• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi...Yardim

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar 2,5 yaşındaki (33 aylık) ogluma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. 5-6 aydan beri sürekli bizimle beraber tuvalete konuk oluyor kendileri :)

İlk başta yavas yavas çisimizi buraya yapacağız sen artık abi oldun abiler tuvalete çis yaparlar bebekler bezine diye başladım anlatmaya onaylanmasına onayladı ben konuşurken bi güzel bezide doldurdu mu doldurdu :) konuşmaya gelince tamam ama iş tuvalete gelince hicbirsekilde istemiyordu bende zorlamadim .

Banyoya karton kağıt aldım güzelce susledim stickerlarla birde her tuvalet yapınca kağıda yapıştırarak sticker lar aldim. Yine bezini doldurmakla meşgulken aldım karşıma oğlum baban iflas edecek yavrum adam isyanlarda büyük tuvaletinin kokusuna dayanamıyoruz sen nasıl dayaniyorsun ocagimiza incir agacimi dikecen lennn diye anlattım (tabi içimden :-) )

Saka bir yana goturdum banyoya gosterdim ,anlattım aldığım alıştırma kilodunu giydirdim stickerlara bayağı ozenmisken aldığım tuvalet aparatina oturttum yapti ,götürünce azda olsa çokta olsa yapıyor ki bu bizim için mucize ama gel gelelim söylemiyor .

Alıştırma kilodunada belki yapmaz diye düşündüm ama onada yapıyor ...

Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum tuvaleti geldigini söylemesine nasıl alistirdiniz ???

İllaki bir sure alta kacirmalar olacak koltuk ,halı temizliginde neler kullandınız ??? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oğluma aynı sizin gibi anlattım 33 aylik aynen 1 gün 7 kere altına yaptı bende oglum okula gideceksin abiler tuvalete yapior dedim ertesi gün anne eeeg dedi hep tuvalete yaptı bez kesinlikle takmayin bide asla 1 hafta dışarı çıkmayın başka mekanlara gitmeyin ben cisini tuvalete dökerken bay bay yapıp sifonu cekiordum oglum gülerek güle güle diye sewindi.tavsiyem sabır. biraz kizmadim deil.ama anlattimda,yilmayin elbet soyliycek ama bez yok .insaallah alışır.birde ben telefondan bole tuvalet egitimi videolari acmistim anne bak diye söylüyordu gorerek daha iyi oluyor.insaallah yardimim olur

Sabah o uyanmadan bezine bakın kuru mu

Zira bence rahatlıkla tuvaletini söyleyecek yaşta

Altını tamamen açın kilotsuz vs

Yapsın bir iki kez sonra siz tepki vermeyin ne diyecek acaba

Zira 35-36 aylık çocuklar kreşte tuvalete yalnız gidiyor yapıp elini yıkayıp geliyor

Bizim lazımlığımız birkaç ay salonun baş köşesinde durdu, ilk lazımlığı herhangi bişeydi ancak en sevdiği hayvan olan kedili müzikli lazımlığı alınca çok heveslendi ve sonrasında ona çişini yapmaya başladı. 10 gün sıkıntılı sonra bir anda düzeldi. ama ben geceleride bağlamaya uzun zaman devam ettim. kolay gelsin yıpratıcı bir süreç ama geçecek, sakin kalmaya çalışın

Alıştırma külotu bez gibi his verir. Ondan kurtulun derim. Sevdiği karakterin baskılı çamaşırlarını alabilirsiniz. Ise yarayacaktır.

Her çocuğun alışma süresi farklıdır. Kimisi bir hafta kimisi 4 ay :) Bu 4 aylık grup içinde olan biri olarak sabır diliyorum.

Alıştırma kulotunu bez gibi görüp Ona yapıyorlar. Ben altını tamamen açtım bacaklarından akinca korktu kaçmaya çalıştı hatta:-) yarım saat kırk dakika arayla götürüyordum tuvalete yada bir şeyler içtikten on beş yirmi dakika sonra zamanla söylemeye başladı. Tabi arada yine yaptı hatta oturması uzun sürdü. Yalnız ben başladığımda İki yaşını yeni doldurmuştu

Kızımı 2,5 yaşında alıştırdım bende.küçük çişine çabuk alıştı ama büyüğü 1 ay yaptı altına.zor oluyo ama alışcak sonunda.arkadaşım 8 ay uğraştı.bu çocuktan çocuğa değişiyo.büyük çişinide kendi annemlerşn oraya gitmiştim şehir dışında oturuyolar orda komşunun kızı kızımdan yaşça büyük o dedi bak ben tuvalete yapıyorum sende yap filan diye ondan sonra bidaha yapmadı.

Ben 23 aylıkken öğrettim 36 aylık oldu hala bazen söylemiyor kaçırıyo yada son anda söylüyor gidene kadar biraz kaçıyor. Ben söyle yapmıştım kızımın sevdiği hayvan oyuncaklarını banyoya koymuştum kızım kendi söyleyip geldiğinde hepsi ona hoşgeldin deyip öpüyordu söylemeyince arkalarını dönüyorlardı

Back