• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Tuvalet Temizleyip Para Kazananları Gözlerinden Öpüyorum'

Peki açıkça hangi partiden yana olduğunu söylemek mi , gizlice gönlündeki yatan aslanı saklayarak" ben bağımsızım" nidaları atan mı ?
Halk bunu yutmuşumuydu zamanında ? Şimdi neden o zaman hazmedebildiğini şimdi kabullenemiyor ?

Zaten rte şu an sussa da biz onun gönlünde yatan aslanı bilecektik. Ama usulüne uygun davranmaktan bahsediyoruz. Daha önce yutuldu yine yutalım. Klasik mantık :)

Zaten rte şu an sussa da biz onun gönlünde yatan aslanı bilecektik. Ama usulüne uygun davranmaktan bahsediyoruz. Daha önce yutuldu yine yutalım. Klasik mantık :)

Usul gizlemek mi ? Kartları açık oynamak usulsüzluk mu ?
Bir partinin başkanlığını yapıyorsun yıllarca ve sonra c.başkanı oluyorsun, aksini yapabilmesi çok zordu belkide.
Ee iktidar sarhoşluğunun hataları olacak elbet.. Böylesini görmedi Türkiye.
Oylar birleştirilerek iktidar olunuyordu. :)
Halk mı çok istikrarlı onlar mı emin adımlarla ilerledi ya da çark çarkı mı döndürdü bilemiyorum.

Peki açıkça hangi partiden yana olduğunu söylemek mi , gizlice gönlündeki yatan aslanı saklayarak" ben bağımsızım" nidaları atan mı ?
Halk bunu yutmuşumuydu zamanında ? Şimdi neden o zaman hazmedebildiğini şimdi kabullenemiyor ?
1Sen,
en azından burda siyasi yorum yapan arkadaşlar için yazıyorum, burda yazan arkadaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evvel kaç Cumhurbaşkanı'nın görev zamanını yaşadılar?
Ve o Görevine şahitlik ettikleri kaç Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp oy istediler?
Olsa olsa Kenan Evren ve Erdoğan arasındakileri bilirler, Kenan Evren'de bile şüpheliyim zira onun döneminde ben bile çocukluktan yeni çıkıyordum, Turgut Özal? Süleyman Demirel? Ahmet Necdet Sezer? Abdullah Gül?

Şimdi aralarında eleme yapalım, Evren askerdi, asker adamlar pek siyasi parti tutmaz, hadi tuttu diyelim, Özal adam sağ partiden seçildi ve AKP'nin övündüğü biridir yani demek ki tarafsa tarafı belli, Süleyman Demirel sağ partiliydi, Abdullah Gül zaten AKP'liydi, burda diş bilenen ve burdaki YAŞ ortalamasına göre de bakarsanız birtek Ahmet Necdet Sezer, partili değildi ama görüşü belliydi, siyasi Açıklamaları var mıydı?

Hee tek denecek şey vetoları, vetoları sebebiyle mi öfke duyuluyor?

Diyelim ki bu sayılan Cumhurbaşkanlarından hepsi taraflılık yapmış olsun, Cumhurbaşkanlığı makamına geçince o makamı vesayetten kurtaracağım, ben milletin Cumhurbaşkanı Olacağım diyen biri diğer Taraflı diye söylediğiniz Cumhurbaşkanları gibi yapıp tarafını bu kadar ortaya dökmeli mi?
Benimde Cumhurbaşkanım mı yoksa sadece tek bir Tarafın Cumhurbaşkanı Olmayı mı yeğliyor, beni sevenlere herşey feda, eleştirenlerde vatandaş matandaş değil, onlar hain onlar kötü onlar düşman mı diyor?

Beni perdesiz eve benzeterek oy aldıklarına yakın, bana uzak Olmayı neden istiyor?
Bana kız mı kadın mı ne olduğu belli değil diyerek neden kendini benden uzak tutuyor, hani hepimizin Cumhurbaşkanı olacaktı?

Ve direkt size demiyorum ama genel gördüğüm birşey bu tutumunu hoş bulup beni dışlamasını tasvip ediyorsunuz, denilecek ki zamanında bizde dışlandık, ben dışlamadım, ben her zaman herkesi seven ve herkesin hak özgürlüklerinden yana oldum, okula örtüsü yüzünden giremeyene de Ağladım, horlanıp aşağılanana da ama bugün geldiğim duruma bakın, karşılıklı intikamların arasına sıkışmış bir vatandaş.

