• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet sorunu

freeGirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
492
668
53
Herkese iyi akşamlar. Öncelikle burası yeri değil biliyorum kusura bakmayın ama şuan ağlayarak yazıyorum bunları ve en aktif yer olarak buraya açmak istedim. Oğlum 3 buçuk yaşında kendini yeni yeni ifade etmeye başladı çok net konuşamıyorum. Son 2 aydır altındaki bezi çıkarıp atıyordu rahatsız oluyordu bende tuvalet eğitimine başladım. 3 haftayı doldurduk bugün. Başladığımdan beri çok şükür korktuğum gibi olmamıştı. Bir kaç kaçırma sonrası tuvalete yapmaya başlamıştı anneme geldim bende geçen hafta geldigimizde direk tuvaletin yerini gösterdim 2 gün iyiydi tuvalate gitti sonra ishal oldu birden ve afedersiniz büyük tuvaletini çamaşırına yapmaya başladı neyse normaldir dedim. Ama her büyük tuvaletinde aynisi oldu. Düzelmesi 2 gün sürdü dün ve bugün düzelmiş olmasına rağmen büyük tuvaletini israrla çamaşırına yapmaya devam ediyor ve bu durum beni çok yıpratıyor. Haliyle bende sinirlerime hakim olamayip kızıyorum sonra pişman oluyorum ama ): benimle aynı durumu yaşamış, duymuş, tecrübeli olan kişilerden yardım istiyorum sinirlerim çok bozuldu evimde kalsaydim daha iyiydi sanki. Ev değişikliğinden olmuş olabilir mi sizce ? Yoksa böyle mi gider ):

Tabi ki düzelir. Siz yeter ki sakin kalın. Tuvalet eğitimi cidden çok önemli kişilik gelişiminde.
Sabırlı olmaya çalışın belki korktu ishal olduğu dönemde. Ne yapıyorsanız aynen devam edin. (İlk başladığınızda) Kolaylıklar diliyorum ♥️♥️♥️♥️♥️

Tabi ki düzelir. Siz yeter ki sakin kalın. Tuvalet eğitimi cidden çok önemli kişilik gelişiminde.
Sabırlı olmaya çalışın belki korktu ishal olduğu dönemde. Ne yapıyorsanız aynen devam edin. (İlk başladığınızda) Kolaylıklar diliyorum ♥️♥️♥️♥️♥️
Teşekkür ederim yorumunuz için umarım dediginiz gibi olur 💐

Çocuk rahatsızlıktan sonra böyle bir şey geçirmiş. Yeni öğreniyor. Olabilir. Sinirlerinizi yıpratır ona bağırmanız sadece öğrenme sürecini geriletir.
Eğer psikolojik bir süreç olduğunu düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden oyun terapisi öneririm.

Biz oglumda yasadik kaka tutma altina yapma oyun terapisiyle cozuldu cok zor bir surecti yapmaniz gereken sey asla kizmamak asla tuvaletten bahsetmemek istersen tuvalete yap diyin tuvalete supriz koyun gosterin sadece tuvaletini klozete yaparsan supriz burda seni bekliyo altina yaparsa hic tepki vermeyin bu sekilde zamanla duzeliyor

Çocuk rahatsızlıktan sonra böyle bir şey geçirmiş. Yeni öğreniyor. Olabilir. Sinirlerinizi yıpratır ona bağırmanız sadece öğrenme sürecini geriletir.
Eğer psikolojik bir süreç olduğunu düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden oyun terapisi öneririm.
Kendime kızıyorum kızmamam lazım biliyorum): evime gecicem umarim düzelir herşey

Biz oglumda yasadik kaka tutma altina yapma oyun terapisiyle cozuldu cok zor bir surecti yapmaniz gereken sey asla kizmamak asla tuvaletten bahsetmemek istersen tuvalete yap diyin tuvalete supriz koyun gosterin sadece tuvaletini klozete yaparsan supriz burda seni bekliyo altina yaparsa hic tepki vermeyin bu sekilde zamanla duzeliyor
Teşekkürler yorumunuz için umarım düzelir ):

Benim kızımda 2.5 yaşında bizde başladık eğitime.Ara ara üstüme yapacağım işte diye inatlaşıp bilerek üstüne yapıyor.Ben stickers aldım ve onun ojelere merakı çok diye renk renk oje.Banyo dolabına sakladım.
Her tuvalete gittiğinde bir stickers yapıştırıyor duvara bir de oje alıyor.
5 renk ojesi var.Toplayıp tekrar tekrar veriyorum.
Bizde epey işe yaradı.

Bir de ben o tuvaletini yapınca alkışlayıp dans ediyordum.Beni çok mutlu ettin diyordum.Baktım tuvaleti geldikçe anne seni mutlu edeceğim diyor.Epey hoşuna gitti.İsterseniz sizde deneyin.

Bizim bir de şarkımız var.Tuvalet yapma zamanı gelince onu söylüyoruz.Tuvalete gidelim popişi yıkayalım sifona basalım elleri yıkayalım vs gibi.

Onu ödüllendirir eğlendirirseniz tekrar gider.Ev değişikliği muhakkak etkilidir.Bizimki komşulara bile gitmek istemiyor.Tuvaleti gelse eve getiriyorum.Beni anlamıyorlar ben o tuvaletlere düşerim diyor.Çocuklar neler düşünüyor bilemiyoruz.

Allah yardımcımız olsun.

Benim kızımda 2.5 yaşında bizde başladık eğitime.Ara ara üstüme yapacağım işte diye inatlaşıp bilerek üstüne yapıyor.Ben stickers aldım ve onun ojelere merakı çok diye renk renk oje.Banyo dolabına sakladım.
Her tuvalete gittiğinde bir stickers yapıştırıyor duvara bir de oje alıyor.
5 renk ojesi var.Toplayıp tekrar tekrar veriyorum.
Bizde epey işe yaradı.

Bir de ben o tuvaletini yapınca alkışlayıp dans ediyordum.Beni çok mutlu ettin diyordum.Baktım tuvaleti geldikçe anne seni mutlu edeceğim diyor.Epey hoşuna gitti.İsterseniz sizde deneyin.

Bizim bir de şarkımız var.Tuvalet yapma zamanı gelince onu söylüyoruz.Tuvalete gidelim popişi yıkayalım sifona basalım elleri yıkayalım vs gibi.

Onu ödüllendirir eğlendirirseniz tekrar gider.Ev değişikliği muhakkak etkilidir.Bizimki komşulara bile gitmek istemiyor.Tuvaleti gelse eve getiriyorum.Beni anlamıyorlar ben o tuvaletlere düşerim diyor.Çocuklar neler düşünüyor bilemiyoruz.

Allah yardımcımız olsun.
Maşallah
Yirimmmmmmm

Sakin olun ,sakin olun ve yine sakin olun.Bunun çözümü bu birde sabır.

Back