tuvaleti tam yapamama hissi

caresizlikzor

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
197
51
18
20
tuvaletimi tam yapamadigimi hissediyorum ve bu yuzden gaz sorunu yasiyorum ve tekrar tuvalete gidene kadar gaz sorunu asla gecmiyor asiri gaz sorunu basladiktan 1 gun sonra anca tuvalete gidebiliyorum ve gaz basladigi an tuvaletimin geldigini anliyorum ama tuvalete gitme hissi olarak degil. Bu sonuca vardim cunku bu gaz sorunu sadece tuvaletimi yarim kalmis hissi olmadan yapabildigimde gecmisti ve diger saglikli insanlar gibi 5 10 dkda degil 1 saat boyunca tuvalette durmustum sirf tam olarak yapabilmek icin. Sanirim anismus var ve daha once kabizliktan makat catlagi olmustu. Doktor tuvalete cikabilmrm icin toz seklinde ilac vermisti ama bagimli olursun dedikleri icin cok kullanmadim onu duzenli kullansam duzelir mi sizce ne yapmaliyim lutfen yardim edin

Toz ilacı kullanmayın.Kabızlıkla ilgili bir durumda olmayabilir dediğiniz gibi anismus ya da pelvik taban disfonksiyonu da olabilir.Tanı konulması daha saglıklı olur bir gastroenterolog ya da proktolog ile görüsün derim.

17 yasindayim yasimdan dolayi tek basima hastaneye gidemiyorum ailem de hastaneye goturmuyor sen abartiyorsun falan diyorlar 3 4 ay sonra okul bitiyor yasadigim yerde gastroloji bolumu falan olmadigi icin hastaneye birkac ayligina daha gidemiyorum gecen sene makat catlagi olmustu ve ona bagli anismus oldu sanirim hastaneye gitmeden yapabilecegim bir sey yok mu

Anladım canım,o zaman doktorunun yazdıgı ilacı bagırsak düzenlemesi icin kullan ama dozajı yine doktorunun önerdigi sekilde al.Magnesie ile baslayan bir toz vardı onu verdi sanırım.Beslenme seklini degistir lifli gıdalara yönel sebze,meyve,tam tahıllar bol bol su tüket.Özellikle sabahlari uyandıgında 2-3 bardak muhakkak icmelisin.Beslenme sekli de bagırsaklar icin önemli biliyorsun.Bu durum psikolojikte olabilir, stres gibi.Durum düzelmezse yasını doldurdugunda ihmal etme doktora görün.

cok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…