O zaman kimse bana ah tatlım senin yanındayız demesin, sözde Yanımda iş particiliğe gelince arkama geçip tekmelemeye hazır bekleniyor, bugün şu başı açık kadın var yaa o terbiyesiz denerek parmakla gösterilsem, kimse gelip bana işin aslını sormadan sadece parmakla gösterildim diye taşlanacağım, o hale gelindi çünkü.

Taşlanmak mecazen yani bir güzel dışlanırım, ayıplanırım, dost bildiklerim bile bir anda arkasını döner, bakınız arkasını dönmek dedim de dün arkasını dönerek protesto eden Kadınlara söylenenler, bakınız oğlu yüzünden yuhalanan anne, bir Allah'ın kulu da ya sonuçta bu kadının cenazesi var, evlat kaybetmiş dedi mi hayır yuhlanması istendi yuhladılar, bu sebeple kimse bana gelenek göreneklere bağlılık, Türk aile yapısı, örf ananelerinden de bahsetmesin, efendim örfüm adetimiz elden gidiyormuş, bizim örfümüzde evlat yitirmiş bir anayı yuhalamakta yok, biz Ölülerin arkasından konuşmayız, mazdık en azından...

Taşlanmak mecazen yani bir güzel dışlanırım, ayıplanırım, dost bildiklerim bile bir anda arkasını döner, bakınız arkasını dönmek dedim de dün arkasını dönerek protesto eden Kadınlara söylenenler, bakınız oğlu yüzünden yuhalanan anne, bir Allah'ın kulu da ya sonuçta bu kadının cenazesi var, evlat kaybetmiş dedi mi hayır yuhlanması istendi yuhladılar, bu sebeple kimse bana gelenek göreneklere bağlılık, Türk aile yapısı, örf ananelerinden de bahsetmesin, efendim örfüm adetimiz elden gidiyormuş, bizim örfümüzde evlat yitirmiş bir anayı yuhalamakta yok, biz Ölülerin arkasından konuşmayız, mazdık en azından...

Toplumda bu gelinen noktaya, her iki tarafta da çıkan bu koyu!culuk siyasetine bende üzülerek bakıyorum..
Herkes kendi kalbiyle idrak edebildiği kadar yaşıyor ancak kalbine olan sorumluluğu yerine getirmek değildir elbet.
Benim dinim " beyaz olanın siyah olana üstünlüğü yoktur" emrini vermiştir. Bu sadece ırk olarak değil soyut somut tüm kavramları kapsıyor.
Ben kendi adıma konuşuyorum; haksızlıkların yanındayım.Olurumda. Kendi çapımda , sesim yettiği kadar. Ancak bunu siyasete dokuyorsa kişi yapılanları değilde şuan yapılanların peşindeyse , yapılan iyi hiçbirşeyi görmüyorsa ben bunda iyi niyet aramam.

Turgut Özal dışında c.başkanı olupta görevini hakkıyla yerine getireni görmedim, okumadım. Turgut ozal'da susturuldu zaten
.......

Başörtüsünün b'sini kabul etmeyen kişilerden bile çok destek olanlar oldu. Dersi benim için terk eden onlarca kişiler.. Ancak arkamdan yuhalayanlarda oldu, o dersten atılmamdan mutlu olan.
Her zaman olacaktır bu. Herkes kendi kalbinin ekmeğini yermiş.
Provokatörlük meslek olmuş.

Erdoğana oy verdiğini söylemedim ben.. Kaldı ki verirsem yine benim tercihimdir , sizin oy verdiğiniz partiler içinde onlarca şey sayabilirim buradan kendi gözümle.
Bu anlattıklarınızda yanlı ve yine kendi gözünüzle bakılan olaylarda diyebilirim.

