• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet egitimi(midesi hassas olanlar okumasin lutfen)

Kakasinin geldiğini anlıyor musunuz ?

Çişte kakada 5 ay sürdü bizde. Bazen harika tam öğrendi diyordum ki yine başa sariyorduk. Oğlum da zor olmuştu kızımda. Kızım en zoruydu.

Özel bir melek kendisi. Üstelik kötü şeyler yaşamıştı .Ekstra çaba harcadım. Çok çaba.
Tüm halıları kaldırdım. Bir sürü yedek kıyafet çamaşır aldım.

Bir kaç yere lazımlık bıraktım. Ve en çok işime yarayan dusakabinin içine koyduğum lazımlık. Tam kakası geldiğinde ya da gelebilecek saatlerde oraya oturttum ve suyla oynayarak yaptı kakasını.

Özür dileyerek anlatıyorum, yardımcı olması açısından .Sonra onu birlikte tuvalete döküp bay bay yaparak sifonu çekiyorduk. Bir dahakine diğer ailesini buraya yap ki kavussunlar v.s diyordum ( pedagog onerisiydi )

Mümkün olduğunca her defasinda ödül ve alkış kullanmadım. Çok şaşalı olunca bir süre sonrası sıkıyor çocukları..

Yapistirmali bir puzzle aldım. Klozetin tam karşısındaki dolaba astım. Çiş yaptığında 1 , kaka yaptığında tuvalete 2 puzzle yapistiracagiz. Ve tamamı bittiğinde beraber karar vereceğimiz senin en çok istediğin bir şeyi yapacağız dedim ona.

Başta onemsemedi , anlar gibi değildi ama kardeşinin puzzle î doldukça o da heveslendi ve yapmaya başladı. Dediğim gibi özel bir yavru olduğu için süre çok uzadı.
Dolap arkasına bile yaptığı oldu , görmemezlikten geldim. Hiç görmedim.
Çoğu zaman üstünü temizlerken bile konuşmadan başka şeylerden söz ederek yaptım.

Başka şeylerde çok denedik işe de yaradı ama en çok bunun faydasını gördüm.

Hala puzzle ı kullanırım , yemek yerken , erkenden uyurken v.s

Bunlar sizin esas göreviniz , olması gereken ama ben siz mutlu olun eğlenin diye böyle bir şey ayarladım. Çiş yapıyorsunuz diye değil çişi eğlenceli hale getirmek için yapıyorum , gününüz eğlenceli olsun diye de tekrarladım arada.

Kolay gelsin. Sakın bezi tekrar bağlamayın madem red ediyor. Sabredin. Başka yolu yok :)

Kızmayın ne olur. Düşünsenize 2 yıl boyunca her defasında sorumluluk almadan istediği saat yerinden kalkmadan tuvaletini yapıyor.

Alışkanlık terk etmek kolay değil. Bizler bile öyleyiz ki onlar gerçekten bebek , çok masum , korumasiz.
Size sukranlarimi sunuyorum hemen deneyecegim butun bunlari.evet anliyorum kakasinin geldigini cisinide anliyorum ama kendini klozetten asagi atiyor.3 tane aparat aldim renkli desenli .onlarida firlatti bugun.sanirim bi yerde hata yaptim cok guzel ilerliyordu cunku .bugun yontem degistirip sizin onerilerinizi deneyecegim.cok tesekkur ederim sevgiler

Hayırlı günler benim kızımda 24 aylık bide 10 gündür başladık hayla söylememiş hep ben götürüyorum altına yaptığı çok oluyor sabrediyorum yavaş yavaş alışır diyorum ama bugün sabahtan biri gitmek istemiyor bende telefondan çizgi film filan açıp sıkılmasın diye durduruyorum bu yaptigim çok doğru değil ama bu kadar yol kadetmisken bırakamam bende takipteyim tecrübeli annelerden fikir bekliyorum

Size sukranlarimi sunuyorum hemen deneyecegim butun bunlari.evet anliyorum kakasinin geldigini cisinide anliyorum ama kendini klozetten asagi atiyor.3 tane aparat aldim renkli desenli .onlarida firlatti bugun.sanirim bi yerde hata yaptim cok guzel ilerliyordu cunku .bugun yontem degistirip sizin onerilerinizi deneyecegim.cok tesekkur ederim sevgiler

Rica ederim , inşallah işe yarar. Deneyin olmazsa diğer denediklerimi de anlatayım.

Yalnız dediğim gibi ilk başta oralı olmadı gidip dolabın arkasına yaptı,gördüm ama görmemezlikten geldim.

Kesinlikle sizinle alakalı değil.. Çocuklar farklılıklar gösterebiliyor ve neden olduğunu kavramak çok zor.

Birde klozete oturduğunda aparatını kendiyle birlikte koyun ve kutu gibi bir şey bırakın ayaklarının altına. Yüksekte hissetmesin kendini.

