo yaaa oyuna dalıyo çişinin geldiğini ben anlıyorum çünkü hoplayıp zıplayıp acayip hareketler yapıyoki geri gitsin çişi üroloğa gösterimde arda.da yani küçük beyde ağrı falan olmuyoki ama yinede tavsiyene uyup göstercem üroloğa gecedende hiç umutlu değilim ama ne zamana kadar bez takcaz bunuda bilmiyorum hı bide arkadaşlar ben 1 hafta yada on günden bahsetmiyorum öğrenme süreci olarak 2 seneden bahsediyorum baharsevcim hani demişsin ya pes etmeyin diye ama nasıl pes etmeyeyim iki sene sürekli çiş le uğraşmak kolaymı herseferinde demek şimdi daha hazır değil deyip erteliyosun mecburen çokonatçım sanada hayırlı olsun diyeyim öğrendiyse ben bi üroloğa gidem gelem yazarım artık arkadaşlar

güzel arkadaşım inşallah iyi sonuçlar alırsın doktordan eger bir problem yoksada sabır artık diyceksin oğluna bu huyundan caydırıcı yöntemler uygulamaya bak ben mesela günde beş on kere götürüyordum olsun olmasın maksat onun tuvalete yapılacagını anlasın aglıycak kızacak falan ama aldırma sen aglasada tuvaletten çıkarma yaşı büyük çünki sen ondan daha inatçı ol malesef çoçuklarımız bizi ele geçirmiş vaziyette bilirim çok zordur bu zamanlar allah sana çok çok sabır versin ve inşallah kısa zamanda iyi haberler bekliyoruz

selam arkadaşlar; benim kızım haziranda 2,5 yaşına girecek,bugün 4,günümüz tuvalet eğitiminde,ben lazımlığı evin her yerinde gezidiriyorum(mutfak hariç:)),her yarım saatte oturtturuyorum lazımlığa,onun soylemesini beklemeden,kızım cok sıkıldı bu işten ama,bez kolayına geliyordu tabi,cogu kez küloduna kacırdı ama sabretmek lazım,artık geceleride bezlemekten vazgeçtim,naylon falan seriyorum,işerse işesin diyorum,ne yapayım ogrenene kadar,zamanla alışıcaz...rabbim kolaylıklar versin...

arkadaslar benim oglumda 28 aylık ben götürüyorum yapıyor kakası gelince ben den uzaklasıyor altına yapıyor güzel anlatıyorum olmuyor kızıyorum olmuyor kafayı yiyecem ne temizlik yapabiliyorum ne bir iş bugün 3.günümüzdeyiz günlerim kabus oluyor artık acaba cişinin ve kakasının eldiğini mi bilmiyor ne zaman öğrenecek hep benmi götürecem benim gibi olan biri varsa bana yazsın lütfen kaç gün daha sabır edecem

arkadaslar benim oglumda 28 aylık ben götürüyorum yapıyor kakası gelince ben den uzaklasıyor altına yapıyor güzel anlatıyorum olmuyor kızıyorum olmuyor kafayı yiyecem ne temizlik yapabiliyorum ne bir iş bugün 3.günümüzdeyiz günlerim kabus oluyor artık acaba cişinin ve kakasının eldiğini mi bilmiyor ne zaman öğrenecek hep benmi götürecem benim gibi olan biri varsa bana yazsın lütfen kaç gün daha sabır edecem

merhaba sakın vazgeçme arkadaşım. çocukların özelliği anne babayı sınarlar bakalım nereye kadar dayanacak yoksa benim mi sözüm geçecek diye bakarlar olaya.
benim kızım 2,5 yaşını geçti daha geçen ay 5 gün boyunca lazımlığa oturttum bir defa bile yapmadı ve bu beş günde devamlı kıyafet yıkamak zorunda kaldım. sonrasında tekrar bez takmayı düşündüm ama vazgeçersem bizim ufaklık kazanmış olacaktı. ben inat ettim. arıtk lavaboya götürecem dedim birde onu deneyeceğim dedim. ve inanmazsınız bir günde öğrendi. işin en güzel yanıda artık geceleri de yapmıyor. ve gece kaldırıp lavaboya da götürmüyorum. sabah uyanır uyanmaz yanıma geliyor ve çişim geldi diyor. çok rahatladık valla. hem kreşe de verebileceğim artık bu sayede

ya kızlar bezlemiyim diyorum bende ama
yarım saatte bir altına yapıyo
ne güzel alışmıştı kızım
ağustosun sonunda 3 yaş dicek
ne zor şey bu tuvalet eğitimi off yaa:1no2:

proteinim götürdüm ben bizim küçük beyi ürlüoğa bir sürü tahlil yaptı kanından çişinden röntgen istedi vs..... ama hepsine tamiz dedi sevinimmi üzülimmi bilmiyorum yani beyefendinin huyu bu dicez konuş onunla sık sık telkinde bulun en iyi yöntem bu dedi doktor henüz ilaç için yaşı küçükk dedi 7 yaşından sonra eğer hala öğrenmemişse ilaca yönelebiliriz dedi konuşmaktan imanım gevredi dicem artık başka laf beni ifade etmez valla neyse en azından birkaçgündür gündüz kaçırmaları kalmadı gibi tabi başa dönmezssek artık gecede kalk yat çarşafları yıka ardayı yıka gittiği yere kadar işte durum bu baharsevcim ne diyosunuz arkadaşlar iflah olurmuyuz

çok sevindim arkadaşım bir şey çıkmadığına e artık sabır ne diyelim çaydırıcı ikna edici şeyler yap çok zordur eminim umarım en yakın zamanda annesi seni geceleride mutlu eder

Back