Alevilik bir din değildir mezheptir. Alevilik içinde birçok güzel kararlar alındı ve yasak değil yapmak istedikleri hiçbirşey.
Alevilere kızılbaş denildiği için zamanında ( bir sunucu yaptı bunu) bütün ülke ayağa kalktı. Herkes yuhaladı ve nitekim evinden çıkamayacak hal aldı. Bu mu rahatça yaşayamamak ?
Başörtülüler için , sakallılar için o kadar çok yakıştırmalar yapıldı ki kim ayağa kalktı ?
Okuyanlar oldu dediniz ya , evet oldu ikna odalarında ! kendi inandığı yoldan zorla ayrılanlar okudu. Parası olan ya da bursla yurt dışında okuyabilenler okudu.
Sınava girmeyi bırakın temizlik işçisiyseniz sadece örtülü iş bulabiliyordunuz o da arkadan bağlama şekliyle.
Biraz sağduyulu olun bu konuda ve görün lütfen.
Ataist ne yapmak istiyorsa engel olunuyor mesela merak ettim?

Siz inancınızı okullarda anlatabiliyorsunuz, anlatmayı ve öğrenmeyi zorunlu kılıyorsunuz.

Ben inançsızlığımı okullarda anlatamam, zorunlu kılsam 3.gün öldürülürüm.

İşin acısı bunu ikimiz de biliyoruz. Siz benden daha iyi biliyorsunuz hatta.

Dikkat ederseniz uzun uzadıya detaylara girmeden geçiştirerek yazıyorum. Siyaseti tartışmayı sevmiyorum, özellikle yazarak.
Şuan karşımda olsaydınız konuşmak isterdim ; sadece konuşmak isterdim sizin gibi inatla birşeyleri ispatlamaya çalışmak dayatmak için değil.
Hala bana akp deyip duruyorsunuz. Sizin derdiniz akp'yse oy vermeyin olup bitsin.
Herkes kendi oy hakkını kullanır ister sıradan olsun sizin için ister olmasın bu sizi bağlamaz.
Başörtü konusuna artık girmiyorum zira zerre kadar anlamıyorsunuz hala oruç tutuyorlardı namaz kılıyorlardı deyip duruyorsunuz.
Üniversitede namaz kılacak yer mi ayrılmıştı. Bırakın bir zahmet camilerde namaz kılsınlar. O da mı yasak olsun ? O zaman mı mağduriyeti kabul edecektiniz.
Kabul etseniz de etmeseniz de başörtü zulmu yapıldı. Bunu içinde olmadığınız için yorumlama hakkına sahip değilsiniz. Ya empatiniz güçlü olacak ya da susacaksınız.

Neden başörtüden girip camiden yol alıp aleviliğe , ateistliğe kadar gidiyorsunuz anlayamıyorum. Bunlar aynı kulvarlarda değiller, aynı yasaklar uygulanmadı.
Yaptırımsa söylediğiniz bu sözlerin yüzlerce katı muslumanlara söylendi, başortusu başından çekildi, küfür edildi.
Neden birşey ispatlamaya çalışılırken hep alevi yolundan gidiliyor ? Amaç ne ?

Aleviler yakıldı. Yakıldı yani. Yasak, kural falan değil, bayağı bayağı yakıldı.

Cumhurbaşkanı da yakanların ceza almaması hakkında hayırlı uğurlu olsun dedi.

Yani yasak koyacak bir durum bile yok ortada, Alevilerin canı ortada.

Bir tane oruç tuttuğu için öldürülen insan var mı? Bir araştırın, tutmadığı için öldürülen kaç kişi var?

Mağduriyet yarıştıracaksak ölümün karşısına ne koyacaksınız merak ediyorum. Münferit diyecekseniz de Erdoğan'ın açıklaması ortada. ''Hayırlı uğurlu olsun.''

Usul gizlemek mi ? Kartları açık oynamak usulsüzluk mu ?
Bir partinin başkanlığını yapıyorsun yıllarca ve sonra c.başkanı oluyorsun, aksini yapabilmesi çok zordu belkide.
Ee iktidar sarhoşluğunun hataları olacak elbet.. Böylesini görmedi Türkiye.
Oylar birleştirilerek iktidar olunuyordu. :)
Halk mı çok istikrarlı onlar mı emin adımlarla ilerledi ya da çark çarkı mı döndürdü bilemiyorum.

Onlar doğru hamleler yaptılar. Halkı iyi tanıyolar.

