Çocuk Hastalıkları Tuvalet eğitimine ne zaman başladınız?Nasıl sonuç aldınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benimki şu an 27 aylık ama daha hazır değil galiba,fazlada üstüne gitmiyorum bu konuda,hazır olunca zaten eninde sonunda wcye yapacak:)

Herkese tekrar teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için. Gerçekten de sabır ve kararlı olmak çok önemliymiş bu konuda. Yazılanları arada tekrar tekrar okuyacağım. Umarım mutlu haberimizi en kısa sürede burada paylaşırım :))) saolun

Selam arkadaslar.. bende araniza yeni katildim.. cok ilginc konulara deginiyorsunuz! Benimde bir bucuk yasinda bir oglum var ve yeni yeni lazimliga oturtmaya basladim.. tabi türkü söyleyip oyunlar oynuyorum onunla ki hemen kalkmasin diye.. nihayetinde gecen gün cisini yapabildi ama o gün bu gündür gerisi gelmedi! Umarim cabuk ögrenir... Sabirla bekliyorum

mrb benimde kızım 28 aylık ve bgn bezini çıkarttık tuvalete götürüyorum hadi kızım yap diyorum çişşşşşşş diyor ağzınla :roflol:yaptım işte anne bitti diyor şimdi bezsiz dolaşıyor bakalım ne olacak:uhm:

bende kızıma 2 yaşında öğrettim,biraz zor oldu ama şükür öğrendi.öğretirken sürekli lazımlığına götürüp yaptırdım,sonrada çiş,kaka diyerek öğrendi,şimdiyse kendisi yapıyo tuvaletini.şimdiki çocuklar çok çabuk öğreniyo herşeyi...Allah kolaylık versin herkese..

ben biraz sansli biraz da cok sanssizdim bu konuda,hicbir egitim vermeden oglum 25 aylikken bezi reddetti,bir gun bezle dolasirken kapiyi acmisstim disaridaki cocuklar bunu bezle gorunce dalga gecti cikarmami istedi cikarttim hemen gittim lazimlik aldim keske almaz olaydim,o gunden sonra ne gece ne de gunduz bez baglamadim hicbir kazamizda olmadi ama su lazimliktan cektigim kadar hicbirseyden cekmedim ,hicbir tuvaleti kullanmadi sehir disina cikiyordum araba da yoksa vay halime kosa kosa buluyordum lazimlik satan biryer carsiya ciktigimda kac tane lazimlik aldim attim bilmiyorum ,4 yasinda biraz zorladim cunku okula basliyacakti ,saatlerce tuvalette oturuyordu ben de yere ayaklari bacaklarimda yok olmuyordu sarkilar mi soylemedik oyunlar mi oynamadik iki ay hergun ugrastik ayak altina sehba tuvaletin uzerine kucuk tuvalet oturakligi..bir gun aklima geldi bezi nasil istemedigi komsu cocuklarini cagirdim disari cikip oynayacaklardi bekleyin dedim iki dk sencer'in isi bitince geliyor ,bak dedim seni bekliyorlar lazimligini istedi yok dedim bulamiyorum kedi gotirdu galiba jeyyar arkadaslarini bekletmemek icin yaptii:teytey::teytey:ama gozlerinin de ici guluyordu yarim yamalak diliyde yaptim yaptimm diye cigliklar atti :hooray:
arkadaslar lutfen direk tuvalet egitimi verin benim dustugum hataya dusupte lazimliga falan alistirmayin a.s.

off, sorma ne kadar zormuş tuvalet eğitimi, lazımlıkla tuvaleti beraber kullanıyor umarım lazımlıktan ayrılmak zor olmaz, hijyenikte değil zaten ama ne yapayım şimdilik mecburum..

arkadaslar benimde 26 aylik bir oglum var ikigün önce kendikendine bana dediki anne beni bezleme ben cisimi tuvalete yapacam dedi bu arada bir yasinda konusup cümle kurmaya baslamisti.iki gündür iyi gidiyo ama gece bezliyorum cünkü gece cok cay iciyor

benim 3 kızım var iki kızımada 3 yaşından sonra tuvalete alıştırdım biraz zor oldu ama daha önce baskı yapmadım sende acele etme bence:lepi:

