Tuvalet Eğitimi tuvalete gitmek istemiyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

GZN123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
118
160
53
30
merhaba 29 aylık oğlum artık tuvaletini tutabiliyor tuvaleti geldğinde bez bağlatıyor yaptıktan sonra çıkarttırıyor ama asla ne klozete nede oturaklı lazımlığa oturmuyor arabalı aldım sevdiği için ama yok.böyle durumu olup sevdiren alıştıran varsa çözümlerinizi bekliyorum.Konuşan tuvalet var baya pahal ondan mı alsam diyorum ama kullanıcı yorumlarında boşuna para verdik yazanlar olmuş ne yapacağımı bilmiyorum

Merhaba, oğlunuz aslında tuvaletini öğrenmiş, sadece oturarak yapmak istemiyor. Size tavsiyem ısrar etmeyin. Ne alırsanız alın işe yaramayacak çünkü.

Sizi otururken görsün, bebekleri oturtun. Eğer video izletiyorsanız, pepe kukuli tuvalet bölümlerini şarkılarını izletin. Teo'nun kaka kitabi var, onu okuyabilirsiniz.

Zamana bırakın. Lazımlık ortada olsun. Arada kıyafetleriyle otursun. Etrafta onun varlığına alışsın. Bezinden kakasını alıp tuvalete dökün, görsün, bay bay desin.

Zamanla girecektir yoluna. 3 yaşa kadar rayına girer diye düşünüyorum. En azından ben oğlumda öyle tecrübe ettim.

Merhaba, oğlunuz aslında tuvaletini öğrenmiş, sadece oturarak yapmak istemiyor. Size tavsiyem ısrar etmeyin. Ne alırsanız alın işe yaramayacak çünkü.

Sizi otururken görsün, bebekleri oturtun. Eğer video izletiyorsanız, pepe kukuli tuvalet bölümlerini şarkılarını izletin. Teo'nun kaka kitabi var, onu okuyabilirsiniz.

Zamana bırakın. Lazımlık ortada olsun. Arada kıyafetleriyle otursun. Etrafta onun varlığına alışsın. Bezinden kakasını alıp tuvalete dökün, görsün, bay bay desin.

Zamanla girecektir yoluna. 3 yaşa kadar rayına girer diye düşünüyorum. En azından ben oğlumda öyle tecrübe ettim.
çok teşekkur ederim deneyeceğim dediklerinizi

çok teşekkur ederim deneyeceğim dediklerinizi
Rica ederim.. aklima simdi geldi, cocuklar sesli seyleri cok seviyor ya, mesela siz tuvaletteyken o da yaninizda olsun, yaparken cikan seslere cok guluyorlar 🙈 kulaga igrenc geliyor biliyorum ama sikirti pitirtilar cezbediyor ve ben de yapacagim diyebiliyorlar..

Ben de bir gelişim uzmanindan tuvalet sonrası ödül verin tavsiyeysiyle öğrettim.
En cok sevdiği şey neyse onunla odullendireceginizi söyleyin. O yoytube daki videolar da çok işe yarıyor. Tuvalet videolari son olarak siz de tuvalete gidin sizi bir defa da olsa izlmesine izin verin ve sifona basip kakaya bay bay deyin. En çok bu işe yarıyor bu da eski usul ve en kalıcı ogretimi sağlıyor. Hepsini uygula . Öğrendi diye msj atarsin burdan

Canim benim oglum da ilk zamanlar klozete ya da lazimliga oturmadi. Alaturka tuvalette comelip yere yapiyordu ben de pesinden girip yikiyordum. Sonra annemlere geldik. Burada sadece klozet var, bizden gore gore klozete oturmak istedi. Bir iki ben tuttum, oturup yapti. Sonra marketten oturak aldi annem onun icin. Klozetin ustune yerlestirilenlerden. Simdi oturup yapiyor artik. Hic israr etme. Her seyi zamanla kendi kendine gorup istiyor. Cisini oturarak yapiyor hala. Ayakta yapmiyor. Onu da zamanla ogrenip yapar.

Back