Toplumda bu gelinen noktaya, her iki tarafta da çıkan bu koyu!culuk siyasetine bende üzülerek bakıyorum..
Herkes kendi kalbiyle idrak edebildiği kadar yaşıyor ancak kalbine olan sorumluluğu yerine getirmek değildir elbet.
Benim dinim " beyaz olanın siyah olana üstünlüğü yoktur" emrini vermiştir. Bu sadece ırk olarak değil soyut somut tüm kavramları kapsıyor.
Ben kendi adıma konuşuyorum; haksızlıkların yanındayım.Olurumda. Kendi çapımda , sesim yettiği kadar. Ancak bunu siyasete dokuyorsa kişi yapılanları değilde şuan yapılanların peşindeyse , yapılan iyi hiçbirşeyi görmüyorsa ben bunda iyi niyet aramam.

Turgut Özal dışında c.başkanı olupta görevini hakkıyla yerine getireni görmedim, okumadım. Turgut ozal'da susturuldu zaten
.......

Başörtüsünün b'sini kabul etmeyen kişilerden bile çok destek olanlar oldu. Dersi benim için terk eden onlarca kişiler.. Ancak arkamdan yuhalayanlarda oldu, o dersten atılmamdan mutlu olan.
Her zaman olacaktır bu. Herkes kendi kalbinin ekmeğini yermiş.
Provokatörlük meslek olmuş.

Haksizlik elbette siyasete dökülmesi lazim. Yoksa haksizliga karsi nasil gelinir? Yani millet sadece "ayy bana haksizlik yapildi, ama neyse, susayim mi bare" desin?

Ki sen hakisizliga orayan insanlarin hiç yaninda degilsin. Kaç tane link yolladim, Erdoganin alevilere, ateistlere karsi haksizlik yapildigini. Paralar çalindi, kul hakkina girilip kpss gibi sinivlarda torpiller yapildi. Ya hayvanat bahçesi müdürü bile nerelere geldi bu hükümet sayesinde!

Sen halen tutturmusun, basörtümde, basörtüm. Evet zamaninda basörtülülere haksizlik yapilmis, fakat simdi HERKESE haksizlik yapiliyor. Özelikle kadinlara. Onlar siddete, tecavüze maruz kalip hak, adalet arayamaz oldu artik. Ki zaten hak, adalet yok bu ülkede.

Sorun burda en basit cumhurbaskanin hakki ile cumhurbaskanligi yapmasi degil. Kurallari çignemesidir. Kurallarda cumhurbaskanin partizan olamaz yaziyor, adam resmen mitinglerde oy istiyor!! Ya böyle birsey var mi? Ki üstelik o yaptigi sarayda ilegal bir sekilde yapti! Hak hukuk dinlemeden o saray yapildi!! Eger Cumhurbaskani kendisi kurallara göre yasamyorsa, halk niye yasasin?

Ki üstelik o kadar basörtü, basörtü haykiriyorsun da, niye akp'nin islam dinini siyasete kullanmasini, rezil etmesine karsi gelmiyorsun? Yoksa islam dini senin için sadece basörtüden mi ibaret? Adam kuran ile mitinglere gidiyor resmen! Millet adama yaranmak için "aramizda ilahi ask var", "yallarim onu" felan gibi ifadeler kullaniyor! Erdogan gidip Diyanet bakanina 1milyon dollarlik araba veriyor, ve hatta uçak vermek istiyor. "islam dini lideri" oldugunu savunuyor, ki islamda böyle birsey yok bile!

Yahu dini kullanarak "camide bira içtiler" yalanini atti. Insanlarin dini duygusuna hitap etmek adina. Bunu yalanlayin o camimin imami cezalandirildi, camisinden sürüldü. Madem din'e, haksizliga o kadar düskünsün. Bir oku bakalim Kuran'da iftira atmak, yalan atmak üzerine neler yaziliyor?

Ya ülke açlik, sefaletlik içinde yasarken adam 500 milyon dollarlik saray yapiyor! Hiç bir ülkede Türkiye kadar makam araci kullanmazken, makam araçlarin bütçesi için "çerez parasi" deniliyor. Asgari ücretin yükselmesine karsi geliniyor ama, para yokmus! Hani Islam dini haksizliga ogramis insanlarin, fakirlerin yanindaydi??

Anlatilacak o kadar çok sey var ki, ama biliyorum, yine basörtü magduriyetinden dem vuracaksin. Tüm bu yazdiklarima es geçip "ben akpli oldugumu söylemiyorum ki" deyip konuyu kapatacaksin. Ama iste, yinede yaziyorum...