Son düzenleme:
2 yaşından önce kesinlikle başlama başlayan arkadaşlar maghvaldu
ayrıca gece bağlayıp güzdüz çişe alıştırmakta anlamsız ikisini aynı anda ve 2 yaşından sonra başlamanı
tavsiye ederim ve tekrar bez bağlamaya kesinlikle geri dönme........

ben 10gün önce bezi çıkardım kızım ağustos sonunda 2 yaşını dolduracak şimdilik iyi gidiyoruz kabız olduğu için biraz kakada sorun yaşıyoruz o kadar umarım başarılı oluruz:1hug:

benimde 28 aylık kızım var.dün bezini çıkardık.dün hep çişini kaçırdı tuvalete yapmadı.akşam uyumadan önce bezini bağladım sabah kuruydu bezi ama tuvalete götürene kadar yaptı bezine.bugun tam 6 saat çişini tuttu.ögle uykusunda bile yapmadı ama ben kalkınca hemen tuvalete götürdüm biraz oyaladım yaptı ama çok tedirgin yaptı.ben mutu olunca oda sevindi.babası falan geldi alkış yaptık.:teytey:bana sonra dediki anne ben çişimi yaptım sen çok sevindin demi:1hug:canım kızım benim umarım çabalrımız boşa çıkmaz.birde çok sabır isteyen birsey kızlar.:bbo:

benim 26 aylik oglum var.tuvaleti geldiginde soyluyordu bir ara.simdi vazgecti.bezini cikartmak istiyorum ama.dogru zamani bulmaya calisiyorum.bir kere baslayinca tekrar bez baglmak istemiyorum.erken mi acaba diye dusunuyorum.

ben okulöncesi öğretmenliğinde okuyorum.tuvalet eğitimi için en uygun yaşın 2+ olduğunu öğrendik...fiziksel olgunluğunu ancak o dönemde tamamlayabiliyormuş çocuk..bazı çocuklar erken de söylüyor ama bu zaruret halini alınca ters tepebiliyor.yani çocuk öylesine bikaç kez tuvaletini söylüyor(belki oyun , belki rahatsız oluyor) anne hemen bezi atıyor ve çocuk artık hep söylemek zorunda olduğunu farkedince vazgeçebiliyor..buda eğitimin süresini uzatıyor..tamamen bezi atmak yerine o söylediğinde bezi çıkarmanızı öneririm 2 yaştan önce...çocuk bu konuda normalin üstünde bir olgunluk gösteriyorsa en erken 18-20 ay demişti bi hocamızda....

benim problemim biraz tuhaf
oğlum üç yaşını dolduracak eylülde çişini gece de gündüz de yapmıyor ama kakasını birtürlü tuvalete yapmayı öğretemedik.
kakasının geldiğini haber veriyor ama ne lazımlığına ne de tuvaletine yapmıyor.
yapmıyormu yapamıyormu anlamış değilim
güzellikle anlatıyorum olmadı hikayeler oyunlar denedim olmadı artık sinirlerim sabrım tükendi kızdım bağırdım olmadı.l
benimgibi bir sorun yaşayanınınz var mı yada bu sorunu çözmüş olanınız lütfen yardım

bende bu konuda dertliyim benimde kızım eylülde üç yaşını dolduracak ama hala çişini söylemiyor sadece kakasını tuvalete yapıyor çiş yapalım dediğim zaman kendini yerlere atıp ağlıyor lütfen banada yardım

belki çişini yaparken zorlanıyodur acı duyuosa böyle yapıyo olabilir..

peki bezlendiğinde beze yaparken de sıkıntısı oluyo mu?idrar yollarıdan kaynaklanan bi sorun olabilir mi?CADIARZU

kızlar çok mutluyummmmm:teytey:kızım tuvalete 3günde alıştı.gece bile altını ıslatmıyor.yatmadan önce anne çişimi yapmadım yapayım deyip gidiyor kendi yapıyor.ilk gün çok tedirgindi babasıda bende çişini yapınca sevinç çığlıkları attık evin içinde ogünden sonra iyi birsey oldugunu anladı oda çok mutlu oluyor.birde yanlız yapabilirsin dedk hep biz yanındayken utandı galiba oyuzden alıştı.kızlar inanın çocuklarımız bizim ağzımızdan çıkan kelimeye bakıyorlar onun için onları tuvalet konusunda motive etmek gerekiyor.:lepi:zafer benimdir.darısı tüm annelerin başına:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…