Yok bizim halk genelde 'milletin a... Koyacağız' diyenleri alkışlar.
Koyuyor ama çalıyor da mantığıyla.
Ben o milleti tanımıyorum . Nerede ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok bizim halk genelde 'milletin a... Koyacağız' diyenleri alkışlar.
Koyuyor ama çalıyor da mantığıyla.
Çok değil bundan aylar aylar önce başörtüyle sınava giremiyordun. Okulunu okuyamıyordun. Çok başarılıysan ve okumak istiyorsan ikna odaları yapılmıştı :) ve içinde mutlaka " bende ilahiyat okudum" diyen sana tuhaf gözle bakan bir iknacı! otururdu.
Akın akın yurt dışına çıkıp okuyabilen gitti gidemeyen okumaya çalıştı, taviz vermek istemeyen öylece kaldı.
Temizlik işçisiysen , yaşlıysan vardı hakkın dinini yaşamaya ve böylesi tabu konulan yerlere girebilmeye ; bunun dışında hakkın yoktu.
Bazı sergilere bile alınmıyordu başörtülü, oyle bir donem yaşadık.
Şimdi sınava girdiğinde " hanımefendi kalem almıyoruz, rica etsem bırakır mısınız " deniyor . O zamanlarda " böyle giremezsin geç köşeye, başındakini aç" şeklindeydi iletişim.
Çalışmak ya çalışmak bile başın açıksa hakkındı.
Daha çok şey yazışabilir uzar gider diye yazmadım.
Bunun adı edebiyat değil , yaşanmışlık var ortada.
Çok değil bundan aylar aylar önce başörtüyle sınava giremiyordun. Okulunu okuyamıyordun. Çok başarılıysan ve okumak istiyorsan ikna odaları yapılmıştı :) ve içinde mutlaka " bende ilahiyat okudum" diyen sana tuhaf gözle bakan bir iknacı! otururdu.
Akın akın yurt dışına çıkıp okuyabilen gitti gidemeyen okumaya çalıştı, taviz vermek istemeyen öylece kaldı.
Temizlik işçisiysen , yaşlıysan vardı hakkın dinini yaşamaya ve böylesi tabu konulan yerlere girebilmeye ; bunun dışında hakkın yoktu.
Bazı sergilere bile alınmıyordu başörtülü, oyle bir donem yaşadık.
Şimdi sınava girdiğinde " hanımefendi kalem almıyoruz, rica etsem bırakır mısınız " deniyor . O zamanlarda " böyle giremezsin geç köşeye, başındakini aç" şeklindeydi iletişim.
Çalışmak ya çalışmak bile başın açıksa hakkındı.
Daha çok şey yazışabilir uzar gider diye yazmadım.
Bunun adı edebiyat değil , yaşanmışlık var ortada.
Söylediklerinizden ya başörtüsü takanların artık üstün insan oldugunu yada kibar bir güvenlik görevlisine denk geldiğiniz sonucunu çıkarabiliyorum..Magduriyet yadsinamaz gercek.Ama is magduriyetten demagoji ve bununla birlikte kitlesel nemalanmaya kayinca kusura bakmayin samimiyet bitiyor.Artik gozumde basortu magduriyeti,magduriyet degil basortu edebiyatindan baska birsey degildir.
Çok değil bundan aylar aylar önce dediğiniz tarihlerde yine Akp baştaydı.
Yani aylar aylar önceye kalana dek bu işi çözmek yerine milleti birbirine kızıstırmayı tercih edenlerle aynı kişiler.
2013 Yılına kadar neyi beklediler? 11 yılda yapabildikleri bir şeyin tek cezasını kime yazıyor bu halk?
Magduriyet yadsinamaz gercek.Ama is magduriyetten demagoji ve bununla birlikte kitlesel nemalanmaya kayinca kusura bakmayin samimiyet bitiyor.Artik gozumde basortu magduriyeti,magduriyet degil basortu edebiyatindan baska birsey degildir.
Magduriyet yadsinamaz gercek.Ama is magduriyetten demagoji ve bununla birlikte kitlesel nemalanmaya kayinca kusura bakmayin samimiyet bitiyor.Artik gozumde basortu magduriyeti,magduriyet degil basortu edebiyatindan baska birsey degildir.
Kökleşmiş bir durumdu. Öyle kolay değildi.
Halk arasında bile çok ayrım vardı.
Karısı başörtülü diye protokole çağrılmıyordu eşleriyle vekiller. Koşke çıkılmıyordu. Selam verilmeden geçiliyordu.
Kolay mı birden aşılması. Kaosa neden olurdu bu insanlık dışı ayrımı birden bitirmek.
Yaşamayanın anlaması çok güç. Herhangi bir hakkınız elinizden alınsa buna yine demagoji mi derdiniz ? Sanmıyorum ki inanç konusunda taviz vereceğini kimsenin.
Yine soyluyorum magduriyet yasamissiniz.Bunu ben reddetmiyorum.Ama inanin su anda bunu kim icten soyluyor kim bundan ziyadesiyle nemalaniyor ayirt edemiyorum.
Hak elinden alinma mevzusuna girmeyelim bence zira su anda iktidarin karsisinda olan belirli mevkilerdeki insanlarin haklari da ,mevkileri de,isleri de ayan beyan ellerinden hic bir gerekce gostermeksizin aliniyor.Buna da bu platformda kisilerce "zamaninda biz cektik;simdi de siz cekin" deniliyor.
