Çocuk Hastalıkları Tuvalet Alışkanlığı Kazandırırken Lazımlık Gerekli mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim kızımda yavaş yavaş başladı ama ben önce tuvalete götürdüm şimdi lazımlık aldık oturmuyor ona illa tuvalete istiyo lazımlık benim için kolaylık o oturup yapacak diye düşünüyorum ama bir türlü 3gündür oturtamadım ama tuvalette biraz zor oluyo bence en azından kendi öğrenene kadar lazımlık diyorum ben ama kızım oturmuyo bakalım ne yapıcaz

açıkçası ben lazımlık kullanmadım. çünkü çocuğu lazımlığa alıştırıyorsunuz sonra hoopp tuvalete alıştırmaya uğraşıyorsunuz. iki kere sıkıntı yani. direkt klozet aparatı aldım. genelde 3-5 milyona bulunuyor heryerde ,çocuklar için ....tuvalete onu koyup oturtturdum. orada oturması için yani oyalansın diye (çünkü kalkmak istiyorlar) şarkılar söyledik, masal anlattım, öyle oyaladım...

benim kız çocuğu olduğu için arada beni tuvalette otururken görmesini sağladım. korkulacak bir şey olmadığını anlaması için. ama erkek çocuğu için bir fikrim yok...

size kolay gelsin ama merak etmeyin çokta stres yapmamaya çalışın. bir şekilde öğreniyorlar ... allah bağışlasın bu arada...

Arkadaşlar bu kadar çabuk yanıt alacağımı tahmin etmiyordum. Teşekkür ederim Ben de tuvalet eğitimi ile ilgili uzmanların yazılarını takip ediyorum Lazımlık kullananlar içi önce çocuğun kendisinin seçeceği bir lazımlık almak gerekliymiş ve bu lazımlık oyuncakları ile birlikte bir müddet oyun niyetine kulanılacak giyinik şekilde oturtulacak ve oynaması sağlanacakmış Buna alıştıktan Bir müddet sonra çocuğun lazımlığa çıplak olarak oturması temin edilecek ve yine biraz zaman geçince de af edersiniz ama bezine yaptığı kakasını çocuğun göreceği şekilde lazımlığa boşaltmak gerekliymiş İşte bu şekilde aşama aşama alıştırılabiliyormuş Amcak tuvalette eğitim veriyorsak (tuvalet kağıdı ve su ile oynama gibi) yaptığı yaramazlıkları görmezden gelmeli tepki göstermemeliymişiz. Bir de olabilecek hatalara karşı hep ılımlı yaklaşmalı çocuğu örselememeli ve korkutmamalıymışız Bu arada Allah tuvalet alışkanlığını kazandırmaya çalışan tüm annelere kolaylıklar versin

canım ben oğlumda lazımlık kullanmadım erkek çocuklarının tuvaletini yapması biraz daha kolay oluyor ama kızımda kullandım çok rahat fakat 5 yaşında bu seferde tuvalete oturmasını öğretemedim tuvalete otururken herşeyini çıkarıyor kışın olduğu için fazla üzerine düşmedim çıkarmassa her tarafını batırıyor inşallah yazın öğrenir yoksa anasınıfına başlıyacak zor olur :emir_bebek: a.s.

uğur böceği haklısın canım, kesinlikle evde oluşabilecek kazalar karşısında çocuğa olumsuz tepkiler verilmemeli. bence bu aylar ve önümüzdeki aylar çocuğuna tuvalet alışkanlığı kazandırmak isteyen anneler için ideal zaman. hem temizlik açısından (evde ki küçük kazalar karşısında) hemde çocuğun üşütmemesi için....

Merhaba arkadaslar...

Evet bizde tuvalet egitimine basladik bugun ttaaammm 3. gunumuz:dance:....Ben lagzimlik kullaniyorum oglumun cok hosuna gitti cunki,cis diyip gidip oturuyor hemen cok rahat vede iyi oluyor...evet 1.gunumuzbiraz fazla kazalar oldu cisli bir gundu yani:roflol:2. gun sadece 2 tane kazamiz oldu...:dance:bugun yani 3. gunumuz tek bir kaza oldu bakalim...bugun cok mutlu oldum anne kaka dedi soyledi gitti lagzimliga yapti okadar mutlu oldumkiiiiii herkes soylerdi cisi kolay yapiyorlarda kaka'ya gelince yapmak istemiyorlar diye ama biz 3.gunumuzde yaptik lagzimliga kakayi:sm_cool:yani cocuktan cocuga gercekten cok fark ediyor....Ben kakasini,cisini yapinca 3-4 tane m&m's veriyorum eline odullendiriyorum cok seviniyor,oglum yine cis yapinca yine vercem diyorum,arti kesinnikle kazalarda dediginiz gibi kizmamak gerekli oglum birdahaki sefere lagzimliga cis yapicaz hadi bunu cikaralim baska cici giyelim gibi guzelce konusuyorum onunla insaallah kolay olcak Allah yardimcimiz olsun:dance:

