Tuvalet Eğitimi tuvalet egitimine kabizligi engel oluyor lutfenn yardim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

pastadelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.362
1.299
133
37
Merhaba arkadaslar kizim 3 yasinda.bundan bi kaç ay evvel tuvalet eğitimine başladık..iyi gidiyordu aslındaazimliga oturmaya hiç itiraz etmiyordu.cisini güzel yapıyordu.ama kakasini imkansız yapmıyordu.ordan oray koşuyordu..tam yapacağı sıra oturtuyordum..elimde lazimlik peşinde(hemen az birşey yapıp kaçıyordu.böyle giderken cok fena kabiz oldu..arka arkaya 3-4 lavman yaptılar.ancK düzeldi..şimdi tekrAR başlamak istiyorum.sizce napmaliyim..çünkü laximliga asla oturmuyor..gördüğü gibaçıyor.dün adaptor aldim.acaba klozete oturmaktan daha mi cok korkar..napsam bilemedim.nolur yardımcı olun..ka biz olmaması içün ne yapmalıyım.bu arada kizim sık sık kabiz olur zaten..hazır olmamasiyla alakalı bi durum değil aslında..

Benim anlatacaklarımın ne kadarı sizin probleminizi ilgilendirir ya da çare olur bilemem.Ancak belki zerre faydam dokunur halinize diye anlatayım.Benim oğlum tam 3,5 yaşında.ve ben de 3 yaşında tuvalet eğitimi vermeye başladım ama evim bembeyaz halılarla döşeli olduğundan sanırım biraz saıbırsızca davranarak bir de zorlamakta istemedim derken 1-2 aydır artık tuvaletini kendi söylüyor ve yapıyor.Ama öyle adaptör ,yok lazımlık vs almadım.Ben hep madem bu kadar geç kaldım her evde ona göre adaptör ve lazımlık bulamam o yüzden klozette alıştırdım.Enteresan tekniklerim olmadı sadece hazır olduğunu anladım öncesinde inatlaşıp ağlamaları vardı ödül ,hediye,sürpriz ,alkış ,şarkı yöntemlerini denemediğimi sanmayın.Bir gün içersinde bana söylemeden tuvalete gidip yerine oturup ben tuvalete gidince sifonu çekmediğinden yaptığını anlayınca gülmüştüm.Demek ki geç kaldık ama tam oldu bana bile söylemiyor kendi kendine tuvalete gidiyor : ) sizde çok rahat edeceksiniz.Kabızlık bence tuvalet eğitiminden daha ciddi bir problem ve sıkıntı.Benim oğlum sabah 8 lerde başlayıp akşam yatana kadar (gece hiç olmuyor) durmaksızın karın ağrısı çekiyor.Öyle böyle değil.Baş.larda ya soğuktur ya bağırsaklarda gaz vs derken her türlü araştırmayı yaptırdık.Abdominal usg denilen karın içinde ne varsa böbrekler ,akciğerler ,idrar gaita kan tahlilleri vs saymıyorum farklı hastanelerde.Bir şey yok temiz.Ama ben hastanenin bekleme salonunda elimde sıcak su torbası ''ov beni anne '' çığlıkları ile bir şeyi yokmuş çocuğumun diye sevinemiyorum bile.Hisar hastanesi ,akademi hospital,yunus emre hastanesi .Bayramın arife gününde bile acillerdeydim.Bir günü bile geçiremiyoruz düşünün.Sonrasında eczaneden 4 adet lavman seti ile müthş bir rahatlık ama sürekli lavmanla mı tuvalete çıkacağız.Nette araştırdım bir diyet uygulanması gerekiyor.Pilav ,makarna ,hamur işi zaman ekmek vs saymıyorum havuç -elma bile MUZ zaten benim başıma bela oldu.Oğlum çok seviyordu yediği için sanırım.Derken şimdi sabah kahvaltı yerine ıspanak ,kreşe başladı orda da çorba ya da benzeri nasıl olsa ben akşama telafi ederim diye bir şey demiyorum.Akşam gelince de sebze börek kek abur cubur yok.Sebze suları,karışık olmayan bitki çayları böyle hallettim.Doktorum ne yaptın ilaçlar bile fayda vermiyor ama dışkısı normale döndü dedi.Ama yapmadığım bir gün ertesi gün acısını çekiyorum.O yüzden bol bol sebze.Sebze suyu .YOĞURT.Bir de kabız olduğu için tuvalete gitmek istesede acı çektiği için çocuklar erteliyormuş.O yüzden ben tuvaleti gelmesede bağırarak bazen zıtlaşsakta tuvalete oturtuyorum 5-10 dk.O zaman tuvaleti geliyor.Ne ağrı ne bir şey.Geçecek acil şifalar.Bu arada tuvalet eğitiminde ben halıları kaldırmıştım : )

