Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende bezlemekten şikayetçi değilim ama yaz geldi devamlı bezle zor olur kuzucuğuma bide tam olarak inatlaşma dönemi gelmeden bu eğitimi atlatmak istiyorum
bu gün sabah anne çiş diye beni uyandırdı çişini lazımlığa yaptı klozeteinde sifonunu çekti
bakalım günü nasıl tamalıyacağız
ay yok yok iyi etmişsin b en ağlamaklıyım bu yüzden çok zormuş
ben ne kadar yanlış yaptım bilseniz çok suçluyum çook.5 gündür babaları ben ve annem uğraşıyoruz ama söylemiyorlar.sık sık biz götürüp yaptırıyoruz çişlerini o zaman sorun yok ama kakayı hep altlarına yapıyorlar.ve bugün çığrımdan çıktım saatlerce ağladım onları odamdan kovdum bi de 5 aylık hamileyim dengem alt üst.kayınvalidemin dediği laf içime saplandı çokmıyor.üçünü bir bezlemek zor olcak senin için bunu bu kış söyledi yani bu yaz da alıştıramazsın diyor hem de misafirinin yanında kızının çocukları 1 ve 1.5 yaşında alıştı onu çaktırmadan övüyor şimdi bunları düşündükçe yüreğim daralıyor.tekrar duyacam bunları biliyorum...halbuki cahil bir insan değilim atanamamış olsam da öğretmenlik mezunuyum ve tuvalet eğitimi konusunda yeterli bilgiyi ve ikazı öğrendim ama uygulayamadım.hormonal durumumdan mı bilmiyorum ama çocuklarımı çok üzdüm..annecim bi daha altımıza yapmıycaz seni üzmüycez dediler bunu söylettiğim için kendimden utanıyorum.biliyorum ki bu dönemde utanmaması,suçlanmaması gerek ama ben bugün bunları hissettirdim onlara.neden başarısız bir insanım ben böyle ne atanabilmeyi bildim ne başka birşeyi....çok üzgünüm Allahı m beni affetsin oğullarım da...
çok haklısın canım çok teşekkür ederim.aslında bu söylenilenleri kafama taktığım için bile kendime kızıyorum ama eltim için bana söyled,klerini hatırladıkça acaba bani de başkalarına böyle anlatıyor mu diyorum.çünkü ben sahtelikten nefret ediyorum.
o konu bir yana şimdi uyuyor minik yavrularım gittim öptüm onları özürdledim ve onları çok sevdğimi söyledim.aah ah annelik çok zor gerçekten ama çok büyük bir hayat dayanağı aynı zamanda.Allah sana da güzellik versin canım
kızlar 1.5 yaşında başladığınızda bezini tamamen söküp attınız mı gündüzleri bebekle konuştunuz mu ara verince bağladınız mı lütfen anlatır mısınız
Kızlar bu konu bence çok önemli ve bir o kadar hassas , Acele edilmemesi gerekiyor , acele edilir ve yanlış şeyler yapılırsa allah korusun daha büyük problemlerle karşışılma olasılığı yükselebilir..Tuvalet Eğitimi denemeleri kısa süreli yapmak ve çocukları sıkmamak çok önemli.
minikkuzum yanlış anlamadıysam senin ikiz erkek bebeklerin var 3 yaşında . Baba dan yardım alınması bence daha sağlıklı olabilir . denedinizmi bilmiyorum ama , Uzmanlar erkek bebeklerin tuvalet eğitimnde babanın rolünü çok önemsiyorlar ...
Tuvalet eğitimi için 2- 2,5 yaşları beklenmelidir. Çünkü çocukta tuvaletini yapmayla ilgili organlar bu yaşlar civarında gelişir. Bu yaşlardan önce çocuk tuvaletinin geldiğini hissetse bile tutamaz.
Çocuğun tuvaletinin geldiğinin farkına varması, farkına vardıktan sonra tutabilmesi ve gidip yapabilmesi için, bu işlemin tümü ile ilgili organlarla (böbrek, karın kasları, sidik torbası) beyin arasındaki sinyallerin gidip gelebilmesi için gerekli gelişimin tamamlanmış olması gereklidir.
