Bebek Beslenmesi tuvalet eğitimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Tuvalet eğitimini nasıl yaptınız tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Benim oğlum 22 aylık artık başlama zamanı geldi ma nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bazı kaynaklarda çocuk kakasının tuvaletten gittiğini görmemeli yoksa gitmesin diye tutar deniyor bazı kaynaklarda da sifonu çekip kakaya bay bay demek lazım deniyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Lazımlık mı almalıyım yoksa klozetlere çocuklar için konan kapaklardan mı?

Son düzenleme:
bence "sabiha paktuna keskin" i dinleyebilirsiniz veya okuyabilirsiniz. çocuk eğitiminde kesinikle 1 numara. tuvalet eğitiminde çocuk kendisi belli eder artık zamanının geldiğini demişti mesela. ve dediğiniz gibi çocuk vücudundan çıkanların, tırnak yada tuvaleti mesela, kaybolduğunu düşünmemeli lazımlığına koyun o farketmeden ya da unuttuğunda atarsınız demişti.

benim kuzenim kakasini yapti guzelce bay bay dedik vedalastik sifona beraber bastik sonra hadi geri getir dedi:) ne yaptiysak anlatamadik..3 gun agladi ve kakasini yapmadi sonralari alisti. benim bebisim daha cok kucuk arastirmadim ama her cocuk farkli:)

Son düzenleme:
ben kakasını yaptıktan sonra ılk zamanlarda hadı artık annesının babasının yanına gonderelım sıfona basıp bay bay yapalım demıstım yada arkadaslarıyla parkta oynamaya gıtsın bak aglamasın dıyıp sıfonu ona cektırmıstım arkasından bay bay yapmıstık sorun yasamadık ogrenelı 2 ay falan oldu sanırım hala sıfona kendısı basar arkasından gulerek bay bay yaparız gıttı dımı annesıne aglamyı dıye soruyo arada bende gıttı kızım artık aglamıyo aferım sana dıyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…