Tuvalet Egitimi / Büyük tuvalet problemi

MrsSibel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
121
818
33
günaydin hanimlar,

gecen hafta pazartesi ikizlerimle tuvalet egitimine basladik, su an 35 ayliklar. Bezi tamamen biraktik, cislerini ufak tefek kazalar haric hep tuvalete yapiyorlar (ben oturtturuyorum, henüz kendileri söylemiyor) ama büyük tuvaletleri hep külotlarina gidiyor 😞 kizimi genelde yaparken yakaliyorum ve tuvalete oturtturuyorum hemen, ama oglum kasla göz arasi yapiyor üstüne. Bu durumu nasil cözecegim ya, var mi bilginiz? Her yemekten sonra 5 dk oturtun diye yaziyor cogu yerde, ama gel gör ki, o 5 dk oturacak sabir ne gezer bizimkinde 😒 telefon falan da vermek istemiyorum, sonra önünü kesemem diye. Kitap oyuncak da bi yerden sonra ilgilerini cekmiyor…
Geceleri kuru uyaniyorlar, hic bezlemedim altlarini, ama su büyük tuvalete bi cözüm bulamadim, disari cikamiyorum korkuma…
Nasil cözdünüz bu isi??
Bi de cisleri geldigini ne zaman söylemeye baslarlar acaba? Henüz o konuda hic ilerleme yok, ben oturtturuyorum her 1 bucuk saatte

günaydin hanimlar,

gecen hafta pazartesi ikizlerimle tuvalet egitimine basladik, su an 35 ayliklar. Bezi tamamen biraktik, cislerini ufak tefek kazalar haric hep tuvalete yapiyorlar (ben oturtturuyorum, henüz kendileri söylemiyor) ama büyük tuvaletleri hep külotlarina gidiyor 😞 kizimi genelde yaparken yakaliyorum ve tuvalete oturtturuyorum hemen, ama oglum kasla göz arasi yapiyor üstüne. Bu durumu nasil cözecegim ya, var mi bilginiz? Her yemekten sonra 5 dk oturtun diye yaziyor cogu yerde, ama gel gör ki, o 5 dk oturacak sabir ne gezer bizimkinde 😒 telefon falan da vermek istemiyorum, sonra önünü kesemem diye. Kitap oyuncak da bi yerden sonra ilgilerini cekmiyor…
Geceleri kuru uyaniyorlar, hic bezlemedim altlarini, ama su büyük tuvalete bi cözüm bulamadim, disari cikamiyorum korkuma…
Nasil cözdünüz bu isi??
Bi de cisleri geldigini ne zaman söylemeye baslarlar acaba? Henüz o konuda hic ilerleme yok, ben oturtturuyorum her 1 bucuk saatte
Öncelikle size sabır dilerim bu konuda sabriniz çok önemli. abbov bide iki tane birden . Sabır sabır 🤍🫶
Çişini zamanla soylecekler kendileri o günler de gelecek sıkma tatlı canını o konuda . İyi tanımanız lazım o konuda çocukları ne zaman yaparlar kakalarini ne zaman yapmazlar bilmeniz gerek . Mesela benim oğlum sabah ilk uyandığında yapıyor yeni 3 yaşına girdi bir de yatmadan önce bende ona göre davranıyorum hep . Tanımanız lazım işte iyi bir denetim yapin ne zamana bir kakalarini yapıyorlar . İnşallah bu sürecide atlatirsiniz .20 dk bir wc ye götürün cocuklarinizi öyle öyle gözlemleyin bakalım ne zaman yapıyorlar.

Oglum cisi 2 haftada kavradi, ama kakayi 1 ay boyunca altina veya odasinda haliya yapti. Sinirlerimin bozuldugu anlar cok oldu. Pes edecegim dedim cevrem sabirli ol, cisi kavramis onu da kavrayacak dedi durdu. Sabrin sonu selamet 1.ay sonunda cidden kakayi 1 kere klozete yaptiktan sonra korkulacak bisey olmadigini anlayip hep yapmaya basladi. Simdi masallah 1 aydan fazla oldu hic kaza yasamadik. Ki uzun yola bile ciktik.
Umarim tecrubem size umut olur. Size ×2 sabir diliyorum. Isiniz daha zor ama kavradiklari gibi rahata ereceksiniz.

Oglum cisi 2 haftada kavradi, ama kakayi 1 ay boyunca altina veya odasinda haliya yapti. Sinirlerimin bozuldugu anlar cok oldu. Pes edecegim dedim cevrem sabirli ol, cisi kavramis onu da kavrayacak dedi durdu. Sabrin sonu selamet 1.ay sonunda cidden kakayi 1 kere klozete yaptiktan sonra korkulacak bisey olmadigini anlayip hep yapmaya basladi. Simdi masallah 1 aydan fazla oldu hic kaza yasamadik. Ki uzun yola bile ciktik.
Umarim tecrubem size umut olur. Size ×2 sabir diliyorum. Isiniz daha zor ama kavradiklari gibi rahata ereceksiniz.
Bir ay Cok uzunmuş

Yani daha 3. Günden hava atmak bilmişlik yapmak istemem de yapacam ama galiba. Hazır değilken başlamışlar muhtemelen 😶‍🌫️
Ben 26 aylikken basladim, oglum hazirdi cunku surekli klozete oturup cis yapmak istiyordu. 25 aylikken cisi, kakasi gelince haber veriyordu. Cisini egitime basladiktan 2 hafta sonra hic altina kacirmadi. Bu hazir olmadigini gostermiyor. Kakaya her cocugun tepkisi farkli, benimki boyle tepki verdi ben de sabirla bekledim ve 1 ay sonra rayina girdi. Sizinkine masallah diyorum.

Ben bu işi ödül yöntemi ile çözmüştüm. Kakayı asla yapmıyordu hatta lazımlıkta uyuyor yine de yapmıyordu. 😁
Lazımlık ona hediye veriyor gibi yapmıştım. Sakızlı şekerlerden vermiyordum ama çok seviyordu. Çişini yapınca lazımlığın altına bir tane kaka yapınca iki tane bırakıyordum 😂 bir anda tuvalet yapma sıklığı artmıştı.

günaydin hanimlar,

Nasil cözdünüz bu isi??
Şuan ne durumdalar bilmiyorum ama büyuk tuvalet biraz zor oluyor bizde oğlumla 1 ay önce başladık cişi 2 günde öğrendi kakasını yaklaşık 20 gün hep altına yaptı 1 2 kez anca tuvalete denk getirdik 20 günden sonra altina yapmayı bıraktı ama tutabildigi kadar tutmaya başladı 3 gün yapmadığı oldu, su son 3 4gundur daha rahatız tutsa bile Max 1 gün tutuyor ve yapiyor tuvalete altına yapma durumu bitti

X