Tutumlu olmayı beceremeyen bayanlar buraya...

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
32
Tutumlu olmak için pratik çözüm önerileriniz taktikleriniz varmı bayanlar.

tutumlu olmak için aylık harcamalarımı yazıyorum.
kredi ödemem var
kızımın oda taksidi
yaz geldiği için eşime bana ve kızıma kıyafet alındı.
güneş kremi ve exra harcamalar da var.
3-4 ay 300 tl para kalıyor bana
en az 150 tl birikimde kalsın istiyorum.

Çalışıyorsanız her ay gelen maaşınızın bir kısmını kenara koyun ve o parayı unutun mesela. Parayı yetiremiyorum diyorsanız evdeki ihtiyaçlarınızı en pahalı şeylerden değil de aynı kalitede daha ucuz ürünler almaya çalışın. Mesela insanlar birikim yaparken TL olarak kalan parayı harcamamak için direk döviz ya da altın alıp kenara atıyor, böyle de yapabilirsiniz eğer tl olarak birikim yaparsam mutlaka harcarım diyorsanız. Daha başka güzel öneriler mutlaka çıkacaktır.

Bişey alacakken "bu gerçekten ihtiyaç mı, alınması acil gerekli mi, almasam nolur" gibi sorular soruyorum kendime. O ay harcamamiz biraz fazla olduysa hesapta olmayan şeyler çıktıysa o istedigim şeyi almıyorum, rahatlayinca alıyorum veya gıda dışında almak istediğim o şeyin daha uygun fiyatlisi var mı onu araştırıyorum.ve 5 TL bile daha ucuza alsam kendimi kar etmiş sayıyorum.. 2 aydır da kumbaraya başladım ara ara oraya para atiyorum

• Günlük alışverişe çıkmayın,genelde yanına gereksiz birşey alınıyor (sakız,çikolata vs.)taze ekmek alınacaksa cüzdanla değil sade ekmeğe yetecek parayla çıkarsanız bir kazaya kurban gitmezsiniz
  • Açken sen sen değilsin karnını doyur öyle çık alışverişe,yoksa herseyi alm ak istersin
  • Bozuk para bizde hiç hesaba katılmaz,kağıt para yoksa para yok hissine kapılırız,hata burda(para buçuktan,dana biçikten)küçük bir kutu ayarlayın içine madeni paranızı atın onunlada günlük ekmeğinizi alırsınız
  • Pazara gitmeyi alışkanlık haline getirin marketle pazar arasında çok fark oluyor kıyaslama yapın
  • Yarım saatlik yol için minibüse binen var yapmayın arkadaşlar paranıza yazık hem yürüyüş olur sağlık açısından
  • Parayı tutamıyorsanız sizi dürtüyorsa int üzerinden gram altın veya $ € alın bu şekilde birikiminizide bir sepete koymamış olursunuz,çeşitli yatırımlar iyidir,düşerse maliyeti düşürmek için devam almak istersiniz çıkarsa zaten kar ediyorsunuz(para parayı çeker)
  • Tabi sigara içiyorsanız bu dediklerimi uygulamanıza gerek yok.siz zaten doğuştan zengin paraya para demeyen birisiniz,günde bir paket içen biri 300tl ayda 3600tl de yılda havaya üfleyebiliyorsa sıkıntı yok demektir
  • Yaş olarak ablanız olabilirim coğunuzun onun için biraz yol göstermek istedim,daha coook yazılacak önerilerim var ama çocukları okula göndermem lağzım kahvaltı yaptırıp gönderiyimki aç gitmesinler dışardan birşey(neler katıldığını bilmediğimiz) almaya kalkmasınlar

Tutumlu olmak için pratik çözüm önerileriniz taktikleriniz varmı bayanlar.
Malesef tutumlu olmak konusunda çok beceriksizim .çalışmıyorum ama elime çalışıyor kadar para geçiyor ve hiçbir masraf bende değil :110:burdan birşeyler öğrenirim ins

