Tütün taşımak yasak mi?

Salon Kadini

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
8.428
23.223
Arkadaslar yakin zamanda yurtici ucusum var, gittigim yerdeki aile buyuklerim orada pahali oldugu gerekcesiyle hazir sarilmis sarma sigara getirmemi talep ediyorlar.

Simdi sorum şu,

Sarma sigara ucakla goturulebilir mi? Götürülüyorsa limiti var mi?

Daha once su kadar paket sarma sigara goturdum sorun cikmadi ya da cikti tutuklandim ugrastim diyen var mi?

Arkadaslar yakin zamanda yurtici ucusum var, gittigim yerdeki aile buyuklerim orada pahali oldugu gerekcesiyle hazir sarilmis sarma sigara getirmemi talep ediyorlar.

Simdi sorum şu,

Daha once su kadar paket sarma sigara goturdum sorun cikmadi ya da cikti tutuklandim ugrastim diyen var mi?
Bir TV programı vardı yüzlerce kutu çıkınca gümrükte el konuyor ama bir kişinin tüketeceği kendim kullanıyorum denilen miktar olunca izin veriyorlardı geçişe
pardon yurticiymiş yasaklı madde olmadığı için izin verilir diye biliyorum

Bir TV programı vardı yüzlerce kutu çıkınca gümrükte el konuyor ama bir kişinin tüketeceği kendim kullanıyorum denilen miktar olunca izin veriyorlardı geçişe

Ya yurtdisi ucuslar ve gumruk bilgilerinde 600 adet sigara serbest diyor ama yurticiyle alakali hicbir bilgi yok. Bir de sarma sigarayla alakali da bilgi yok isin acikcasi :)

O sebeple yasanmis orneklerden yola cikayim istedim.

Ya ben belirli ölçüler vardı ona gore getirdim hıc kontrol bıle etmediler
Cok uzuldum hatta tuh kontrol etmiyorlar madem bı bavul gecırseymısum keske fılan olmustum 😂

Simdi sorum şu,

Ya yurtdisi ucuslar ve gumruk bilgilerinde 600 adet sigara serbest diyor ama yurticiyle alakali hicbir bilgi yok. Bir de sarma sigarayla alakali da bilgi yok isin acikcasi :)

Evet sonradan gördüm yurtici olduğunu bilgim yok o konuda ama kullanabilecek miktara izin vardır

Havayolları politikası nedir bilmiyorum ama sarma sigara için şu kadarını diyebilirim makaron ve tütün bandrollü ürün olursa sıkıntı çıkmaz bence, yurtdışı bilgilerine göre bakarsak 600 adet sarma sigaraya uyarlandığında 3 kutu makaron, yaklaşık 400-500 gram tütün demek, el altından bandrolsüz satılanlardan olursa veya hazır sarılmış sigara olursa ve bandrollü olduğunu ispat edemezseniz problem olur gibi geliyor.

Yurtiçi uçuşlarında böyle bir sınırlama yok diye biliyorum.

5-10 pakete kadar ses etmezlermis, gerisi satisa girermis. Ozetle tasiyamiyormusuz.

Neyse boyle bir bilgi de kulup hafizamizda bulunmus olsun. 💕

X