kızlar 1,5 ay sonra 3 yaşına girecek bir oğlum var.tuvalet eğitimini bir türlü halledemedik.4 aydır kreşe gidiyor ama ordada hiç bir sinyal vermiyormuş ben belki arkadaşlarından görüpte söyler demiştim ama oda olmadı.bizim asıl problemimiz klozete lazımlığa adaptöre her ne varsa tuvalate dahil oturmayı redediyor.neler neler yapmadım ama yine sonuç hüsran.bana bir akıl verin cidden kafayı yemek üzereyim bu konuda .aslında çok iyi konuşan kendini iyi ifade eden bir çocuk tuvaleti geldiğininde farkına varıyor ama inatla oturmuyor klozete.klozet korkusunu nasıl yeneceğiz bilmiyorum.çalışan bir anneyim ve tüm gün yanında değilim kreşte öğretmeni bir kaç denedi ama sonrasında oğlum günlerce süren öfke nöbetleri yaşattı bize.sonra öğretmene denemeyelim dedik ve ara verdik çocuk normale döndü.şimdi ben ne yapayım biraz daha mı bekleyeyim.kaç yaşına kadar söylemesi gerekirki?
benim oglumda da ayni korku var. bikac kere tuvalet egitimi denememiz oldu basarisiz bitti.bir turlu ne lazimliga ne tuvalete oturtamadim.sonrasinda lazimligi tuvalet kapisinin onune koydum yanindan gelir gecerken otur uzerine diyodum kaciyodu.bikac haftadir kapilari acmaya basladi, biz tuvalete girincede arkamizdan gelip aciyo bende bisey demedim bizi izlemesine izin verdik.simdi lazimligini tuvalete koydum iki gundur biz yaparken gel sende buraya otur yap diyorum pantolonunu cikarmadan tabi, oturuyo yapiyomus gibi yapip sonra kagit istiyo siliyo gibi yapiyo sonrada cikiyoruz. bu aksamustude babasi pantolonunu indirdi bezinide indirdi oyle oturdu.yavas yavas o korkuyu yenmeye calisiyoruz.biraz daha boyle devam etmeyi dusunuyorum sonra bezini tamamen cikarmayi. yine korkacak diye odum kopuyo.bi daha ertelersek artik yaza kalacak ve o zamanda kardeside olmus olacak.kiskanclikla birlikte daha zor olur diye dusunuyorum.yavas yavas korkutmadan baslayabilirsiniz.umarim sizde de ise yarar.
Yeğenim de tuvalete gitmiyordu...Geldiğini söylüyor bez istiyordu,karanlık köşeye gidip yapıyor sonra temizletiyordu...
Baya uğraştı ablam,hiç baskı yapmadan kakanın sudan kardeşlerinin yanına gideceği gibi bir şey anlattı annenin gidiyor,babanın gidiyor,melisin (ikizi) gidiyor,senin kalıyorr..diyerek yavaş yavaş ikna etti ,şimdi aştılar 3 yaşında..
Zor valla..Hassas bir dönem Allah kolaylık versin.
en kısa zamanda çözülür inşallah,
bi yerde okumuştum, kakalarından ayrılmak zor geliyormuş çocuklara, kendilerinden bir parça gibi geliyormuş, sebebi bu diyorlardı.