Siz inancınızı okullarda anlatabiliyorsunuz, anlatmayı ve öğrenmeyi zorunlu kılıyorsunuz.

Ben inançsızlığımı okullarda anlatamam, zorunlu kılsam 3.gün öldürülürüm.

İşin acısı bunu ikimiz de biliyoruz. Siz benden daha iyi biliyorsunuz hatta.

Din dersi zorunlu dersten seçmeli derse alındı. Ayrıca inançsızım diyenide gördüm inancımla dalga geçenide, sırf Ramazan diye asla sakız çiğnemeyip o aylarda görev edinenide gördüm .
Her zaman bunlar olacaktır; her iki tarafta da kalbiyle değil sürü psikolojisiyle hareket edenler var.
Bu islamiyetin emri değildir tavsiye ettiği hayat bu değil.
Kardeş kardeşi öldürebiliyor. İnsanlığı sorgularsak geride kalırız.

Alevilerin yakılmasına " hayırlı uğurlu olsun" haberini ben mi kaçırdım.
Sırf bunun için mi bir yasa kondu ?

Haksizlik elbette siyasete dökülmesi lazim. Yoksa haksizliga karsi nasil gelinir? Yani millet sadece "ayy bana haksizlik yapildi, ama neyse, susayim mi bare" desin?

Ki sen hakisizliga orayan insanlarin hiç yaninda degilsin. Kaç tane link yolladim, Erdoganin alevilere, ateistlere karsi haksizlik yapildigini. Paralar çalindi, kul hakkina girilip kpss gibi sinivlarda torpiller yapildi. Ya hayvanat bahçesi müdürü bile nerelere geldi bu hükümet sayesinde!

Sen halen tutturmusun, basörtümde, basörtüm. Evet zamaninda basörtülülere haksizlik yapilmis, fakat simdi HERKESE haksizlik yapiliyor. Özelikle kadinlara. Onlar siddete, tecavüze maruz kalip hak, adalet arayamaz oldu artik. Ki zaten hak, adalet yok bu ülkede.

Sorun burda en basit cumhurbaskanin hakki ile cumhurbaskanligi yapmasi degil. Kurallari çignemesidir. Kurallarda cumhurbaskanin partizan olamaz yaziyor, adam resmen mitinglerde oy istiyor!! Ya böyle birsey var mi? Ki üstelik o yaptigi sarayda ilegal bir sekilde yapti! Hak hukuk dinlemeden o saray yapildi!! Eger Cumhurbaskani kendisi kurallara göre yasamyorsa, halk niye yasasin?

Ki üstelik o kadar basörtü, basörtü haykiriyorsun da, niye akp'nin islam dinini siyasete kullanmasini, rezil etmesine karsi gelmiyorsun? Yoksa islam dini senin için sadece basörtüden mi ibaret? Adam kuran ile mitinglere gidiyor resmen! Millet adama yaranmak için "aramizda ilahi ask var", "yallarim onu" felan gibi ifadeler kullaniyor! Erdogan gidip Diyanet bakanina 1milyon dollarlik araba veriyor, ve hatta uçak vermek istiyor. "islam dini lideri" oldugunu savunuyor, ki islamda böyle birsey yok bile!

Yahu dini kullanarak "camide bira içtiler" yalanini atti. Insanlarin dini duygusuna hitap etmek adina. Bunu yalanlayin o camimin imami cezalandirildi, camisinden sürüldü. Madem din'e, haksizliga o kadar düskünsün. Bir oku bakalim Kuran'da iftira atmak, yalan atmak üzerine neler yaziliyor?

Ya ülke açlik, sefaletlik içinde yasarken adam 500 milyon dollarlik saray yapiyor! Hiç bir ülkede Türkiye kadar makam araci kullanmazken, makam araçlarin bütçesi için "çerez parasi" deniliyor. Asgari ücretin yükselmesine karsi geliniyor ama, para yokmus! Hani Islam dini haksizliga ogramis insanlarin, fakirlerin yanindaydi??

Anlatilacak o kadar çok sey var ki, ama biliyorum, yine basörtü magduriyetinden dem vuracaksin. Tüm bu yazdiklarima es geçip "ben akpli oldugumu söylemiyorum ki" deyip konuyu kapatacaksin. Ama iste, yinede yaziyorum...

