• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet egitimi verirken nelere dikkat etmeli?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

obirannecik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2013
4
0
36
34
Denizli
merhaba hanımlar 15aylık kızım var ve bende yavastan başlamak istiyorum sizce cokmu erken yada nasıl başlamalıyım çiş nerde dediğimde bezini bile göstermiyor aslında kakasını yaparken saklanma geregi duyuyor ama bide çömelip yapıyor kakasını biz gibi yani nasıl alıstırabilirim bilmiyorum ama baslamak istiyorum artık...

Merhaba benim kızımda şuan 16 aylık ve 3 aydan bu yana tam anlamıyla yürümeye başladı. Ancak bizim doktorumuz tek başına en az merdivenlerin 5 basamağını çıkabildiği zaman tuvalet eğitimini vermemizi eğer bundan önce verirsek psikolojisinin kötü yönde etkileneceğini söyledi. Kendi kızımda gördüğüm tam anlamıyla yürüsek bile düz yolda bile ayağı takılıp düşebiliyor. Ayrıca daha tek başına değil 5 basamak çıkmayı 1 basamak bile çıkmak istemiyor.. Benim görüşüm doktorumun da bize söylemiş olduğundan daha henüz erken olduğunu düşünüyorum.hem şuan kış mevsimindeyiz.çocuk açısından da sizin açınızdan da zor olur bence.altına kaçırdıkça sürekli duş aldırmak zorunda kalacaksınız...

Ayni fikirdeyim. Tuvalet egitimi fazla israr edilmemesi gereken, cocugun psikolojisi icin gercekten de cok onemli bir konu. Cocuktan gelecek olan sinyali beklemek cok onemli! Benim bir kizim 4 yasinda, kendisi 1 yasina geldiginde coktan tuvalet egitimini tamamlamisti. O da onun ilgi gostermesi sonucu bir sans eseri oldu. Ancak su anda iki bucuk yasinda olan oglum tuvalete yeni yeni oturmaya basladi. Onu da hic zorlamiyorum, bol bol konu ile ilgili kitap okuyoruz. En sonunda kendisi gidip tuvalete oturmaya karar verdi. Hepimize kolay gelsin :)

Back