Tuvalet Eğitimi tuvalet aliskanligi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

askprensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
412
1
96
39
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar benim kizim 2 bucuk yasinda ve hala bezine yapiyor buyuk cisini yaptiginda kokuyor ve hep lati pisik oluyor bir gun saldim bezini tuvalete goturuyorum yapmiyor ama pantolonun cekince yapiyor nasil alistiracagimi bilemiyorum kardesinede oneiyor onda bez oldugu icin konsumasi pat cut kizimin her gecen gun yeni kelime ogreniyor anliyor ne desem yapiyor anlamasi cok guzel ama nasil alitribilirim nasil baslamaliyim bilemiyorum yardimci olursaniz seviniirim

Pek yazdıklarınızdan bişey anlamadım, devrik ve kesik cümleler olmuş ama anladığım kadarını söylüyeyim

Benim kızım yeni öğrendi tuvaletini 2 yaşında
İlk başlarda beraber girdik tuvalete, hadi dedim çiş yapıyoruz, ilk zamanlarda boş boş baktı yavrucum ama sonraları alıştı.
Gündüzleri bez falan bağlamadık yarım saatte bir çişin varmı diye sorduk yok desede tuvalete tuttuk, tabiki kazalar oldu halılar yıkandı ama şimdi alıştı artık gece bile bağlamıyorum.
Bide kardeşinden özeniyor galiba o kısmını pek anlamadım ama mademki anlıyor kızınız herşeyi, konuşun onunla kardeşin bebek sen abla oldun bez bağlamıyalım diye tatlı tatlı konuşun.
Ama olmuyorsa da çok zorlama, sonuçta hep o bezle dolaşmayacak, hangi yetişkin bezle dolaşıyor, çocuğun hazır olduğunda bırakacaktır eminim, çok zorlarsan psikolojisi etkilenebilir.
Şimdiden kolay gelsin...

Ben tatilde alıştırmaya başladım. Denize çiş yapılmaz, yaparsan birdaha giremeyebiliriz dedim. Söylersen bez takarım, ona yaparsın, temizleriz tekrar girersin dedim. Denize girebilmek için söylemeye başladı. Söyledikçe bez taktım. Dönüşte de sabahları kalkınca ilk iş tuvalete soktum. Gün içinde de alıştırma bezlerini kullandım. Bu şekilde kaza da olmadı. Hiç zorlamadım. Kakası için bir süre bez takmamı istedi. Bir hafta kadar da öyle devam etti. Zaten hava çok sıcak kendisi bez istemez oldu.Gece yatmadan tuvalete girmezse altını ıslatabiliyor hala. Gerçi daha 1,5 ay oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…