Tuvalet eğitimi

derdime deva

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2022
6
2
16
34
Merhaba tecrubeli anneler oglum 23 aylik tuvalet egitimine baslamak istiyorum lakin yurtdisinda ikamet ediyoruz bebek bakim iznim bittigi icin ise baslamak zorundayim 1 haftadir krese alisma surecindeyiz krese tamamen alisinca tuvalet egitimine gecicez tabiki ben isde oda tum gun kresde oldugu icin egitimi kresde alacak tabi birde tuvaletini soylemeyi turkce ogretsek kresde anlamazlar almanca ogrense turkce soylemiycek hic bu durumu yasayan varmi bu durum onun kotu etkilenmesine yol acarmi

Tuvalet eğitimi çok karmaşık bir konu ya.
Ülkeden ülkeye değişiyor bu alıştırma yaşı.
Türkiye’de 2 yaş normal, 3-3,5 geç denirken, burda (ben de almanyadayım) 3-3,5 normal sayılıyor.
Biz 1 ay önce yaptık tuvalet eğitimini ve maşallah diyim umduğumdan çok daha kolay oldu. Kızım 2019 Mayıs Doğumlu, geçen sene hiç ilgisi yoktu hiç zorlamadım bu sene kendisi bez istemediğini söyledi , kaka yaparken saklanıyordu ben de birazcık destekleyince bu süreci kolay atlattık.
Belki geçen sene olsaydı o da ben de stres yaşayacaktık. Demem o ki , çocuğunuzı dinleyin yani hiç ilgisi yoksa bu süreci biraz dhaa erteleyin bence . Tabii ki anne olarak en doğrusunu siz bilirsiniz ama ben size kendi tecrübemden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum.
Aylarca çiş-kaka-stres olacağına ,
Biraz daha geç olsun ama süreç kısalsın kafasındayım.

Bu da bir süreç , kolay gelsin

Tsk ederim cvbiniz icin..umarim bizim tosbikde kolay alisir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…