Akp' nin başörtüsü için yaptıklarını " boşversene ne mağduriyeti" diyenler oldu cevabım bunun içindi. Tartışma burdan başladı , siz alevileri işin içine kattınız. Uzattıkça uzattınız meseleyi. Bunu tartışmayı isteseydim oturup sayfalarca bende size chp, nin ,mhp nin yaptıklarından , yapmadıklarından, yediklerinden içtiklerinden soz ederdim.
Gerek yok. Sizin gözünüzü de değiştirme çabasında değilim fikrinizide .
Bunlar sizi bağlar, benimkiler beni.
O gönderdiğiniz linkleri başka başla gözlerle defalarca okudum daha önce.
....
Sizin bu gorebildiklerinizi demek ki çok az insan gorebiliyor ki iktidar olamıyor yeniden.
Çunku denenmiş partilerdi ve hepsi yarı yolda kaldı. Yine yeniden mi çürük tahtaya çivi vurmak, hayır. Ben bir defa o hataya düştüm, bir daha asla.
Ben geçen seçimde oyumu kullanmama hakkımı seçtim , bu seçimde bilemiyorum.

Benim kimin yanında olduğumu, haksızlıklar için ne yaptığımı sorgulamanız doğru değil.
Şuan burada sadece yazarak mı haklının yanında oluyorsunuz yoksa akp de akp diyerek mi ?
İslam karşıtıysa kişi oyunu ona göre seçiyor, değilse ona göre. Oy verenler bu yolu izliyor çoğunlukla. Siyasetin anlamını bu saatten sonra kimseye anlatamaz bilenler.
Saray konusunda hemfikiriz. Onun yerine o kadarlık fabrika yapılması taraftarıydım. Çunku Türkiye bu kafayla asla eyalet olamayacak yapıda..Eyalet olamayacak bir Türkiye için ise evet o saray fazla.. Dış ilişkiler için bir işe yaramaz.

Akp' nin başörtüsü için yaptıklarını " boşversene ne mağduriyeti" diyenler oldu cevabım bunun içindi. Tartışma burdan başladı , siz alevileri işin içine kattınız. Uzattıkça uzattınız meseleyi. Bunu tartışmayı isteseydim oturup sayfalarca bende size chp, nin ,mhp nin yaptıklarından , yapmadıklarından, yediklerinden içtiklerinden soz ederdim.
....
Sizin bu gorebildiklerinizi demek ki çok az insan gorebiliyor ki iktidar olamıyor yeniden.
Çunku denenmiş partilerdi ve hepsi yarı yolda kaldı. Yine yeniden mi çürük tahtaya çivi vurmak, hayır. Ben bir defa o hataya düştüm, bir daha asla.

Benim kimin yanında olduğumu, haksızlıklar için ne yaptığımı sorgulamanız doğru değil.
Şuan burada sadece yazarak mı haklının yanında oluyorsunuz yoksa akp de akp diyerek mi ?
İslam karşıtıysa kişi oyunu ona göre seçiyor, değilse ona göre. Oy verenler bu yolu izliyor çoğunlukla. Siyasetin anlamını bu saatten sonra kimseye anlatamaz bilenler.
Saray konusunda hemfikiriz. Onun yerine o kadarlık fabrika yapılması taraftarıydım. Çunku Türkiye bu kafayla asla eyalet olamayacak yapıda..Eyalet olamayacak bir Türkiye için ise evet o saray fazla.. Dış ilişkiler için bir işe yaramaz.
1sen inançlı olanlar sağ parti seçer akp,saadet vs demek itedin,ben inançlıyım ama bu partilerle bu saatten sonra işim olmaz

Din dersi zorunlu dersten seçmeli derse alındı. Ayrıca inançsızım diyenide gördüm inancımla dalga geçenide, sırf Ramazan diye asla sakız çiğnemeyip o aylarda görev edinenide gördüm .
Her zaman bunlar olacaktır; her iki tarafta da kalbiyle değil sürü psikolojisiyle hareket edenler var.
Bu islamiyetin emri değildir tavsiye ettiği hayat bu değil.
Kardeş kardeşi öldürebiliyor. İnsanlığı sorgularsak geride kalırız.

Alevilerin yakılmasına " hayırlı uğurlu olsun" haberini ben mi kaçırdım.
Sırf bunun için mi bir yasa kondu ?

