Tutunma kanamasi kac gun gelirse normaldir?

delimelek2170

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
970
124
323
Diğer
Merhaba arkadaslar.Benim iki tane cocugum var, ikisinede cok kolay hamile kaldim ve cok sukur hic bir sorun yasamadan dogurdum. Simdi yine 5 haftalik hamileyim. Cok mutluyum,ama endiselerim de var,cunki 2 tane test almistim, birini adet doneminden 4 gun once,digeriniyse adet olmam gerekdigi gunden bir gun sonra yaptim,ikiside cok silik bir cizgi cikti.Halbuki hamile olduguma eminim,cunki butun belirtiler var,adetde olmuyorum. Bir kac gundur kahvemsi lekeler vardi,ama iki gundur peceteyle pembe akinti geldigini goruyorum.Bazi sitelerden tutunma akintisi oldugunu ve 2-3 gun surebilecegini okuyorum,bazi sitelerde ise diger hamile arkadaslarim d'doktora gittim,dusuk tehlikesi var demis" diyorlar.Simdi anlayamadim,benim beklememmi gerekiyor,normalmi yani,yoksa doktorami gtmem gerekiyor.Tutunma akintisi kac gun gelirse normal sayilir acaba,bileniniz varmi? Cevaplarinizi bekliycem. :(

canım bekleme doktora git, risk olabilir. her türlü lekelenme (normal akıntılar hariç),kanama v.b. risk olarak görülür, korkma ama bu böyledir. ayrıca pembe olması aktif bir kanama riskini düşündürür. hiçbişey yapma şuandan itibaren, sırt üstü yat dinlen.

dikkat et kendine, uykuna, yaptığın işe, herşeye dikkat et.

öncelikle dediğim gibi hemen yarın doktora gidiyorsun...doktor iyiyse, gerekli uyarıları yapar zaten

bazıları hiç sallamıyor düşük yapana kadar, bundan haberin olsun.

Son düzenleme:
capslocksmith canim cevabin icin tesekurler.Az once peceteyele silindigim zaman pecetede akinti karisik kan gordum,biraz sonra yine silindim,ama bu sefer yine daha onceki kimi pembe akinti gordum. :( Kan gormem kotu digilmi? :14:

Artik cok gec doktora gitmem icin,galiba bebegimi kayb ettim.Cunki az once adet oldum.Cok uzgunum,oysa onceki 2 hamileliyimide sorunsuz atlatmisdim, simdi nede dusurdum? Bebegim tutunsaydi bugun 5 haftamiz tamam olucakdi. :14:

Artik cok gec doktora gitmem icin,galiba bebegimi kayb ettim.Cunki az once adet oldum.Cok uzgunum,oysa onceki 2 hamileliyimide sorunsuz atlatmisdim, simdi nede dusurdum? Bebegim tutunsaydi bugun 5 haftamiz tamam olucakdi. :14:

üzülme lütfen bak senin iki yavrun varmış hiç olmayanlar napsın, hem daha olur merak etme

Canim orasi oyle de,ama butun gunu kafamda ayni sorular var.Neden 2 cocuguma sorunsuz bir sekilde hamile kalip-dogurdugum halde,bu bebegim bana tutunamadi? Ya bundan sonra hic hamile kalamazsam?

Az once pecetede sut kaymagi seklinde kanli bir parca gordum.Acaba ne,bileniniz varmi?

arkadaşım neden doktora gitmiyorsun?
düşük yapıyorsan eğer içeride parça kalmış olabilir kanaman dahada artabilir
doktorun ultrason ile rahime bakması lazım eğer düşük yapıyosan
ayrıca kan uyuşmazlığın varmı bilmiyorum ama varsa iğne vurulman gerekiyordu
bence düşük evde kendi başına atlatabilceğin bişey değil
2 yavrun daha varmış onlar için sağlam durmalısın
hiçbir sorun yok ise 3 ay sonra yeniden hamile kalabilirsin.

arkadaşım neden doktora gitmiyorsun?
düşük yapıyorsan eğer içeride parça kalmış olabilir kanaman dahada artabilir
doktorun ultrason ile rahime bakması lazım eğer düşük yapıyosan
ayrıca kan uyuşmazlığın varmı bilmiyorum ama varsa iğne vurulman gerekiyordu
bence düşük evde kendi başına atlatabilceğin bişey değil
2 yavrun daha varmış onlar için sağlam durmalısın
hiçbir sorun yok ise 3 ay sonra yeniden hamile kalabilirsin.

