• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet egitimi(midesi hassas olanlar okumasin lutfen)

Manap

Manam kizlarim
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
2.018
2.279
83
43
Merhaba arkadaslar.7 yasinda ve 25 aylik iki kizim var.ben bu sene hazir olmaz diye dusunurken kucuk kizim ablasinida gorerek ve sanirim ege sicagindan bezi takmak istemedi.bende saygi duydum ve destekledim.
4gundur hem oglen hem gece uykusunda bez takmiyorum ve sorun olmadi.
Fakat dunden beri kakasini kuloduna yapiyor ve yaparken agliyor.asla tuvalete oturmuyor ve bezde takmiyor.
Gidip cicili bicili kulotlar aldim.sakin olmaya calisiyorum fakat dun biraz gerildim sesimi yukselttim.bugun sabah cisini yine altina yapti.sorun degil dedim sakin ve ilimli davrandim.babasi sabah isten geldi ve konustuk balkonda dayanamadim ve agladim.nerede hata yapiyorum neden geriye atti bu cocuk dedim.esimde buyuk kizda boyle olmadi senin hatan degil dedi.yetistirilme tarzimdan dolayi her zaman her konuda kendimi sucluyorum.
Simdi sizden ricam bilgisi olan varsa yardim istiyorum .kizimi ve kendimi en az hasarla kurtarmak icin.esiminde soyledigi gibi buyuk kizimdada egitim verdim yine o istediginde hazir oldugunda asla zorlamadan.suan cok saskin ve uzgunum hem kaka yaparken agladigi icin uzuluyorum hemde bir cozumum yok sizin fikirleriniz varsa bekliyorum.sevgiler

Benim oğlum da çişini çabuk öğrendi ama kakasıni tuvalete yapması 6 ay sürdü.Kakası gelince bez bağla diye ağladı.Kabız oldu.Lavmanlık olduk.En son oturttum ve tuvalete yapması için zorladım,çünkü sonu yoktu bunun.1 defa tuvalete yaptirmayı başarirsaniz ve bunu büyük sevinç gösterileriyle ve ödülle desteklerseniz gerisi gelecektir diye düşünüyorum

Hic takilmayin ben cok ugrasmistim oglumla 6 ay surdu alismasi dile kolay ama ben sinir hastasi oldum o donem.Bazi cocuklar zor birakiyor benimki de oyleydi.Demekki sizin kiziniz suan hazir degil geri bezi takin ve hic bisey olmamis gibi devam edin bikac ay sonra tekrar denersiniz olmazsa 1 yil sonra biraksin ne olacak rahat olun zorlamayin ben milletin lafiyla hareket ettim cok yiprandim hem cocuk hem ben gereksizmis simdiki aklim olsa zorlamazdim

Benim oğlum da çişini çabuk öğrendi ama kakasıni tuvalete yapması 6 ay sürdü.Kakası gelince bez bağla diye ağladı.Kabız oldu.Lavmanlık olduk.En son oturttum ve tuvalete yapması için zorladım,çünkü sonu yoktu bunun.1 defa tuvalete yaptirmayı başarirsaniz ve bunu büyük sevinç gösterileriyle ve ödülle desteklerseniz gerisi gelecektir diye düşünüyorum
Oncelikle tesekkur ederim .bez baglamayi tekluf ettim fakat reddetti.zorlamaktan korkuyorum ikna yoluna gidiyorum ama oda basarisiz oldu.her cisinda alkis yaptik tebrik ettik odul verdik ama 1 gun icinde hersey basa sardi.tekrar tesekkur ederim

Hic takilmayin ben cok ugrasmistim oglumla 6 ay surdu alismasi dile kolay ama ben sinir hastasi oldum o donem.Bazi cocuklar zor birakiyor benimki de oyleydi.Demekki sizin kiziniz suan hazir degil geri bezi takin ve hic bisey olmamis gibi devam edin bikac ay sonra tekrar denersiniz olmazsa 1 yil sonra biraksin ne olacak rahat olun zorlamayin ben milletin lafiyla hareket ettim cok yiprandim hem cocuk hem ben gereksizmis simdiki aklim olsa zorlamazdim
Iste zorlamiyorum zaten ben busene beklemiyordum kendisi talep etti.bezi takmayida denedim reddediyor.keske taksa ama tuvaleti hem bezi reddedince zor durumda kaldim.4gundur sorunsuz yapiyordu.

