Tuvalet eğitimi yardım edin lütfen ben bittim

Pala1586

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
144
46
29
26 aylık kızım var 2 yaşına girdiğinden beri tuvalet eğitimi vermek istiyordum hem ben hemde onun hazır olduğunu düşündüğüm için başladım zaten öncesinde bezliyken söylüyordu çişini ilk iki gün hep altına yaptı söylmedi lazımlıpa oturmak istemedi bir akşam banyoda lazımlıp otururken kalkıp duşa kabinin içine girdi orda ayakta çiş yaptı bende kızmadım tamam şimdi bıcı bıcı yapacaz dedim suyla oynamak yıkanmak çok hoşuma gitti galiba O günden sonra asla lazımlığa oturmadı otursa Bİle yapmadı çok çişi gelince anne bıcı bıcı diyip ağlıyor kakasını tutuyor bit kaç kere banyoya götürdüm en azından kaslarını kontrol etsin şiçi gelince de n azından altına kaçırmasın diye ama şimdi hep banyoda yapmak istiyor ben napıcam başka bir lazımlıklı almalıyım tecrübeli anneler bana yardım etsin yada eğitimi yarıda bırakıpü bir kaç ay sonra mı tekrar etmeliyim

Merhaba uykularından kuru kalkıyor muydu ?

Aklıma ilk gelen su vanasını kapatmak oldu. Bırakın 1 kere yaptıktan sonra vana kapalı olsun ve suların kesildiğini söyleyin o böyle çiş yapınca kokacağını etrafa kötü koku yayacağını anlatın. Sonrasında yine çiş öncesi kapayın bir kaç kere Ardından bir ödülle bağlayın işe yarar belki

Bu kez de cişin kötü birşey olduğu ifadesi çocuğun beynine girebilir ve ciş yaparsam etraf kötü kokacak diye düşünüp cişi tutabilir bu en fenası olur

Bu kez de cişin kötü birşey olduğu ifadesi çocuğun beynine girebilir ve ciş yaparsam etraf kötü kokacak diye düşünüp cişi tutabilir bu en fenası olur
Evet girebilir ama neticede kokan bir şey bunu uygun cümlelerle anlatabilir. Ben Öneride bulundum artık orasını annesi ayarlasın zor bir süreç hangimiz geçmedik ki.

Cocuklar icin merdivenli tuvalet oturagi var tuvalet üzerine konulan denedinizmi? Heves edip oturur belki anne deglim ama yigenlerime cok baktim 1 yasindaydi ozaman alistiriyoduk ozamanlar lavaboya 1 saniye yanliz birakmazdim alisincada kapiyi araliyip yolluyordu beni bitincede halaa bitii diye cagiriyordu diger yigenlerimin hepsi 2,5 yasinda gitmeye basladi hep bezle dolaniyorlardi erkek yigenim 3 yasinda yeni basladi lavaboya cikmaya bence kendinizi öyle stresse sokmayin zaten cocuklarda baskiyi sevmez bilirsiniz gelince söyle kizim diye diye alistir dilinde tüy kalmick ama olsunn.. ah keske bende anne olabilsem ne cok ugrasiyorum inanki

İki çocuğumda beni çok zorladı.Lazımlık hiç almadım belki alsaydım daha kolay olurdu.Ekstra çocuk aparatlı klozet kapağı taktırdım.Lazımlıktan klozete geçiş aşamasını ve lazımlığın kullanım şekli temizliğini hijyen olarak zor bulduğum için tercih etmedim .
Bezi çıkardım,gece gündüz bir daha hiç takmadım.1 ay çok zorlandım.Yeri geldi altlarına yaptılar.Sabırlı ve anlayışlı oldum.Kakalarını tuttular( aralarında 5 yaş var ,farkı zaman dilimlerinde aynı şeyi yaşadık)
En sonunda alıştılar.Yaz mevsimini tercih ettim halıları kaldırdım.
Alternatif sunmayın,tuvaleti kullanması gerektiğini bilsin.Bir pano yapın, tuvalete yaptığı zaman gülen yüz çıkartması yapıştırın.Yada çocuğunuzun keyif alacağı başka bir ödül yöntemi bulun.Hoşlarına gidiyor.
Çok yeni başladıysanız bırakın birkaç ay sonra tekrar denersiniz.Ben 2.5 yaşında başlamıştım.Ama bunu çok sık tekrarlamayın.Yani bırak yeniden başla bir kere yapılır aksi halde çocuk buna alışır ve sürece uyum sağlayamaz

Merhabalar bende 26 aylıkken egıtım verdım hersey gayet guzel gidiyordu. Ilk 3-4 gun kacaklar oldu sonra alıstı gecelerı kuru kalkıyordu ama 2 haftadan sonra geceleri altına yapmaya basladı ve bır aydır geceleri 1-2 kez altına yapıyor ne uyku kaldı ne sabır çok zorlanıyorum var mıdır bana önerebilecegınız bişi? Gunduzleri sıkıntı yok bu arada

Merhaba çok zorlu bir süreç ve öncelikle sabır diliyorum.İlk iki hafta kuru kalktıysa sonraki dönemde ne değişti onu irdelemek lazım.Acaba yatmaya yakın çok mu sıvı alıyor.Eşim mesela yatmadan önce ıhlamur içirirdi,gece altına kaçırmaya başlayınca kestim.Ne değişti bir düşünmenizi tavsiye ederim.İki hafta kuru kalkan çocuk ya fazla sıvı alıyor,ya ayağını üşüyor.Psilojik olarak bir sıkıntı yoksa fizyolojik bir durum var.
Asla pes etmeyin.Gece bir kere bile bez bağlamanız süreci uzatır.
Ve sonunda hepsi alışıyor:)) Ben kendimi hep tuvalet kullanmayan kimse yok sonuçta diye teselli ediyordum.
Başıma ağrılar giriyordu o nedenle sizi çok iyi anlıyorum.Uyuduktan iki saat sonra çiş için bir kaldırmayı deneyin .Gece kalkıp çişini yaparsa faydası olacaktır diye düşünüyorum

Babası askere gitti 1 ay özlemine bağladım ben ama gelelı bır ay oluyor hala degısen bısı yok bez takmayı dusunuyorum artık cunku bıtık durumdayım. Sıvı alımını kestım 9 da yatıyorsa 11 de tuvalete kaldırıyorum bır de gece 3-4 gibi kaldırıyorum ama o surede bıle kacaklar oluyor.

2 yaşındaki kızıma merdivenli tuvalet aparatından aldık. Kendi çıkıyor ama dönüp oturma aşamasında takılıyor Bi türlü popişini çevirip de oturamıyor tuvaleti olmasa da kaka yapıcaz anne diye kendi götürüyor ama oturup sadecee şarkılar söylüyoruz. Bazen şanslıysak bu sırada biraz ciş yapıyor biz beze devam ediyoruz. Buradaki amaç, kendisinin tuvalete gitmeyi istemesi ve buna alışması şimdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…