• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet sorunu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
3 yaşındaki kızıma tuvalet eğitimi veriyorum.Hersey olması gerektiği gibi taa ki klozete oturana kadar.Oraya oturunca çişim geri kaçıyor diyor.Oturunca çiş nasıl yapılır kaslar nasıl serbest bırakılır nasıl anlatacağım.Kakaya geçemedik bile.klozete oturunca yapamayınca bu defa da ağlama krizine giriyor.ben bez takmak istemiyorum diye.Tuvaletten kalkıyor 3 5 adım atınca çiş iniyor. Kaç gündür çocuk ağlamaktan nefes alamaz oldu

Kaç gündur egitimdesiniz ?
O böyle bir günde.1 haftada olacak iş degil çünkü.
Önce alışması gerek,klozetten ziyade çocuklar için oyuncak şeklinde olanlardan alın,odasına yerleştirin.
İlk önce orda başladığı zaman oturmayı yadirgamaz.
Belki klozet soğuk geliyor da olabilir.

Benim oğlumda bu ay 3 yaşına girdi bende başlayacağım bi iki denedik çişim geldi dedi oturdu klozetten korkuyor
Lazimlik alacagim fisher price öyle başlayacağız kendi boyutunda olduğu için çok korkacagini zannetmiyorum diğer oğlum alaturka wc de öğrendi 2 yaşındaydı 2 günde öğrendi
Malesef bu evimde alaturka yok

O böyle bir günde.1 haftada olacak iş defil çünkü.
5 Gün oldu.Ama tuvalet tutmasında gelince söylemesinde sıkıntı yok.Disarida bezsiz geziyor. Anne çişim geldi diyor.Hem klozet aparatı hem çocuk klozeti aldık.Gidip oturuyor. Ama oraya oturunca çişim geri kaçıyor diyor.Cisi serbest bırakmasını nasıl anlatacagim

O böyle bir günde.1 haftada olacak iş defil çünkü.
Aslinda çocuk hazır olunca bi hafta sürmüyor bile oğlum iki günde öğrendi iki yaşındaydı henüz ben bez takıyordum kendi söyledi tuvalete gitmek istediğini
Kızimda 3 buçuk yaşında öğrendi biraz geç hazır hissetti

Benim oğlumda bu ay 3 yaşına girdi bende başlayacağım bi iki denedik çişim geldi dedi oturdu klozetten korkuyor
Lazimlik alacagim fisher price öyle başlayacağız kendi boyutunda olduğu için çok korkacagini zannetmiyorum diğer oğlum alaturka wc de öğrendi 2 yaşındaydı 2 günde öğrendi
Malesef bu evimde alaturka yok
Hepsini aldım ben de.4 farklı tür tuvalet kullandik

Lazımlık alsanız? Klozet zaten doğamıza uygun değilmiş Google’da görsellerle anlatıyor bazı sayfalar, ben ayaklarımın altına kova koyuyorum mesela yoksa zorlanıyorum.

Aslinda çocuk hazır olunca bi hafta sürmüyor bile oğlum iki günde öğrendi iki yaşındaydı henüz ben bez takıyordum kendi söyledi tuvalete gitmek istediğini
Bizimki de kendi söyledi .bez takmak istemiyorum diye.Ama oturunca çiş gelmiyormuş.

Bizim karşı komşu tam 2 ay uğraşmış. 🤷
Bazısı hemen alıyor,bazısı yadirgiyor sanki

Lazımlık alsanız? Klozet zaten doğamıza uygun değilmiş Google’da görsellerle anlatıyor bazı sayfalar, ben ayaklarımın altına kova koyuyorum mesela yoksa zorlanıyorum.
Aldım aldım.Klozet aparatı koyunca da ayaklarının altına destek koydum.yani hiç ayakları havada kalmadı.Ama olmadı.

3 yaşındaki kızıma tuvalet eğitimi veriyorum.Hersey olması gerektiği gibi taa ki klozete oturana kadar.Oraya oturunca çişim geri kaçıyor diyor.Oturunca çiş nasıl yapılır kaslar nasıl serbest bırakılır nasıl anlatacağım.Kakaya geçemedik bile.klozete oturunca yapamayınca bu defa da ağlama krizine giriyor.ben bez takmak istemiyorum diye.Tuvaletten kalkıyor 3 5 adım atınca çiş iniyor. Kaç gündür çocuk ağlamaktan nefes alamaz oldu
Klozete oturtmayin çocuğu orası onlara ürkütücü geliyor önce lazimlikla başlayın bence ben o şekilde alistirmistim kızımı sonra alışınca eğitim tamamlanınca ona merdivenli klozet aparatı almıştık popolarina uygun oluyor klozet büyük olduğu için içerisine dusebilcegini düşünüyorlar

images.jpeg.jpg
Bizim bundandi yanlardan tutabiliyor da kendinin içine düşmeyeceğini düşünüyor o oturunca sizde elinizi yıkıp gibi suyu açın su sesine çiş de annecim diyin o şekilde çözmüştük biz inşallah size de faydası olur

Bizim karşı komşu tam 2 ay uğraşmış. 🤷
Bazısı hemen alıyor,bazısı yadirgiyor sanki
Oyle aslında ben bekledim hazır olmasını cevremden tepki aldım ilk kızım 4 yaşına yaklaşmıştı neredeyse ama bu hafta sürmedi öğrendiğinde
İkinci oğlum 2 yaşındaydı kendi istedi yoksa ben daha erken diye bezlemeye devam edecektim
Simdi son numaram 3 yaşında sinyaller veriyor deneyeceğiz bakalım nasıl olacak

oğluma geçtiğim bayram zamanı en iyi fırsat deyip başladım tam 1 haftada kavradı . tuvaletten korkmaması adına bebekliğinde buyana sürekli götürüp oturtturup çişin var mı diye sorum kısa zaman geçirirdik.
şöyle oyunca olandan aldık fakat boşa para verdik hiç işe yaramıyor.
ikea tuvalet kapağı öneriyorum . ayrıca ben tuvalet için bir hikaye yazdım ve 1 haftalık süreçte hep anlattım çişin ve kakanında ailesi olduğunu sen onları yapıp sifona bastığında ailesi ile buluşup partiye gideceklerini anlattım.
çiş kolay oldu ama kaka 3 gün cok zorladı .
kaka yaptığın da ise okadar kakaha atıp gülüp alkışladım ki hoşuna gitti. ve yapmaya başladı . en önemlisi anne sabırı . sabırınızı eksik etmeyin ve rahatlayın elbet alışacak.

suyu açın su sesiyle olabilir.
ya da bi kere geldiğinde duşakabine yaptırın, çişini kendi görsün ona çok şok oluyorlar çünkü.

Cocuk klozeti diğer renkli merdivenli aparatı daha küçük aparatı hepsini aldık.bizimki oturuyor. Çok da keyif alıyor. Kalkınca tuvalet kağıdıyla falan siliyor ama çişim gelmiyor diyor.muslugu açtık.su sesi açtık.

Çocuk hazırsa maksimum 3 gün sürecek eylemi, hazır olmadığı için işkenceye dönüştürüyorsunuz.
Bence bırakın, bir ay sonra tekrar deneyin.

Geri kaçıyorsa gergin, endişeli gibi duygular olabilir. Onu rahatlatan sevdiği şeyleri mesela masal, kitap vb. Klozetteyken gevsetecek şeyler yapsanız işe yarar mı bakabilirsiniz. Bu şekilde yapabildikçe o da rahatlar.

Back