Tuvalet banyo temizliği

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.779
133
39
Herkese merhaba. Hanımlar ben 35 yaşında temizlik yapmaya başlamış bir hemcinsinizin. Herşeyi yeni yeni öğreniyorum. Cam silme, balkon yıkama, toz alma vs yavaş yavaş hallediyorum ama tuvalet banyo nasıl temizlenir hiç bilmiyorum. Neresinde hangi bez, hangi temizlik ürünü kullanılmalı? Ne sıklıkla temizlenmeli (3 kişiyiz, 2 tuvaletimiz var). Detaylı anlatanların duacısı olurum, ciddi sıkıntım var bu konuda

Bak şiimdi tuvallate devreye klorak girer sadece bu yeterli bir tane bulaşık süngeri yap sadece tuvalete özel o süngere klorak dök lavoboyu islat kuru kalmasın klorakli süngerle sil köpür köpür olucak zaten çeşmeyi falan baya bir köpürt sonra tuvaletide islat baya bi onunda heryerini onla köpürt iyice tuvaletin iç kısmında iyice klorak dök sifonlu çekip dök sonra tuvalet fırçasıyla iyicene köpürt sok çıkar iyice sonra sıcak su dök böle bir ketıl sonra o öyle beklerken yıka o köpüklü yerleri sonra kendince kurur zaten tertemiz our en sonda sifonlu çek goruceksin terrtemiz olucak

Okurken rahatladım

Merak etmeyin çok bssitttir hemen eliniz alışacak ilkinde biraz zorlanabilirsiniz ama ikincide eliniz hemen alışacak birde ufak bir püf nokta vereyim tuvalet fırçasının kabına çok az su çok az klorak koyarsnaniz biri girdiğinde bile fırça kullandığında tuvaletinizin içi tertemiz olur hijyenik olur

Çok teşekkür ederim. Klorakı ilk defa duydum Marketlerde vardır herhalde dimi? Klozeti kurulamama gerek yok dimi? Durularken lavaboda oldugu gibi bol bol su dökemem ya yine süngeri kullanarak mı duruluycam? Evde çocuk var da yeterince durulayabilir miyim öyle acaba?
Bir de banyoda çöp kovası, lavabonun etrafındaki ahşap dekor, banyo dolapları vb eşyaların tozunu alırken atıyorum salonun tozunu aldığım bez olmazmış gibi hatta çöp nispeten daha pis olduğu için çöpün ayrı bezi olmalıymış gibi düşünüyorum. Bu doğru mu? Bez seçimini ve ayrımını nasıl yapıyorsunuz?Temizlik sonrası bezleri nasıl temizliyorsunuz? Temizlendikten sonra bile her bez daha önce kullanıldığı yerde mi kullanılmak zorunda? Sorularım size saçma gelebilir kusura bakmayın bu konuda fazla acemiyim

Her yerin bezi ayrı olsun her yere özel temizleyici ve bez var büyük markete gittiğinizde göreceksiniz kullanılan yere göre ürünün ozelligi var ,önerim internetten temizlik videoları izleyin hem markaları rahat görüp bulursunuz,ben öyle yapıyorum

Sarı bezler mutfakta
Mavi bezler banyoda
Yeşil bezler balkonda
Pembe bezler mobilyada vb. Gibi ayırıyorum. Çöp kovasına, klozete ve lavaboya ayrı bezler kullanmak gerekir.Banyoyu günlük rutin süpür sil yaparım. Klozete sabah öğle gece çamaşır suyu dökerim. Lavaboyu her girdiğimde yıkarım. Rutinde bir kere çamaşır suyu diğerlerinde bulaşık deterjanı kullanırım. Klozet çemberini banyoya fısfıs şişesinde kolonya koydum sürekli kolonyayı peçeteye sıkıp silerim. Uzun zaman almıyor bunlar alışırsın.

Simdi buradan anlatarak zor olur gibi geldi gerçi bir arkadas detaylica yazmis sağolsun okurken yapmış kadar oldum yoruldum :)))
Klorak denen şey çamaşır suyu...
Egede klorak derler klorak diye bir marka da varmış onu da yeni öğrendim ama genelde benim ananem de klorak der (izmirde yasiyor)
Konya/Karaman gibi biraz daha iç kısımlardaki sehirlerde Ozon diyorlarmis bir arkadastan öğrenmiştim. (Duyarsaniz sasirmayin diye dipnot olarak yazdım)
Youtubeda cok güzel videolar var, banyo temizliği yaz çıkar. Uc bes video izlesen az çok mantığını kavrarsin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…