Melekannesi ilk once dikkatin icin tesekkurler. Ben netde bir tane doktorun vidyosunu izledim,erken gebelik haftalarinda dusuk kendiliginden tamamlanir diyor.Link eklememde sakinca varmi bilmiyorum ama Uzman Tv-de "
Düşük yapan kadında ne tür sağlık sorunları oluşabilir?" -diye yaz,cikar.
Bide kan uyusmazligi demissiniz,herhalde kocamla benim kanimizin uyusmasini kast ettiniz,kan uyusmazligimiz yok bildigim kadariyla,iki tane cocugumuz da oldu sorunsuz sekilde.

Son düzenleme:
ben 2 kez kürtaj oldum malaesef 2 bebeğimi kaybettim
bebek kendiliğinden düşse sen görsen bile illaki rahim içinin temizlenmesi gerekir doktorun ultrason ile bakıp parça kalıp kalmadığına bakması lazım... kimi düşüklerde müdahaleye yani kürtaja gerek kalmıyor ama illaki kontrol şart
yarın hemen doktora git bence sağlığın çok önemli
inşallah günün birinde yeniden anne olabilirsin canım

ben 2 kez kürtaj oldum malaesef 2 bebeğimi kaybettim
bebek kendiliğinden düşse sen görsen bile illaki rahim içinin temizlenmesi gerekir doktorun ultrason ile bakıp parça kalıp kalmadığına bakması lazım... kimi düşüklerde müdahaleye yani kürtaja gerek kalmıyor ama illaki kontrol şart
yarın hemen doktora git bence sağlığın çok önemli
inşallah günün birinde yeniden anne olabilirsin canım

Insallah canim.Allah tum isteyen annelere istedikleri kadar evlat sahibi olmayi nasip etsin.

çok üzüldüm allah sabır versin.

canım bak dinle milleti doktora git.

1. sebep, sen adet oldum sanıyorken hamileliğin devam ediyor olabilir.

2. sebep, düşük oldu ise eğer, rahimde parça kalıntı v.b. var mı bakmaları lazım.

ayrıca canım doktorlara göre erken düşüklerin sebeplerinin büyük çoğunluğu, kromozom anomalileri.

yani, döllenmeden sonra, sperm veya yumurtadan kaynaklanan, yada her ikisinden kaynaklanan sebepler.

tabi en doğrusunu allah bilir. umarım hasarsız atlatırsınız bu durumu.

çok üzüldüm allah sabır versin.

canım bak dinle milleti doktora git.

1. sebep, sen adet oldum sanıyorken hamileliğin devam ediyor olabilir.

2. sebep, düşük oldu ise eğer, rahimde parça kalıntı v.b. var mı bakmaları lazım.

ayrıca canım doktorlara göre erken düşüklerin sebeplerinin büyük çoğunluğu, kromozom anomalileri.

yani, döllenmeden sonra, sperm veya yumurtadan kaynaklanan, yada her ikisinden kaynaklanan sebepler.

tabi en doğrusunu allah bilir. umarım hasarsız atlatırsınız bu durumu.

