Benim anlatacaklarımın ne kadarı sizin probleminizi ilgilendirir ya da çare olur bilemem.Ancak belki zerre faydam dokunur halinize diye anlatayım.Benim oğlum tam 3,5 yaşında.ve ben de 3 yaşında tuvalet eğitimi vermeye başladım ama evim bembeyaz halılarla döşeli olduğundan sanırım biraz saıbırsızca davranarak bir de zorlamakta istemedim derken 1-2 aydır artık tuvaletini kendi söylüyor ve yapıyor.Ama öyle adaptör ,yok lazımlık vs almadım.Ben hep madem bu kadar geç kaldım her evde ona göre adaptör ve lazımlık bulamam o yüzden klozette alıştırdım.Enteresan tekniklerim olmadı sadece hazır olduğunu anladım öncesinde inatlaşıp ağlamaları vardı ödül ,hediye,sürpriz ,alkış ,şarkı yöntemlerini denemediğimi sanmayın.Bir gün içersinde bana söylemeden tuvalete gidip yerine oturup ben tuvalete gidince sifonu çekmediğinden yaptığını anlayınca gülmüştüm.Demek ki geç kaldık ama tam oldu bana bile söylemiyor kendi kendine tuvalete gidiyor : ) sizde çok rahat edeceksiniz.Kabızlık bence tuvalet eğitiminden daha ciddi bir problem ve sıkıntı.Benim oğlum sabah 8 lerde başlayıp akşam yatana kadar (gece hiç olmuyor) durmaksızın karın ağrısı çekiyor.Öyle böyle değil.Baş.larda ya soğuktur ya bağırsaklarda gaz vs derken her türlü araştırmayı yaptırdık.Abdominal usg denilen karın içinde ne varsa böbrekler ,akciğerler ,idrar gaita kan tahlilleri vs saymıyorum farklı hastanelerde.Bir şey yok temiz.Ama ben hastanenin bekleme salonunda elimde sıcak su torbası ''ov beni anne '' çığlıkları ile bir şeyi yokmuş çocuğumun diye sevinemiyorum bile.Hisar hastanesi ,akademi hospital,yunus emre hastanesi .Bayramın arife gününde bile acillerdeydim.Bir günü bile geçiremiyoruz düşünün.Sonrasında eczaneden 4 adet lavman seti ile müthş bir rahatlık ama sürekli lavmanla mı tuvalete çıkacağız.Nette araştırdım bir diyet uygulanması gerekiyor.Pilav ,makarna ,hamur işi zaman ekmek vs saymıyorum havuç -elma bile MUZ zaten benim başıma bela oldu.Oğlum çok seviyordu yediği için sanırım.Derken şimdi sabah kahvaltı yerine ıspanak ,kreşe başladı orda da çorba ya da benzeri nasıl olsa ben akşama telafi ederim diye bir şey demiyorum.Akşam gelince de sebze börek kek abur cubur yok.Sebze suları,karışık olmayan bitki çayları böyle hallettim.Doktorum ne yaptın ilaçlar bile fayda vermiyor ama dışkısı normale döndü dedi.Ama yapmadığım bir gün ertesi gün acısını çekiyorum.O yüzden bol bol sebze.Sebze suyu .YOĞURT.Bir de kabız olduğu için tuvalete gitmek istesede acı çektiği için çocuklar erteliyormuş.O yüzden ben tuvaleti gelmesede bağırarak bazen zıtlaşsakta tuvalete oturtuyorum 5-10 dk.O zaman tuvaleti geliyor.Ne ağrı ne bir şey.Geçecek acil şifalar.Bu arada tuvalet eğitiminde ben halıları kaldırmıştım : )