Rica ederim , inşallah işe yarar. Deneyin olmazsa diğer denediklerimi de anlatayım.

Yalnız dediğim gibi ilk başta oralı olmadı gidip dolabın arkasına yaptı,gördüm ama görmemezlikten geldim.

Kesinlikle sizinle alakalı değil.. Çocuklar farklılıklar gösterebiliyor ve neden olduğunu kavramak çok zor.

Birde klozete oturduğunda aparatını kendiyle birlikte koyun ve kutu gibi bir şey bırakın ayaklarının altına. Yüksekte hissetmesin kendini.
Ellerini yikamasi icin basamak almistim onu koyuyorum aslinda yada sariliyorum dokunuyorum.ama tum gun boyle bu saate kadar suan parktayiz ve kaka yapti biliyorum varmi diyorum yok diyor.hic rahatsiz degil bu durumdan ne yapmaliyim bilmiyorum

Hayırlı günler benim kızımda 24 aylık bide 10 gündür başladık hayla söylememiş hep ben götürüyorum altına yaptığı çok oluyor sabrediyorum yavaş yavaş alışır diyorum ama bugün sabahtan biri gitmek istemiyor bende telefondan çizgi film filan açıp sıkılmasın diye durduruyorum bu yaptigim çok doğru değil ama bu kadar yol kadetmisken bırakamam bende takipteyim tecrübeli annelerden fikir bekliyorum
Surekli altina kacirmis olsaydi sorun etmezdim ama 3 gun hic kacirmadan tuvaleti kullandi.4.gun altina yapmaya basladi bilincli olarak

Ellerini yikamasi icin basamak almistim onu koyuyorum aslinda yada sariliyorum dokunuyorum.ama tum gun boyle bu saate kadar suan parktayiz ve kaka yapti biliyorum varmi diyorum yok diyor.hic rahatsiz degil bu durumdan ne yapmaliyim bilmiyorum

Çok zor bir süreç. Ve kabul etmeli ki sizin ki küçük daha . Sabredin demekten başka bir söz bulamıyorum.

Ben bazen bezin kenarlarını kesip alıştırma külodunun içine koyuyordum , ya da normal külot , en azından dışarıdayken sabrımı arttiriyordu. :)

Kayma yapıyor tabi de en çok o beze geliyor.

Parka gittiğimde lazimligim yanımdaydı. Kumla ya da oturarak oyun oynayacağı bir zaman kuytu bir köşeye koyup üstüne oturtuyordum.
Defalarca kalkıyordu , red ediyordu , altına yapıyordu. Hem de bile isteye :)

Sizin yavrunuz daha çabuk alışır, 2 yaşında çişini bu kadar kolay ogrendiyse onu da öğrenecektir. Inat ve korkuyu atmalı.

Çok zor bir süreç. Ve kabul etmeli ki sizin ki küçük daha . Sabredin demekten başka bir söz bulamıyorum.

Ben bazen bezin kenarlarını kesip alıştırma külodunun içine koyuyordum , ya da normal külot , en azından dışarıdayken sabrımı arttiriyordu. :)

Kayma yapıyor tabi de en çok o beze geliyor.

Parka gittiğimde lazimligim yanımdaydı. Kumla ya da oturarak oyun oynayacağı bir zaman kuytu bir köşeye koyup üstüne oturtuyordum.
Defalarca kalkıyordu , red ediyordu , altına yapıyordu. Hem de bile isteye :)

Sizin yavrunuz daha çabuk alışır, 2 yaşında çişini bu kadar kolay ogrendiyse onu da öğrenecektir. Inat ve korkuyu atmalı.
Cok onemli bilgiler benim icin. Tesekkur ediyorum tecrubelerinizi paylastiginiz icin.herbirini deneyecegim.

Merhaba

Benim kızım 1 yaşındayken kendi kendine bezi atıp ben tuvalete yapıcam demiş ve1 haftada kolayca öğrenmişti tabi kaçaklar oldu ama azdı ve beni uğraştırmadı.
Ama oğlumda yaşadığım zorluğu hiç unutmam.Anlatmak isterim belki birilerinin işine yarar.
Öncelikle 3 yaşındaydı oğlum ve kimine göre geç bile kalmıştık ve sabahları kuru kalktığı için ben bezi çıkarmak istedim.Çişi çok çabuk öğrendi bir kaç günde tamam ama o kaka varya o kaka bizi inletti.Önceleri hep kiloduna yaptı sonra neden bilmiyorum korktu tuttu yapmak istemedi her kaka da ağladı o stresi anlatamam .
Güle güle kakalar diye bir kitap var her anne wc eğitimi öncesi bu kitabı almalı inanılmaz işe yarıyor defalarca o kitabı okuduk oğlumu sürekli göz hapsinde tuttum ıkındığı anda tuvalete koştuk zaten ilk oldumu sonrası daha kolay oluyor.

Back
X