Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimimiz defalarca hüsranla sonuçlandı lütfen banada yardım edin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

sevilumut

B:70.7 G:68.7 H:65 1.70 cm
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
1.303
2.637
133
3.5 yaşında oğlum hala bez takıyoruz. İlk denemiz 25.26 aylıkken olmuştu. ozaman tuvalet eğitimine başlamadan 2.3 hafta önce oğlumda idrar yolları enfeksiyonu olmuştu ve çişini yaparken yaktığı için çok fazla ağlıyordu. Dr götürdük ve dr idrar tahlili istedi. Bant taktırmadı için bardağa yaptırmak zorundaydık. Hatta çişi gelince kendini sıktığı için yapmıyordu ve serum takmak zorunda kaldık. Tabi bunlar çocuğun psikolojisini etkiledi. Tuvalet eğitimine geçtiğimiz zamanda tabi çişini yapmıyordu bezi çıkardığımız an tutmaya başlıyordu inanın bu yüzde hastanelik bile olduk. Pipisi şişti sabahtan akşama kadar tuttuğu için. Hala aynı şekilde devam ediyordu hiç değişmemişti. Geçenlerde tekrar denedik bukez yaptı ama altına yaptıktan sonra lazımlığına oturdu ama çok utanmış görünüyordu. Bundan sonra yanlış bişey yapmak istemiyorum. Bu belkide 15. Denememiz ve ilk kez farklı bir tepki verdi. Bana yol gösterirmisiniz??
Sevgiler

Benim oğlumda 27 aylık tuvalet eğitimine başlayayım dedim. Oturdu oturdu tık yok ayağa kalktık 5 dakika sonra altına yaptı on gün sürdü pes ettim

utanmasina musade etmeyin,pohpohlayin..sonucta lazimligina oturmus,bidahaki sefere inaniyorum basaricaz diye gaza getirin.
benim oglumda cisini 17 saat boyunca tutmustu ilk baslarda ama kaka gelince dayanamiyordu,bende kaka yapmasini tesvik edici seyler yedirdim hep,ki yogurt yiyince illaki kaka yapar mesela.
ilk zamanlar ben pesinde hafiye gibi gezdim acikcasi,ikinmaya basladigi an oturttum lazimliga,yere cis yapsa da yilmadim yine oturttum..
cis ogrettigim donemde kucuk kurbaga sarkisini agzindan dusurmuyordu,lazimligini kurbaga seklinde olanlardan aldik,kucuk kurbaga sarkisini saatlerce lazimlik basinda soyledigimi bilirim..
1 saat lazimligin yaninda oturdugumu inatla cis yapmadigini ve kalktiktan 1 dk sonra yerleri gole cevirdigi cok oldu.

cisini kakasini lazimliga yapinca evde bayram havasi estirin,cok mutlu oluyorlar.
ben odul filan koymadim,sadece sevindigimi gosterdim,bu da ogluma cesaret verdi.
Allah kolaylik versin,insallah tez zamanda ogrenir yavrunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…