Cok teşekkür ederim cevabınız icin..umarım geçer bu kabızlık sorunu..çünkü gerçekten coookk zor..sürekli lavmanla olacak iş değil..kaç kez lavman yaptırdık hatırlamıyorum bile(hatta su anda bile yine kabiz.evde lavman yaptim ama bana misin demedi..bakalım bu sefer nasil sonlanacak(

Bizde ayni sikintiyla tam bir yıl ugrastik.oncelikle allah sabir versin bizim için cok yipratici bir süreçti artik sinirmden kac kere oturup agladim hatırlamıyorum bile.kizim 45 aylik oldu ve dah bir iki aydir wc ye yapıyor kakasini o da biraz boş biraksam yine tutacak kakasini.bizimkisi önce kabızlıkla başladı daha bezliyken sonra acidigini bildigi için her seferinde tuttu kakasini ve sonrasinda daha kötü bi kisir döngü oluştu aylarca lavman ve bağırsak düzenleyici kullandik.gitmedigim dr gitmedigim branş kalmadi tam bin liralik tahliller yaptirdim kabiz olmasina hiç bi neden yoktu sadece psikolojikti bizim ki.hep sulu ve lifli yiyeceklerle diyette uyguladik sonunda bi dr ishal yapacak bi toz verdi ki bence lavmandan daha etkilydi anında yapiyordu kesinlikle tutamiyor su gibi yapıyordu bi süre de etrafi temizlemekle ugrastim ama sonunda kakasinin sert degil makatininda acimadigina ikna olunca yapmaya basladi wc ye çok şükür sıkıntılı günlerden sonra artık rahat bir nefes aldik.rabbim sizede kolaylıklar vrrsin inş.

arkadaşlar size ne kadar yarımcı olurum bilmiyom ama benim eltimde kızını 2 yasında alıştırdı oda basta aynı sorunlarla karşılaştı ve doktora goturdu doktorlar ona çocuklar tuvalete alışırken kakalarını yapamıyolar o yüzden kabız olmuş gibi sert oluyo kakalarıı oda basta acıyo diyodu ve altına kacırıyodu ama cabuk alıştı 2 aydır kendi yapyo artık ama çişini kaçırıyor bazen inşallah yardımcı olmuştur size:)

Cok sağolun arkadaslAR cvp icin..su an surup kullanıyoruz biraz düzelsin tekrar denicem.inanın başlamaya korkuyorum yine aynısı olacak diye..hiç cesaretimi yok(ınş bizde bi an önce ogreniriz

Ben cocugumu 1,5 yaşında egitmistim tuvaletin,sonra 2 yaşında kireşe vermistim .Erken egitilse daha iyi anneler zorluk çekmiyorsunuz,bi da çocukların kabızlıgına dereotun haslıyorsunuz suyun içiriyorsanız iyi gelir...

canım öncelikle yedirdiklerine dikkat et,neler yediriyosun belki onlar kabız ediyordur. hergün bi çay kaşığı zeytinyag içir, kabızlığa iyi gelir,yemeklerini zeytinyagla yedir, muz,çikolata, et türü şeyler kabızlık yapar bunları seviyorsa bir müddet ara ver istersen, aklıma gelenler bunlar, benim kızımda da bir dönem vardı doktor bi surup vermişti. istersen adını yazarım hatta ben ikinciye hamileyim allah nasip ederse iki gün sonra doğum var 9 ay boyunca bende kabızlık yaşadım benim doktorumda aynı şurubu verdi bana.işe yarıyor. umarım sana da çözüm olur.istediğn zaman yazarım adını. allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…