Hanımlar merhaba umarım bana yardımcı olabilecek anneler vardır 2017 ocak doğumlu oğlum var 3 yaşında / 2019 ekim ayında ben tuvalet eğitimine başladım ilk 3 gün zor olsada yaptığım etkinliklerle ve sabrımla çişi yapmaya başladık fakat kaka yapmıyordu kaka yapmaktan korkuyordu ve 4 gün kadar tuttu kilot bez bağladığımız zamanlarda görmezden geliyorduk yapması için ama çok büyük bir yanlışmış ocak sonlarında oğlum tamamen çişini söylemeyi kesti ve altına yapmaya başladı korkutma kızma dövme vs olmadı tuvalet eğitimi sırasında sizce ne olmuş olabilirde bu çocuk geri dönüş yaşadı kardeşi de yok kıskançlık yapabileceği gerçekten çok üzülüyorum ben götürüyorum yalvar yakar zor yaptırıyorum çişini .. Kakayı hala yapmaya korkuyor benim tahminim kaka yapmaktan korktuğu için çişini yapmak istemiyor.. Benim gibi olan var mı önerilerinizi bekliyorum
Merhaba, hiç stres yapmayın, hiç tuvalet eğitimine başlamamışsınız gibi düşünün ve yazı bekleyin. Ayrıca geri dönüş olmamış aslında, siz bez bağlamaya devam ettiğiniz için o da kakasını yaparken çişini de yapmış sonra buna devam etmiş. Ben size kendi yöntemimi anlatayım belki yardımcı olur.
Yazın evde altı çıplak gezdirdim, birkaç kez çişini ve kakasını halıya yapmasına göz yumdum daha doğrusu bunu göze alarak başlamıştım. Böylece kakası ve çişiyle tanışmış oldu. Merdivenli tuvalet aparatı kullandım, kenarlarda tutma yeri ve ayaklarının altında basamak olduğu için çok korkmadı, çiş-kaka zamanlarını tahmin ettiğim için o zamanlarda götürüp oturttum tabi hemen kalkmak istedi. Ben de tabletten sevdiği bi çizgi filmi açıp görebileceği şekilde banyo tezgahının üzerine koydum ve yanında bekledim. Birlikte izledik, çizgi filme dalmiş halde çişini ve kakasını yapıverdi, panikledi ama ben takdir edince hoşuna gitti bu. Bir hafta böyle devam ettik, bazen sırf çizgi film izlemek istediği için tuvaletim var diye yalan söylüyordu :) bir hafta sonra çizgi filmi sonlandırdım ve o tuvalette otururken önüne kova koydum, renkli plastik bardaklara da su doldurup kovaya dökme oyunu yaptım, çok sevdi. 1 hafta sonra oyunu da bitirdik. Oyun yada çizgi film izleyerek kakasını yapmaya inat ettiğinde i
Hanımlar merhaba umarım bana yardımcı olabilecek anneler vardır 2017 ocak doğumlu oğlum var 3 yaşında / 2019 ekim ayında ben tuvalet eğitimine başladım ilk 3 gün zor olsada yaptığım etkinliklerle ve sabrımla çişi yapmaya başladık fakat kaka yapmıyordu kaka yapmaktan korkuyordu ve 4 gün kadar tuttu kilot bez bağladığımız zamanlarda görmezden geliyorduk yapması için ama çok büyük bir yanlışmış ocak sonlarında oğlum tamamen çişini söylemeyi kesti ve altına yapmaya başladı korkutma kızma dövme vs olmadı tuvalet eğitimi sırasında sizce ne olmuş olabilirde bu çocuk geri dönüş yaşadı kardeşi de yok kıskançlık yapabileceği gerçekten çok üzülüyorum ben götürüyorum yalvar yakar zor yaptırıyorum çişini .. Kakayı hala yapmaya korkuyor benim tahminim kaka yapmaktan korktuğu için çişini yapmak istemiyor.. Benim gibi olan var mı önerilerinizi bekliyorum
Merhaba, hiç stres yapmayın, hiç tuvalet eğitimine başlamamışsınız gibi düşünün ve yazı bekleyin. Ayrıca geri dönüş olmamış aslında, siz bez bağlamaya devam ettiğiniz için o da kakasını yaparken çişini de yapmış sonra buna devam etmiş. Ben size kendi yöntemimi anlatayım belki yardımcı olur.
Yazın evde altı çıplak gezdirdim, birkaç kez çişini ve kakasını halıya yapmasına göz yumdum daha doğrusu bunu göze alarak başlamıştım. Böylece kakası ve çişiyle tanışmış oldu. Merdivenli tuvalet aparatı kullandım, kenarlarda tutma yeri ve ayaklarının altında basamak olduğu için çok korkmadı, çiş-kaka zamanlarını tahmin ettiğim için o zamanlarda götürüp oturttum tabi hemen kalkmak istedi. Ben de tabletten sevdiği bi çizgi filmi açıp görebileceği şekilde banyo tezgahının üzerine koydum ve yanında bekledim. Birlikte izledik, çizgi filme dalmiş halde çişini ve kakasını yapıverdi, panikledi ama ben takdir edince hoşuna gitti bu. Bir hafta böyle devam ettik, bazen sırf çizgi film izlemek istediği için tuvaletim var diye yalan söylüyordu :) bir hafta sonra çizgi filmi sonlandırdım ve o tuvalette otururken önüne kova koydum, renkli plastik bardaklara da su doldurup kovaya dökme oyunu yaptım, çok sevdi. 1 hafta sonra oyunu da bitirdik. Oyun yada çizgi film izleyerek kakasını yapmaya inat ettiğinde "istersen bez bağlayayım"dedim kabul etmedi ve paşa paşa tuvaletini yaptı. Yazın tekrar deneyin, ama bez seçeneğini çıkarın, gece bile bağlamayın, altına kaçırmalarını da göze alın, muhakkak olacak çünkü. Kolaylıklar diliyorum