Bunun kisilerle veya Islamiyet ile ne alakasi var?

Hukumet benim inancsizligimi anlatmama izin verir mi? Daha once de vermiyorlardi.

Yani genel olarak baski inanmayanlara var her zaman. Su anda da misli ile var hukumet tarafindan.

Evet haberi kacirmissiniz. Madimak suclularinin zaman asimi nedeniyle ceza almamasina hayurli ugurlu olsun, olmasi gereken oldu dedi.

Oy kullanmayanlar şikayet etmesin demiş ya en cok ona katılıyorum.
Bu senin vatandaşlık görevin. Gideceksin oyunu kullanacaksın, kullanmıyorsan şikayet etmeyeceksin. Boş oy kullananlara da aynı serzenişte bulunuyorum kimse kusura bakmasın.

Bu senin vatandaşlık görevin. Gideceksin oyunu kullanacaksın, kullanmıyorsan şikayet etmeyeceksin. Boş oy kullananlara da aynı serzenişte bulunuyorum kimse kusura bakmasın.
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. .
Bende bunu dile getirmiştim. Insallah kulak verilir.. herkes mmmantıklı bir sekilde oyunu kullanor

....

Geçenlerde Erdogan haykiriyordu, beni Mursi gibi asamayacaginiz diye. Mursi'de zamaninda bilmem kaç oya iktidara gelmesi, Saddamda aynen öyle, hatta Hitler bile öyle. Cok oy toplamak iyi is yapildiginin isareti degildir. Ki oylamalarinda tamamen demokratik yapildigi söylenilmez. Eger cumhurbaskani bile bir parti tutuyorsa, oy istiyorsa,... Eger bir parti devlet imkanlarini kullanip reklam yapabiliyorsa, istedigi sekilde x parti miting düzenlediginde otobüsleri durdarabiliyorsa,.. yada kendi partisi miting yaptiginda devletin metrolarini, otobüslerini o miting götürmek için tutabiliyorsa...

Evet oylama hiç demokratik biçimde olmuyor. Hatta yalan dolanlar ile oluyor. Geçmiste seçimlerde nette bir arastir bakim, Ankarada neler oldugunu diye. O gün elektriklerin kesilmesi tesadüfmü sence? Hangi devlet "trafolara kedi girdi" diyebiliyor allasen?

Ki iktidarda olmak demek, senin partini tutmayan insanlari dislama hakkini vermez. Ha bu arada ben senin haksizlik yapilan insanlarin yaninda olup olmadigini sorgulamiyorum. Bizzat söyliyorum onlarin yaninda olmadigini, ve hatta madde madde açikliyorum nasil bu kani'yi vardigima. Gerçe alevilerden bahs ettigim için bile "uzattinda uzattin" demen bile bu kaniya varmak için yeterli. :KK14:

Ve istedigin kadar chp'nin, mhp'nin yaptiklarini anlat, onlar sonuçta iktidar degil, degil mi? Onlar ülke yönetmiyorlar. Önemli olan su an ülkeyi yönetenlerin yaptigi, ki buda israf yapmak, para çalmak, ve "onlardan olmayanlari" ezmektir. Ve bu ABD/Israil arkalarina destek çiktikça hiç degismeyecek. Yani bu "oy vermiyorsan sus" çok saçma birseydir. Zaten oy'un bir önemi yokki bu ülkede. Önemi olsaydi "oyunuza sahip çikin" diye haykiranlar olmazdi. Geçmis seçimdeki rezaletler olmazdi. Artik herkes kabul etsin, bundan sonra Türkiye bir diktatürlük olmustur.

Ve Erdoganin, sivas katliamin zaman asmasi üzerine hayirlu olsun demesini kaçirdiysan, su linke bak

http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25330055/

1sen inançlı olanlar sağ parti seçer akp,saadet vs demek itedin,ben inançlıyım ama bu partilerle bu saatten sonra işim olmaz

Evet oy verenler çoğunlukla bu yolu seçiyor. Oysa siyasetin anlamı bu değil, doğru olanda bu değil elbette.