2 yaşına yeni girmiş daha. Sıcaktan bez çıkarmayı istemiş, siz de sanmışsınız ki wc eğitimine hazır. Çocuk halbuki sadece sıcaktan bunalmış. Wc eğitimi için erken bile sakin olun.

Geriye sarma cok normal, ilkinde yasamaman sans olmus bence.
Yipratici bir surec, moral depolamaya calis. Bezi geri takmayi da onermissin, reddetmis. Devam et bence.

2 yaşına yeni girmiş daha. Sıcaktan bez çıkarmayı istemiş, siz de sanmışsınız ki wc eğitimine hazır. Çocuk halbuki sadece sıcaktan bunalmış. Wc eğitimi için erken bile sakin olun.
Cozum oneriniz varmi??bende hazir oldugunu dusunmedigimden seneye erteledim fakat israrla bezi reddedip tuvalete oturmak istedi.oturdu ve yapti 3 gun boyunca.4.gun sorun cikti.suan hala bezsiz uyuyor hem oglen hemde gece.sorun daha cok kaka yapma ani .ya kakasindan korkuyor yada baska bir sorun var.bunuda tecrubelerden ogrenebilirim diye konu actim

Ben de merak ediyorum yorumları benim bebek daha küçük ama 2 yaşından sonra ben de eğitime başlayacağım. En çok merak ettiğim konu bebek hadi dışarı hali üzerine falan yaparsa tutumlar nasıl oluyor ?
O dönemlerde hali hiç kullanmıyor musunuz başaranlar anlatsın bence bizde öğrenelim.

Sakin ol kendini üzme daha 2 yaşına yeni girmiş çok küçük 3 yaşına kadar altina yapanlar bile var

Geriye sarma cok normal, ilkinde yasamaman sans olmus bence.
Yipratici bir surec, moral depolamaya calis. Bezi geri takmayi da onermissin, reddetmis. Devam et bence.
Tesekkur ederim cidden yipratici .seker hastasiyim sakin olmaya calisiyorum .ikimiz icinde hem zor hem kolay bir deneyim bir yerde hata yaptim endisesi panige kapilmama neden oldu .onun idrarini temizlemek sorun degil sadece basardigini gordum ne yaptimda vazgecti

Ben de merak ediyorum yorumları benim bebek daha küçük ama 2 yaşından sonra ben de eğitime başlayacağım. En çok merak ettiğim konu bebek hadi dışarı hali üzerine falan yaparsa tutumlar nasıl oluyor ?
O dönemlerde hali hiç kullanmıyor musunuz başaranlar anlatsın bence bizde öğrenelim.
Yedek kiyafet ile cikiyorum ama hic sorun olmadi dun geceye kadar kacirirsa bile sorun degil hayatim gel temiz giyelim dedim hep sakindim dun biraz gerildim oda sekerim ciktigi icin sanirim

Sakin ol kendini üzme daha 2 yaşına yeni girmiş çok küçük 3 yaşına kadar altina yapanlar bile var
Beze geri donmeyi reddediyor suan ..tuvalete oturmayida.aslinda sorun bu .bu sekilda takipte kalarakmi cozmeli yoksa zorla bezmi takmali cok arafta kaldim

Canm bende sizin kız gibi küçükken 4 yaşında öğrenmişim annemi bıktırmışım artık.. ama benim oğlan maşallah 19 aylıkken öğrendi.. yani bu seninle alakalı bişey değil çocukla alakalı olam biişey.. alıştırma kilotları var kullan at onları kullan.. tuvalete sevdiği oyuncakları götür hatta bebeği vardır mutlaka bebeğinin çişi gelmiş gel yaptıralım falan de sonra bebeğin çişini yaptı hadi sende yap de.. oyunla yaklaş.. tuvalet şart değil lazımlık kullanabilirsin..sen tuvalete giderken senin yaptığını görsün ablasını görsün o da yapmak isteyecek.. ama sabret canm..

Başlamışsın madem tekrar beze dönmeyin.
Bu sefer çocukta başaramadım duygusu oluşur.
Biraz yıpratıcı bir süreç haklısınız
Değişik lazımlıklar alıp ilgisini mi dağıtsanız?

