Tuvalet eğitimi

busra_burak

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
7
5
1
30
26 aylık oğlum var. 3 gündür tuvalet eğitimindeyiz. Lazımlığa yeni alıştı ama çiş yapmıyor. Normal tuvalete götürdüm, kucağıma oturrttum orda da aynı. Az az çiş yapıyor, sık yapıyor. Sürekli alt değiştiriyorum. Lazımlığa yapmıyor, kalkınca 1 dk snra komple işiyor. 5 dk sonra aynı sorun devam ediyor. Sabaha kuru kalkıyoruz. Bütün komutları alıyor. Tuvalet deyince lazımlığı ve normal tuvaleti gösteriyor. Çiş diyor ama çişin ne olduğunu bilmiyor. Tamamen taklide dayalı. Olaki yaptı, ağlıyor bu sefer. Büyük abdestini saklanarak yapar hep. Oğlan hazır ama bu çiş olayını anlamadı galiba. Bilgi verir misiniz?

Öncelikle Allah yardımcın olsun :) 31 aylık kızıma 2 ay önce eğitim verdim 1 ayda anca öğrendi Herşeyi biliyor konuşuyor ama asla işemiyordu . Bende saldım her altına yaptığında anlattım kızım altımıza değil buryaa yapıcaz diye . Öyle öyle 1 ayda tam olarak öğrendi . 2 hafta da kaslarını çalıştırmayı öğrendi . Yani WC ye oturduğunda işeme olayını . Zaman tanıyın rahat olun bırakın işesin .

Âmin, cümlemizin yardımcısı olsun. Cevabın için teşekkür ederim. 1 ay gözüme çok geldi bir an :) çişi geleceği zaman ya da gelip yaptığında elini götürüyor ama yapmıyor. Tez zamnda öğrenir inşallah

Reactions: H E
Her çocuk bir değil inşallah senin ki hemen öğrenir maalesef çok geç kaldım sanırım ben tam inat dönemine geldi ilk başlarda ne WC ne lazımlığa yapmak istemedi baya zorladı maalesef . Oğlumda 2 yaş sendromu başlamadan yapmayı düşünüyorum bakalım

Bizde de durum aynı. Kakasınin farkına taaa 13 aylıkken varan bir kızım var. 25 aylık bir ay önce denedik. Kakayi biliyor diyor çişinin farkında değil tatildeyiz. Eve dönünce kapıyı açık bırakıp beni görmesini sağlayacağım şuan için aldığım tek öneri bu ikizi oğlum var o da yeni kakayi fark etti. Onda 3 yaşı göze aldım. Bakalım kıza eve gidince çiş olayını fark ettirebilirsem olacak gibi. Yarım yamalak olmasın diye kakayi yaptırmıyorum. Birini beze birini oraya kafasi karışır diye.

Size tek önerim sakin ve sabırlı olunuz oğlumu alistirirken galiba ebediyen öğrenemeyecek diye düşünüyordum ama çok sabırlı davranmaya çalıştım psikolojisi bozulmasın diye. Sonunda öğrendi. Aradan 5 yıl geçti şimdi kızımı alıştırmaya çalışıyorum. Eninde sonunda alışıyorlar kendinizi üzmeyin. Bir de ben klozet kapağı almıştım görmüşsunuzdur normal kapağın üstünde biraz daha küçüğü var çocuklara uygun. Fotoğraf ekleyemiyorum ama Google'dan baksanız bulursunuz a101 çocuk klozet kapağı yazsanız. O çok işe yarıyor ben ikisinde de onu kullandım . Lazimlik falan ürkütüyor sanırım çocukları. Oğluma 3 çeşit lazimlik almıştım olmadı, bununla rahat alıştı. Kapağı cikarmiyoruz yıllarca da kalıyor klozette

Teşekkür ederim. Evet, gördüm o klozet kapağından. Biz çok klozet kullanan bir aile değiliz. Çocuk pek görmedi. Tek sıkıntımız kısa kısa çiş yapması ve 5'er, 10'ar dakika bir yapması.. Yani bu bir süreç, ama insan biran olsun istiyor :)

Kaç gündür bizimde kapı açık. Bugün eski usul kucağıma çömelip yaptırdım. Sanki lazımlıktan daha iyi gibi. Bizde inat dönemindeyiz. 2 yaş sendromları. Umarım her birimiz tez zamnda hallederiz. Teşekkürler :)

Kaç gündür bizimde kapı açık. Bugün eski usul kucağıma çömelip yaptırdım. Sanki lazımlıktan daha iyi gibi. Bizde inat dönemindeyiz. 2 yaş sendromları. Umarım her birimiz tez zamnda hallederiz. Teşekkürler
Bizde de var o inat. :) tez zamnda alışmalarını ümit ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…