Geçenlerde Erdogan haykiriyordu, beni Mursi gibi asamayacaginiz diye. Mursi'de zamaninda bilmem kaç oya iktidara gelmesi, Saddamda aynen öyle, hatta Hitler bile öyle. Cok oy toplamak iyi is yapildiginin isareti degildir. Ki oylamalarinda tamamen demokratik yapildigi söylenilmez. Eger cumhurbaskani bile bir parti tutuyorsa, oy istiyorsa,... Eger bir parti devlet imkanlarini kullanip reklam yapabiliyorsa, istedigi sekilde x parti miting düzenlediginde otobüsleri durdarabiliyorsa,.. yada kendi partisi miting yaptiginda devletin metrolarini, otobüslerini o miting götürmek için tutabiliyorsa...

Evet oylama hiç demokratik biçimde olmuyor. Hatta yalan dolanlar ile oluyor. Geçmiste seçimlerde nette bir arastir bakim, Ankarada neler oldugunu diye. O gün elektriklerin kesilmesi tesadüfmü sence? Hangi devlet "trafolara kedi girdi" diyebiliyor allasen?

Ki iktidarda olmak demek, senin partini tutmayan insanlari dislama hakkini vermez. Ha bu arada ben senin haksizlik yapilan insanlarin yaninda olup olmadigini sorgulamiyorum. Bizzat söyliyorum onlarin yaninda olmadigini, ve hatta madde madde açikliyorum nasil bu kani'yi vardigima. Gerçe alevilerden bahs ettigim için bile "uzattinda uzattin" demen bile bu kaniya varmak için yeterli. :KK14:

Ve istedigin kadar chp'nin, mhp'nin yaptiklarini anlat, onlar sonuçta iktidar degil, degil mi? Onlar ülke yönetmiyorlar. Önemli olan su an ülkeyi yönetenlerin yaptigi, ki buda israf yapmak, para çalmak, ve "onlardan olmayanlari" ezmektir. Ve bu ABD/Israil arkalarina destek çiktikça hiç degismeyecek. Yani bu "oy vermiyorsan sus" çok saçma birseydir. Zaten oy'un bir önemi yokki bu ülkede. Önemi olsaydi "oyunuza sahip çikin" diye haykiranlar olmazdi. Geçmis seçimdeki rezaletler olmazdi. Artik herkes kabul etsin, bundan sonra Türkiye bir diktatürlük olmustur.

Ve Erdoganin, sivas katliamin zaman asmasi üzerine hayirlu olsun demesini kaçirdiysan, su linke bak

http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25330055/

Kararsız , inanın sizinle tartışmak çok yorucu. Daldan dala atlıyorsunuz, devamlı birşeyleri ispat çabasındasınız.
Saddamın ulkesiyle kendi yurdunu bir tutma , aynı düşünce yapısına sahip insanlar yok burda. Şuan iktidar değildi geçmişte oldu. Ellerine çok fırsatlar çıktı ; borçlardan başka birşey kalmadı bu zamana.
Türkiye bir çok konuda büyük yollar aştı ve gerçekten çok gelişti Türkiye. Hep olumsuz tarafından okuyup yazıyorsunuz ; bu yanlı bir siyasettir. Neden " bunları bunlarıda yaptı evet ama " diye cumleleriniz yok ?

Evet uzattıkça uzattınız. Hatta bu cumlemi bile başka yöne çekip uzattınız.
Başörtü deyince alevilik ve ataistliği örnek veren ben değildim. Özünden değil başka daldan konuşuyorsunuz.
Bu arada reklamla başa gelebileceklerini düşünüyorsa partiler şuana kadar çaldıklarıyla yapsınlar. Ha devlet hazinesinden ha birikmişliklerden, farkı yok.
Madem çok doğru partiler bunlar bana yaptıkları iyi şeylerden söz edin.
Karalama politakasyla değilde doğrulama politikasıyla yola çıkın bende ikna olayım.
Sayfalarca o şu bu demekle olmaz.

Vatandaşlık görevi evet sonuna kadar katılıyorum ancak donemsel mecbur bırakılıyorsun.

neden her ne olursa olsun birsencim verilen görev birde dindarsan sorumluluğu çok büyük ve tarafsız olman bir kuralsa bunu bozamazssın bunu hak kabul etmez,müslümanlığım ön planda diyerek bunu yaparsan müslümanlığa zarar verirsin,gençlere çok kötü örnek maalesef

Kim dindar ve kim hangi dinin dindarı. Mesela attığı misket bombaları rahmet eylesin Alien Şeron da çok dindardı, yahudiliğin dindarı idi

Back
X