Tuvalet Eğitimi Tuvalet Alışkanlığını Desteklemek için Neler Yapmalıyız

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kmeseli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2018
20
3
1
37
Herkese merhaba, kızım 17 aylık. Bir süre önce tuvalet iletişimi yapmış başarılı olmuş ancak araya giren hastalık ve tatil sebebiyle devam edememiştik. Bu sıralar tekrar başlamayı düşünüyorum ama bunun bir eğitim olarak değilde doğal sürecinde ilerlemesini istiyorum... Bu konuda önce kendim hazır olmalıyım bunu biliyorum. Ve aşağıda size vereceğim makaledeki uygulayacağım. Belki sizlerde faydalanırsınız. Sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok erken ben 2 yaş 3 aylıkken başlamıştım. 3 gece kaldırdım sonra öğrendi .Çok şükür kızlar çabuk öğreniyor ,erken başlarsan çok uğraşabilirsin, yazın başla bence

aslında biraz daha uğraşabilmiş olsaydım hallolmuştu bu iş ama dediğim gibi engeller çıktı. Bakalım yaza da 2 yaşında olacak.

biz bismillah bugün başladık hadi hayırlısı hiç ümidim yok gibi . altını sık sık açıyorum götürüyorum söylüyorum anlatıyorum hiçbir şekilde sert bir tepki de yok ama hiçbir tepki de yok

17 aylık çocuğa tuvalet eğitimi vermeye çalışmak uzun vadede psikolojik bozukluklar oluşmasına sağlam temeller hazırlar. Çocuk zaten hazır olduğunda ( 2-3 yaşlarında) kendi kendine size tuvaletinin geldiğini ifade etmeye başlayacaktır. Gelişim zamanından evvel bu tür kazanımları vermeye çalışmak çocuğa da anneye de zarar verir.

Zaten dikkat ettiyseniz "Tuvalet İletişimi" diye belirttim. Eğitim için erken olduğunun farkında olmakla birlikte zaten eğitim vermeyecek alışkanlık kazanmasına yardımcı olacağım. Şimdilik planım bu.
İletişim olayında da zorlama ve ısrar yok. Sadece sinyalleri takip etmek ve tuvalete gitmek isteyip istemediğini sormak var.

Sevgiler

sinyalleri takip etmeye çalışın ve sık sık onunla konuşup anlatın. Zorlamayın. Zamanı geldiğinde olaya adapte olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…