• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi lütfen yardım edin:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

yenilik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
231
30
118
benim 33 aylık bir kızım var. 25 gün oldu bugün tuvalet eğitimine başlayalı. Çişini rahat öğrendi. Gece de tuvalete kaldırıyorum. sorun olmuyor sabah kuru kalkıyoruz. Ama kakasını hiç söylemiyor. Ben yemekten sonra tuvalete oturtuyordum yapıyordu. Ama son bir haftadır söyler artık diye düşünüp bekliyorum. Her defasında altına yaptıktan sonra "anne donuma yaptım" diyor. Artık çaresizim napıcam bilmiyorum. 15 gün sonra kreşe başlıcak kafayı yemek üzereyim. Büyük örümcekler gelir poponu ısırır dedim işe yaramadı. Küstüm olmadı. Kızdım yine olmadı. Bugün "ben temizleyemiyorum bunları artık midem bulanıyor" dedim.
Çişini öğrendiğine göre kaslarının gelişiminde bir sorun olamaz diye düşünüyorum. Lütfen yardım edin çok kötü hissediyorum kendimi:(

Merhaba,

Ben 2015 kasım anneleri grubuna üyeyim. Henüz çocuğum yok fakat okudumlarımdan öğrendiğim bir şey var. Çocuk altına yapınca eleştirir, kızar, senin pipini keserim vs gibi şeyler dersek çocuğun karakteri çok zarar görürmüş. İleride psikolojik şiddet uygulayan cimri insanlar olma ihtimalleri varmış. Anlıyorum, çok zor durumdasınız ama isterseniz bu konuyu kitaplardan bir araştırın ve çocuğunuza biraz daha sakin yaklaşmayı deneyin. Sizin de dediğiniz gibi çocuğun kasları gelişiyordur. Bir de çişini söylüyor diye aynı anda kakasını da söyleyecek diye bir durum yok. Zaten aslında eğitime yeni başlamışsınız sayılır. Tuvalete oturttuğunuzda bir sorun olmuyorsa bu şekilde devam edin. Göreceksiniz zamanla size kakası gelmeden söyleyecektir.

Bende şuan dördüncü haftamdayım . Çiş konusunu biraz aştık ama hala altına kaçırdığı oluyor . Kaka olayı ise bazen tuvalete ama çoğunlukla altına yapıyor . Nacizane tavsiyem kızmayın inanın ters tepiyor .
Sakin ve sıcak yaklaşınca daha fazla ilerleme kaydediyorum . Altına kaçırınca , olur bazen öyle hadi yıkayalım diyorum , tabii sinirleniyorum ama yansıtmamaya çalışıyorum . Zaten direkt yüzüme bakıyor ne tepki vereceğim diye .

Bu arada çocuğunuza söylediklerinizin bilinçaltını olumsuz etkileyebileceğini düşünüyorum .
Örümcek fobisi oluşturabilirsiniz , kakasını yapmaya korkabilir . 'yıkayamam midem bulanıyor ' derken kızınızın yüzüne baktınız mı eminim çok mahcup ve mutsuz olmuştur .

Back