Hükümet sistemi gibi köklü bir çok değişikliği aniden değiştirmek cok kolayken başörtü konusunu değiştirmek 2 değil 4 değil 6 değil 11 yıl sürecek kadar mı zordu?Hiç ama hiç sanmıyorum...
Başörtü takabilme özgürlüğünü almak uzun yıllar sürdü neyse ki alındı..en güzeli de buydu...
Ama dilerim bu özgürlük tek taraflı tek bakıs acısıyla kalmaya devam etmez..
Sahillerde kızlı erkekli oturan öğrencilerin saclarından tutulup götürülmediği aynı saygı ve anlayısın herkese gösterildiği Türkiye olmak dilerim ki bir 11 yıl daha sürmez..
Birden bire olacak birşey değildi ki hannesli; zaman gerekiyordu. İnanın ki inanç konusunda ki kör bakış hükümet sistemi kadar değil.
Kızlı erkekli oturuyor diye saçlarından sürüklenen hangi grupmuş okumadım? Aslı nedir ? Şimdiye kadar parkta alkol kullanıp avazı çıktığı kadar nara atan kişileri bile saçlarından tutup karakola götürdüklerini görmedim.
11 yıl, daha öncesi var hatta, erbakan dönemi de dahil tepe tepe sömürülen , etinden sütünden doya doya faydalanılan bir konu için "öyle kolay değildi" diyebilmek mallesef biraz sığ ve fazlasıyla iyi niyetli bir düşüncedir...80 darbesinden sonra nasıl kökleşmiş denmeden başörtüsü resmi olarak yasaklandıysa aynı kolaylıkla yasak kaldırılabilirdi...
Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru M.B., o günlerde iki saatlik uykuyla görev yaptıkları için tükenme noktasına geldiklerini, görüntülerin kötü olduğunu ancak şiddet yanlısı insanlar olmadıklarını iddia etti
Bu polisin kendi hatası neden hükümete mal ediliyor ki ? Duruşmada mı bu kişiler onu sorgulamak lazım ?
Ayrıca sevgili oldukları için bu insanlık dışı manzara gerçekleştiğini düşünmüyorum. Herneyse sebep neyse kötü.
Sonuçta Erdogan degil miydi bi ara "kizli, erkekl" kalan kisilerin evine baskin yapmak istedigini, ahlaksiz felan oldugunu. Bak haber surda
http://www.radikal.com.tr/turkiye/kizli_erkekli_eve_ilk_ceza_kesildi-1159941
Dilsat Aktas için "kadin midir kizmidir belli degil" diyen yine Erdogan. Aleviler için "Alisiz aleviler" "alevilik Hz Ali'yi sevmekse, bende aleviyim" diyen yine Erdogandi. Ateistler için "bunlar terrorist" yine Erdogan di. Gezi'de gençler polisin ortantisiz güç kullanma nedeninden dolayi öldükten sonra "aslan polisim" minvalinde konusan yine Erdogan di. Hatta Berkin Elvanin ölüm gecesinde, acili annesini, babasini bir mitingde yuhlatan yine Erdogan di.
Basörtüden açilmis konu, yine aklima geldi. Kabatas YALANINDA "basörtölü bacim" diyen Erdogan di. Hatta "basörtü takmasaydi yapmazdi" diyen Erdogan (ki yalan oldugunu bile bile).
Daha nicelerini sayabilirim. Evet basörtüler okula gidemediler bir süre, ki bu bile tartisilir, birçok kisi yine giriyordu. Ama söyle bir durumda var, sünnilerin tek magduriyeti budur. Sonuçta daima camilere gidilebildi, namazlar kilinabildi, oruçlar tutuldu,... ve hiç kimse elbette buna karsi gelmedi. Herkes yine dinini yasayabildi, fakat alevilir, ateistler,.. için durum öyle mi? Aleviler o zamanda magdurdu, simdi de magdur. Aleviler hiç bir zaman dinlerini özgürce yasayamadilar. Sivas katliami zaman asamasina ogradiginda "hayirli ugurlu olsun" diyen yine Erdogan'di.
Yani madem zamanda magduriyet yasadin diye yakiniyorsun, niye bu magduriyete baskalarina yasatan kisiye oy veriyorsun?
Erdoğana oy verdiğini söylemedim ben.. Kaldı ki verirsem yine benim tercihimdir , sizin oy verdiğiniz partiler içinde onlarca şey sayabilirim buradan kendi gözümle.
Bu anlattıklarınızda yanlı ve yine kendi gözünüzle bakılan olaylarda diyebilirim.
Alevilik bir din değildir mezheptir. Alevilik içinde birçok güzel kararlar alındı ve yasak değil yapmak istedikleri hiçbirşey.
Alevilere kızılbaş denildiği için zamanında ( bir sunucu yaptı bunu) bütün ülke ayağa kalktı. Herkes yuhaladı ve nitekim evinden çıkamayacak hal aldı. Bu mu rahatça yaşayamamak ?
Başörtülüler için , sakallılar için o kadar çok yakıştırmalar yapıldı ki kim ayağa kalktı ?
Okuyanlar oldu dediniz ya , evet oldu ikna odalarında ! kendi inandığı yoldan zorla ayrılanlar okudu. Parası olan ya da bursla yurt dışında okuyabilenler okudu.
Sınava girmeyi bırakın temizlik işçisiyseniz sadece örtülü iş bulabiliyordunuz o da arkadan bağlama şekliyle.
Biraz sağduyulu olun bu konuda ve görün lütfen.
Ataist ne yapmak istiyorsa engel olunuyor mesela merak ettim?