- 15 Aralık 2019
- 143
- 165
- 53
- 33
- Konu Sahibi EmineOgretmen790932
-
Evet bugün 5 gün ve uzamadı gerçektenHadi bakalım maşallah diyelim kolay gelsin. Benim de oğlum 19 aylik. 20 aylık olduğunda sünnet olacak sonrasında ben de düşünüyorum tuvalet eğitimine başlamayı. Abileri 18. Ve 24. Ayda öğrendiler. Bakalım biz ne yapacağız. Ilk günler anlattığınız gibi bocalama oluyor. Ama birden öğreniyor. Sizin de uzamaz inşallah bu süreç.
Ben oğlum bir yaşında iken klozetle tanistirdim banyodan, tuvaletten klozetten korkmasın diye çabalarım başladı. Tuvalet eğitimi için kitaplar almıştım onlara 2 yaşında başladık. Klozete oturma, sifona basma, peçete kullanımı, elleri yıkamak bunlara bir yaşında başladık. 32 aylıkken başladığım tuvalet eğitimini psikolojik alt yapısını olusturdugum için bir buçuk haftada bitirdim. Kendimi zafer kazanmış komutan gibi hissediyorum. Evet çok erken başlamış olabilirim ama zararını görmedim hiç baskı yapmadımBu konuyla ilgili çok araştırma yaptım uzun uzun yazanlar hep bana güven verdi o yüzden bende bu süreci sizinle paylaşmak istedim.
Başlamadan önce eşimde bende sürekli çişimiz geldi tuvalete gidiyoruz diyerek bu durumu sürekli belirttik zaten oğlum benim arkamdan tuvalete giriyordu rol model biz olduğumuz için biz ne yaparsak oda onu yapıyor ve yapacak buradan yola çıkarak sizinle tuvalete girmesi sorun değil
Çömelerek ve gizlenerek büyük tuvaletini yapıyordu
Tuvalette peçete ile önünü arkasını siliyormuş gibi yapıyordu
Her gece olmasa da kuru kalkıyordu 19. Ayda Bi kaç defa yakalayıp tuvalet mermerine kaka yapmasına izin verdim onu görünce heyecanlandı aferin hadi temizleyelim gitti by by diyerek 5 gün bu şekilde bir süreç olmuştu
Bezsiz bebekten de yola çıkarak aslında onlar her zaman hazır önemli olan bizim hazır olmamız bende Bi eğitimci olarak bu sürece hazır olduğum için okulların kapanmasını fırsat bilerek başladım
Bi tane kitabımız vardı ara ara da onu okuduk
Giyinmekten hiç hoşlanmıyor çıplak gezse gezecekti öyle
Kendime de güvendiğim için bu süreci başlattım
32 ay baya büyük bir ay değil mi zatenBen oğlum bir yaşında iken klozetle tanistirdim banyodan, tuvaletten klozetten korkmasın diye çabalarım başladı. Tuvalet eğitimi için kitaplar almıştım onlara 2 yaşında başladık. Klozete oturma, sifona basma, peçete kullanımı, elleri yıkamak bunlara bir yaşında başladık. 32 aylıkken başladığım tuvalet eğitimini psikolojik alt yapısını olusturdugum için bir buçuk haftada bitirdim. Kendimi zafer kazanmış komutan gibi hissediyorum. Evet çok erken başlamış olabilirim ama zararını görmedim hiç baskı yapmadım
Bence de büyük32 ay baya büyük bir ay değil mi zaten
Darısı bize düşünmek bile stres yapmama yetiyor simdiden6. Gün
Babamız la vakit geçirince fireler verdik annem çişin var mı dediğim zaman tuvalete giderse yapıyor gitmezse götürmüyorum artık olayı çözdü tek Bi durum kaldı oda kendisinin söylemesi oda zamanla olur diye düşünüyorum
Sen tecrübeli sin halledersinDarısı bize düşünmek bile stres yapmama yetiyor simdiden
12 yazcaktın heralde. 32 normal her cocugun wc ye yaptıgı donemBen oğlum bir yaşında iken klozetle tanistirdim banyodan, tuvaletten klozetten korkmasın diye çabalarım başladı. Tuvalet eğitimi için kitaplar almıştım onlara 2 yaşında başladık. Klozete oturma, sifona basma, peçete kullanımı, elleri yıkamak bunlara bir yaşında başladık. 32 aylıkken başladığım tuvalet eğitimini psikolojik alt yapısını olusturdugum için bir buçuk haftada bitirdim. Kendimi zafer kazanmış komutan gibi hissediyorum. Evet çok erken başlamış olabilirim ama zararını görmedim hiç baskı yapmadım
Evet ben hep iki buçuk yaşı bekledim ve psikolojik olarak hazırladım ama oğlum 2 yaşına girmeden kakasını söylemeye başlamıştı hatta tutabiliyordu. Keşke o dönemde baslasaymisim. Ama idrar konusunda kuru kalkmiyordu maalesef o yüzden kuru kalkacağı dönemleri bekledik. Bu arada da klozeti kaka için de idrar için de kullandık32 ay baya büyük bir ay değil mi zaten
Tam ideal bir zaman benceBenim kızımda 26 aylık bende baslayacgm inşaAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?