benim iki tane çocuğum var büyüğü erkek oğlumda 5 yaşına kadar tuvalet eğitimi yaşadık ama maşallah kızım da böyle bir sorun yaşamadım ilk öğretmemle alıştı bezede ihtiyaç duymadım yani anlayacağın çocuktan çocuğa fark var benim bildiğim kadarıyla çocukların ordaki kasık geliştiğinde tuvalet eğitiminde problem olmuyormuş ikisindede lazımlık kulanmadım çok zahmetli bana göre ve sağlıklı değil

Son düzenleme:
bizde yeni başladık.uzun süüredir lazımlıkla uğraştık ama yaptıramadık çocuk bizden öyle görmüyorki yapsın bu yüzden şimdi tuvalete yapıyor hatta uyurken bile tutuyor çişini çok mutluyuz...

ben üç tane erkek çocuk büyüttüm en küçüğü 3 yaşında hiç biride lazımlığa yapmadı bence tuvalete alıştırsan daha çabuk öğrenir benim oğlan bir buçuk senedir tuvalete gidiyor çok kolay öğrendi inşallah seninkide çabuk öğrenir

bence gerekli değil sonra lazımlığa alışıyor gittiği yerlerdede onu arıyor erkek çocuklarında daha kolay alıştırmak bence en güzeli wc ye alıştır onu oturt ve ellerinden tut destek oldugunu bilsin sonrada başarınca onu alkışla öpücükle ödüllendir

ben oğlumu lazımlığa alıştırmadım.çünkü bazı arkadaşlarım çocuk lazımlığa alışınca hep lazımlık istiyor dediler.gittiğim her yere lazımlığı taşıyamayacağım için klozete çocuk için oturak aldık.sizde öyle yapabilirsiniz.

En erken ne zaman başladınız arkadaşlar? 11- 12 aylıkken başlasak erken mi?

Canım benim oğlum 22. ayına girecek nerdeyse yeni yeni başlayacağız. Uzmanlar 18 ayından önce başlanmamasını öneriyor Çünkü tuvaletini yapmasını sağlayan kasları belli bir dönemden sonra işlerlik kazanıyormuş. Ancak anneme sordum Bizi çok küçükken alıştırdığını ve çok da rahat ettiğini söyledi hala da oğlumu erken alıştırmam gerektiğini söyler durur Ancak tuvalet alışkanlığı çocuktan çocuğa farklılık gösteriyor. Bazı çocuklarda bildiğim kadarıyla erken başlamak olumsuz etkiliyor ve ara vermek durumunda kalıyorsunuz bu da alıştırma dönemini daha da geciktiriyor. Benim görüşüm biraz daha beklemen Allah yardımcın olsun. a.s.a.s.a.s.

eğer benimki gibi inatçı bir çocuğa sahipsen tatlicadiarzumaalesef lazımlık gerekiyor.ben lazımlık kullanmayı hiç istemeyen bir anneydim,fakat dediğim gibi inatçı bir çocuğunuz olursa benim gibi yapmak istemediğiniz ne kadar şey varsa hepsini yapıyosunuzlaelaelaelaelae.ben şu an lazımlık kullanıyorum ama mecbur kaldığımızda tuvalete gitmeye de itirazı olmuyor çoğu zamansüprizzzzz

arkadaşlar tuvalet eğitimine kaçıncı aydan itibaren başladınız.
kızım yirmibir aylık ama pek fazla konuşmuyor
isteklerini çok güzel ifade ediyor
mesala altına yaptığı zaman ıslak mendiliyle alt değiştirme
örtüsünü getiriyor ne zaman başlasam acaba?

Ben iki oğlumada lazımlık kullanmadım bide onun temizliğiyle uğraşmak hemde her zaman evde bulunmuyosun çocuk heryerde onu istiyor .klozetler için çocuk kapakları var onları kullandım çok da rahat ettim tam ona göre istediğinde kendi de gidip oturabiliyo hemde kendine güven bakımından anneye bağlı olmuyo yaptım deyip çağırıyo tavsiye edrim lazımlık bence kullanışlı değil .

arkadaşlar bence çocuğunuz 3 yaşını bitirmeden tuvalet alışkanlığı için çok fazla uğraşmayın birde başladığı anda gece bezinide kesin yani saat kurup siz kalkın kaldırın ilk bir iki hafta sonra zaten zamanla uyanıyorlar

X