Kumbarada para biriktirmek en guzeli. Ya da bir gune girebilirsiniz. Faiz takintiniz yoksa vadeli bir hesap acip nakit biriktirebilirsiniz. Ya da her ay gram alabilirsiniz. Ben para harcamamak icin evden disari cikmiyorum. Benim bir gun disari cikmam demek kpara harcayip harcligimin kalmamasi demek :KK70:

Malesef tutumlu olmak konusunda çok beceriksizim .çalışmıyorum ama elime çalışıyor kadar para geçiyor ve hiçbir masraf bende değil :110:burdan birşeyler öğrenirim ins
Bekarken bende pek beceremezdim tutumlu olmayi ama evlenip hemen hamile kalinaca bir maasa kalip kirada oturunca tutumlu olmak zorundaydim bu topikler sayesinde cok seyler ogrendim cok faydasi oldu birikim yapamasakda eksiye gecmiyoruz cok sukur benim icin buda buyuk bir sey :KK68:

para geldiği anda odemelr yapulacak zorunlu ihtiyaclar alinacak mumkun oldugunca az harclik ayrilip birikime atılacak ve kk uzak durmak
baska yolu yok aksi durumda harcanip gidiyor

Disarda yemek yemeyerek ilk adimi atabilirsiniz hazir gidalar hem cok pahali hemde zararli ben hayatimizdan bunu cikardim bir ekmek arasi bile yiyecek olsa esim gerek yok evde en kotu bir corba bir salata yeriz diyorum..
Her ay ya gram yada bir ceyrek yapmaya calisin..
Alisverisinizi aylik toplu yapin her gun markete gitmeyin..
Ben en cok birikimi bozuk paradan yapiyorum kumbaram var sadece bir lira koyuyorum 300 lira oluyor hemen altin almaya calisiyorum...
Her odanizin isigi yanmasin elektrik en buyuk takintim.. Prizde bosta sarj aleti bile durmayacak..
Gereksiz su kullanmayalim hem gelecegimiz hem cebimiz icin...
Alisveris merkezlerini gezmek icin cikmayin disariya insan birseyler almak istiyor ve genelde gereksiz seyler aliyor...
Suan hamileyim gorumcemden ve kardesimden hamile kiyafetlerini topladim onlarla idare ediyorum hamileyim diye kosa kosa hamile kiyafeti almaya ne gerek var bende o heves hic olmadi alacaksam bile dogumdan sonra kullanabilirmiyim diye bakip oyle almaya calisiyorum...
Esimin suan iki tane kredi odemesi var ve ben calismiyorum iyuzden cok sıkıyorum yalniz birikim bogazdan kisarak yapilmaz meyvesi eti ekmegi kesilmez evin az aliriz cope gitmez cok yemek pismez ogun ne pistiyse kesinlikle biter ertesi gune kalani esim yemez oyuzden hic cope yemek atmam..
Her sene tatilimizede gideriz ekim ayi okullar acildiktan sonra inanilmaz düsuyor fiyatlar bizim kendi isimiz okuyan cocukta olmayinca en buyuk rahatlik bu oluyor..
8 yildan sonra tup bebekle hamile kaldim kardesim ve gorumcem yanlis anlamazsan cocuklarimizin kuculenleri var dediler neden yanlis anlayayim dedim bebeklerin herseyi mis gibi duruyor eskimemis onlarida aldim guzelce yikarim kendim yine alirim ama abrtmaya gerek yok cocugun giydigi haram yedigi helal derler..
Kisacasi herksin duzenine gore birikim yolu olur ama birikimi kadin yapar erkekler yapamiyor malesef evdeki duzeninize gore birikim yollarini belirleyebilirsiniz. Elektirik faturaniz yuksek geliyorsa bunun caresine bakip faturayi dusurebilmekte bir birikimdir cope ekmek atmamakta bir birikim yoludur...

Birikimi kadin yapar erkek yapamaz sozune katiliyorum :)

Hanimlar sizlerden fikir istiyorum. Esimin is yerinde yemek.masrafi cok oluyor bunu azaltbilmek adina isyerinde isitmasina gerek olmadan yiyebilecegi neler yapabilirim?
Tabi is arkadaslariyla da paylasmasini gerektiriyor ona gore bereketli tavsiyeleriniz nelerdir :)

X