• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi

Azraa___

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2021
155
26
48
26
Bebeğim dün 2 yaşına girdi bende tuvalet eğitimine başlamak istiyorum bebeğim söylediğim herşeyi anlayabiliyor tuvalete gidelim dediğimi de anlıyor kaçmaya bağırmaya başlıyor onu nasıl kolay alıştırabilirim hazır olduğunu biliyorum ama inat ediyor sinirleniyor yardımcı olun bu dönemi nasıl kolay atlatırız anneler ilk bebeğim bu konuda bilgisizim biraz

Merhaba guzel anne. Cocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeniyim 3 çocuğum var sonuncular ikiz. 3 yaşa denk gelen yaz döneminde öğrettim. Aceleye gerek yok bu sizi de bebeginizide yıpratıyor. 3 yaşında o kadar kolay ki 1 gunde öğreniyorlar ve artik altına kaçırma falan da olmuyor. Sağlıkla büyüsün.

Merhaba guzel anne. Cocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeniyim 3 çocuğum var sonuncular ikiz. 3 yaşa denk gelen yaz döneminde öğrettim. Aceleye gerek yok bu sizi de bebeginizide yıpratıyor. 3 yaşında o kadar kolay ki 1 gunde öğreniyorlar ve artik altına kaçırma falan da olmuyor. Sağlıkla büyüsün.
Çok teşekkür ederim ☺️

Şimdilik bebeğiniz hazır gözükmüyor bu sebeple aranızdaki ilişki bozulmasın sonrasında kaka problemleri yaşamayın. Benim tavsiyem bu süreçte oyunlarınıza tuvaleti katmanız. Oyuncaklarına su içiriyormuş yemek yediriyormuş gibi yapıp aaa ayıcık çişin mi geldi seni tuvalete götüreyim diyip lazımlığa oturtabilirsiniz. Bununla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Sen de kendini hazır hissettiğinde bana söyleyebilrisin tuvalete gitmen için yardımcı olabilirim diyebilirsiniz. Ağırdan alın. Yavaş yavaş kafasında oturacaktır. Sonra siz de kendinizi hazır hissedip çocuğunuzdada sinyalleri gözlemleyince bezlerini ortaya koyun bu kadar bezimiz kaldı bu bezler bitince artık tuvalete gidip tuvaletimizi oraya yapalım sifonu çekip bay bay diyelim diyebilirsiniz.

Selamlar kızım 2 yaş 2 aylık. Bezini çıkarıyor taktırmak istemiyordu. Geçen hafta tuvalet eğitimine başladık. Lazımlıga oturur oturmaz çişini yaptı. Gece uyuduktan sonra bez takıyorum ama başladıktan sonra gün içinde hiç bez takmadım. Şimdi ne zaman tuvalete götürsem çişini yapıyor ama kendi söylemiyor. Kakasını da söylemiyor. Eski tip tuvalete çöküp yaptı bikac kez.
Haber vermeye başlaması için ne yapmalıyım? Bu bir süreç mi ne kadar sürer? Baya yol kat ettik diye düşünüyorum tekrar bez takmak da olmaz🤷‍♀️

Back