Ben kisin ögretmeme ragmen kizim asla haliya yapmadi. Biz hangi odadaysak klozetimizde ordaydi. Bizimkisi su konusan lazimlardan cisi yapinca 'basardin tuvalet kagidini al!" Diye sarki soyluyordu. Bu lazimligin cok faydasini görduk öneririm. Cocugum u gözlemledim birhafta 15 dakikada bir cisin varmi diye tuvalete oturdum ve basarili oldum. Ayrica cocuklar sizi anlayacak kapasitedeler. Uzerine gider , baski uygularsaniz israrla altlarina yaparlar. 8 aylik yavru köpegimiz var onu bile 1 ayda alistirdim asla yapmiyor..

Beze geri donmeyi reddediyor suan ..tuvalete oturmayida.aslinda sorun bu .bu sekilda takipte kalarakmi cozmeli yoksa zorla bezmi takmali cok arafta kaldim
Bence tuvalete ilgisini çekecek stiker yapıştır oyuncaklar vs koy sen tuvalete gidince onu da götür kardesinin tuvaleti gelince de götür oraya alissin oyuncaklari etrafını sevsin kendisi tuvalete gitmek istesin. Kisaca çekici hale getir. Tuvaletini söylediğinde ödüllendir. Farkli yollar dene sadece geceleri altini bağla ikna et. Gündüzleri kendine soyletmeye çalış

Ben tuvalete oyuncak almıştım birde süslü sabunluk filan suyla oynarken alıştı isemeye kakasını ilk yaptığında çok ağladı kakam korkucak diye bende senin kalan benim babanın kakası suyla oynayarak parka gidiyorlar bezde sıkılıp çöpe gidicene parka gidip oynasın dedim baya faydası oldu hala kakası gelince kakam parka gitmek istiyor diyo

Kakasinin geldiğini anlıyor musunuz ?

Çişte kakada 5 ay sürdü bizde. Bazen harika tam öğrendi diyordum ki yine başa sariyorduk. Oğlum da zor olmuştu kızımda. Kızım en zoruydu.

Özel bir melek kendisi. Üstelik kötü şeyler yaşamıştı .Ekstra çaba harcadım. Çok çaba.
Tüm halıları kaldırdım. Bir sürü yedek kıyafet çamaşır aldım.

Bir kaç yere lazımlık bıraktım. Ve en çok işime yarayan dusakabinin içine koyduğum lazımlık. Tam kakası geldiğinde ya da gelebilecek saatlerde oraya oturttum ve suyla oynayarak yaptı kakasını.

Özür dileyerek anlatıyorum, yardımcı olması açısından .Sonra onu birlikte tuvalete döküp bay bay yaparak sifonu çekiyorduk. Bir dahakine diğer ailesini buraya yap ki kavussunlar v.s diyordum ( pedagog onerisiydi )

Mümkün olduğunca her defasinda ödül ve alkış kullanmadım. Çok şaşalı olunca bir süre sonrası sıkıyor çocukları..

Yapistirmali bir puzzle aldım. Klozetin tam karşısındaki dolaba astım. Çiş yaptığında 1 , kaka yaptığında tuvalete 2 puzzle yapistiracagiz. Ve tamamı bittiğinde beraber karar vereceğimiz senin en çok istediğin bir şeyi yapacağız dedim ona.

Başta onemsemedi , anlar gibi değildi ama kardeşinin puzzle î doldukça o da heveslendi ve yapmaya başladı. Dediğim gibi özel bir yavru olduğu için süre çok uzadı.
Dolap arkasına bile yaptığı oldu , görmemezlikten geldim. Hiç görmedim.
Çoğu zaman üstünü temizlerken bile konuşmadan başka şeylerden söz ederek yaptım.

Başka şeylerde çok denedik işe de yaradı ama en çok bunun faydasını gördüm.

Hala puzzle ı kullanırım , yemek yerken , erkenden uyurken v.s

Bunlar sizin esas göreviniz , olması gereken ama ben siz mutlu olun eğlenin diye böyle bir şey ayarladım. Çiş yapıyorsunuz diye değil çişi eğlenceli hale getirmek için yapıyorum , gününüz eğlenceli olsun diye de tekrarladım arada.

Kolay gelsin. Sakın bezi tekrar bağlamayın madem red ediyor. Sabredin. Başka yolu yok :)

Kızmayın ne olur. Düşünsenize 2 yıl boyunca her defasında sorumluluk almadan istediği saat yerinden kalkmadan tuvaletini yapıyor.

Alışkanlık terk etmek kolay değil. Bizler bile öyleyiz ki onlar gerçekten bebek , çok masum , korumasiz.

Back
X