Ilginiz icin tesekkur ederim.Doktora gitmemis olmamin sebebi yurtdisinda yasamam.Burda her sey cok pahali,oyle her istedigimde doktora gidemiyorum.Ama tabii gerekirse giderim.
sen belki hamileliyin devam edir ola bilir dedin ya icime bir kurt dusurdum.cunki bulantim ve bas donmem var.Ama dusuk yaptigima neredeyse tam eminim.Cunki sadece adet(yani dusuk) olmadim,kanla birlikde cok sayida kan parcaciklari geldi,yani dusukde oyle oluyormus.Bunlara ragmen hamile olabilirmiyim sence?Test yapsam cikarmi?

Ilginiz icin tesekkur ederim.Doktora gitmemis olmamin sebebi yurtdisinda yasamam.Burda her sey cok pahali,oyle her istedigimde doktora gidemiyorum.Ama tabii gerekirse giderim.
sen belki hamileliyin devam edir ola bilir dedin ya icime bir kurt dusurdum.cunki bulantim ve bas donmem var.Ama dusuk yaptigima neredeyse tam eminim.Cunki sadece adet(yani dusuk) olmadim,kanla birlikde cok sayida kan parcaciklari geldi,yani dusukde oyle oluyormus.Bunlara ragmen hamile olabilirmiyim sence?Test yapsam cikarmi?

canım yazını gorunce yorum yapmak ıstedım ınsallah tekrardan anne olur saglcakla kucagına alırsın bende pazartesını gunu bebegımı kaybettım 9 haftalıktı test yapsan cıkmaz cunku dusuk ve kurtasdan hemen sonra hormonlar eskı halıne donmuyor 15 gunu buluyor sanırım yanı hamılelık hormonları bı sure devam edıyor gene rahımde hasar olusmaması ıcın doktora gıtmenı tafsıye ederım tehlıkelı bı durum olabılır

canım yazını gorunce yorum yapmak ıstedım ınsallah tekrardan anne olur saglcakla kucagına alırsın bende pazartesını gunu bebegımı kaybettım 9 haftalıktı test yapsan cıkmaz cunku dusuk ve kurtasdan hemen sonra hormonlar eskı halıne donmuyor 15 gunu buluyor sanırım yanı hamılelık hormonları bı sure devam edıyor gene rahımde hasar olusmaması ıcın doktora gıtmenı tafsıye ederım tehlıkelı bı durum olabılır

Tamam arkadaslar gidicem ve cevabi buraya yazicam.dikkatiniz icin tesekkur ederim. Bulutefecim sanada tesekkurler.Insallah sende cennet koklulu bebegini kucagina alirsin tezlikle.

Tamam arkadaslar gidicem ve cevabi buraya yazicam.dikkatiniz icin tesekkur ederim. Bulutefecim sanada tesekkurler.Insallah sende cennet koklulu bebegini kucagina alirsin tezlikle.

allah razı olsun canım cok sagol bendede hafıf lekelenme oldu oyle doktora gıttıgımde ogrendım

Kizlar peki eger hamileliyim devam ediyorsa idrar testi yapsam cikarmi? bulantilarim,basdonmem ve bel agrilarim var,yani hamileliyimdeki gibi. Test yapsam cikarmi acaba?

Bulutefecim bende netten 3 hafta idrar testinde cikar diye okudum,3 hafta sonra test yapicam,bakalim test gostericekmi?

Son düzenleme:
yalnız hormonların etkisi bir süre daha devam ettiğinden dolayı, kesin ve net bilgi için, ultrasonla bakılması lazım.

şimdi gidemiyorsanız bile fazla zaman geçirmeden, fırsat bulduğunuzda gidin doktora.

forumda çok sayıda, düşük yaptığını zannettiği halde, doktora gittiklerinde, bebeğin sapasağlam orda durduğunu söyleyen epeyce kişi var. siz temkinli olun yinede.

mesela benim hatırladığım biri, çok şiddetli kanama olmuş, parçalar gelmiş. bebeğim gitti diye ağlaya ağlaya ultrasona girmiş, bide ne görsün, bebek sapasağlam orda duruyor. böyle bikaç kişi daha hatırlıyorum canım, sen temkini elden bırakma.

Back
X