Genellikle halk arasında tuvalet eğitimine başlamak için daha erken yaşlar düşünülür. Örneğin; 1-1,5 yaş gibi, hatta daha kundaktan alıştırdığını iddia eden anneler bile vardır. Ancak 2-2,5 yaş öncesinde annenin belirli saatlerde çocuğunu tuvalete oturtması, bezini açması veya çocuğun hareketlerinden tuvaletinin geldiğini anlayıp tuvalete götürmesi tuvalet eğitimi değildir. Çünkü, bu durumlarda çocuğun tuvaletini yapması kendi kontrolü altında değildir. Onun için de tuvalet eğitimi anlamına gelmez.
Çocuklar arasındaki farklılıklar da unutulmamalıdır. Yani 2 yaşından bir kaç ay önce veya 2,5 yaşından biraz sonra alışabilen çocuklar da vardır.
2-2,5 yaşından önce çocuk tuvalet eğitimi için zorlanmamalıdır. Zorlandığında anne ile çocuk arasında bir mücadele olabilir. Tuvalet eğitimi 1-1,5 yaşlarında verilmeye çalışıldığında hem anne hem de çocuk gereksiz yere üzülmüş ve zorlanmış olacaktır. Erken yaşta lazımlığa (oturağa) oturtulmaya zorlanan çocuklar birkaç ay içinde bunu bırakacaklardır. Ayrıca erken yaşta zorlamayla yapılan tuvalet eğitiminin daha sonraki yaşlarda bazı davranış ve kişilik bozukluklarına da yol açtığı yapılan araştımalarda saptanmıştır. Örneğin; çok erken yaşlarda zorlanarak alıştırılan çocuklar daha büyük yaşlarda altlarına yeniden kaçırabilirler.
ben ne kadar yanlış yaptım bilseniz çok suçluyum çook.5 gündür babaları ben ve annem uğraşıyoruz ama söylemiyorlar.sık sık biz götürüp yaptırıyoruz çişlerini o zaman sorun yok ama kakayı hep altlarına yapıyorlar.ve bugün çığrımdan çıktım saatlerce ağladım onları odamdan kovdum bi de 5 aylık hamileyim dengem alt üst.kayınvalidemin dediği laf içime saplandı çokmıyor.üçünü bir bezlemek zor olcak senin için bunu bu kış söyledi yani bu yaz da alıştıramazsın diyor hem de misafirinin yanında kızının çocukları 1 ve 1.5 yaşında alıştı onu çaktırmadan övüyor şimdi bunları düşündükçe yüreğim daralıyor.tekrar duyacam bunları biliyorum...halbuki cahil bir insan değilim atanamamış olsam da öğretmenlik mezunuyum ve tuvalet eğitimi konusunda yeterli bilgiyi ve ikazı öğrendim ama uygulayamadım.hormonal durumumdan mı bilmiyorum ama çocuklarımı çok üzdüm..annecim bi daha altımıza yapmıycaz seni üzmüycez dediler bunu söylettiğim için kendimden utanıyorum.biliyorum ki bu dönemde utanmaması,suçlanmaması gerek ama ben bugün bunları hissettirdim onlara.neden başarısız bir insanım ben böyle ne atanabilmeyi bildim ne başka birşeyi....çok üzgünüm Allahı m beni affetsin oğullarım da...
ayy canım sağol beni ne kadar iyi anlamışsın teşekkür ederim.artık zorlamıyorum çok iyiyim bugün.dün yaptıklarımdan dolayı pişmanım ama belki onları yaşamasaydım bu kadar şey araştırıp da bu sakinliğime kavuşamayacaktım inşallah böyle devam eder.başkalarını da takmayacam çocuğumdan kıymetli değiller.inşallah en hasarsız şekilde atlatır bütün annelercanım kendini üzme
evet bizim annelerimiz ve onların anneleri çok yanlış tuvalet eğitimi vermişler 1 yaşında zorla
bez yıkamaktan kurtulmak için
banada devamlı çok geç kaldın diye söylendiler o zaman oğlum 18 aylıktı ama umursamadım yani kayınvalidenin söylediklerini boşver
ikizlerinede devamlı bir baskı uygulamadıktan sonra sorun olmaz sevdiğini hissettir bir kereden pisikolojileri filan bozulmaz
ayy canım sağol beni ne kadar iyi anlamışsın teşekkür ederim.artık zorlamıyorum çok iyiyim bugün.dün yaptıklarımdan dolayı pişmanım ama belki onları yaşamasaydım bu kadar şey araştırıp da bu sakinliğime kavuşamayacaktım inşallah böyle devam eder.başkalarını da takmayacam çocuğumdan kıymetli değiller.inşallah en hasarsız şekilde atlatır bütün anneler