Tutumlu kadın,savurgan koca

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.475
Eşine tutumlu olmayı öğretebilen var mı? Kıyafetinde,evine yaptığı harcamasında,yeme içmesinde para savurmamayı kafasına vura vura öğreteceğim yoksa en sonundaYok mu bunu başaran kk hatunları,bana da bir el atın.

Son düzenleme:
Genelde tam tersi olur ama..
Sende savurgan ol onun gibi,bak sana para yetistiremeyince nasıl tutumlu oluyo..
Keşke bizde de tam tersi olsa. Ben de gerekli gereksiz harcama yapıyorum bazen ama aylık bir sınırım var,nasıl ay sonunu getiririz diye düşünüyorum.Kocamda bu yok,kendini bildiği için maaşını bana veriyor.Benden istiyor sürekli. Temmuzda ödememiz gereken bir borç var,daha onu biriktiremedik.

maaşını aldığı gibi size veriyorsa gereksiz harcama yaparken sizden istiyor haliyle sizde vermeseniz

Mrb bende de var o sorun benim eşimde parası olmasa eksilere düşer alacağını yine alır, ben de beceremedim tutumlu olmayı değişmiyor ne desem ne yapsam da artık bende istediğimi alim nasıl olsa para birikmiyor diye düşünmye başladım

Kısa ve net cevap veriyorum; yok...
Yöntemi bilen varsa bana da anlatsın.

bi taraf tutumlu olunca digerine savurganlik hakki taniniyor sanki. ihtiyaclarinizi ertelemeyin ve savuracak kadar bi miktar birakmayin esinizde...

bütün parasını size veriyorsa sizde harcadım bitti diyin kenara köşeye bi yer ayarlayın saklayın. ben eski kocama öyle yapıyordum maaşını elinden alırdım lazım olacağı kadarını verirdim sonra bişi istese birinden borç aldım der sakladığım paradan verirdim sonra onu geri alır yine saklardım işe yarıyordu bende

Kardeşim başarmış bunu ama sırrını bilmiyorum.
Eniştem maaşını çeker kardeşime verir. Kardeşim çalışmıyor bu arada.
Sonra kardeşimden harçlık alır.
Günlük 5 lira versen 5 lira harcıyor 20 lira versen 20 lira harcıyor
Bu sayede 1500 TL maaşla araba aldılar ve her ay altın yapıp kenara koyuyorlar.
Ben bu kadar tutumlu olamam ama.

maaşını aldığı gibi size veriyorsa gereksiz harcama yaparken sizden istiyor haliyle sizde vermeseniz
Şirketin bir miktar parası oluyor her ay eşimde. Ondan harcama yapıyor bu sefer.Mesela bu ay maaşını eksik alacakmış Ben geçen gün kardeşime doğum günü için ayakkabı almaya gittim,indirimdeydi diye bir tane de kendime aldım.Güle güle giy dedi,sevindi hatta ihtiyacım vardı diye. Bir kaç hafta sonra kendi gömlek,pantolon ve ayakkabı almak istedi ben de "maaşımızı alsak,o zaman alsak da kredi kartını harcamasak" dedim diye kıyamet koptu. Neymiş de ben niye babet almışım o zaman.

şirketin parasının kendisinde bulunması kötü birşey kendi parası gibi harcıyor her ayda elinde para olacağını biliyor siz maaşları aldıktan sonra her ay özel alışverişler için bir miktar belirleseniz onun dışına çıkmasanız her ay pan yaparken özel günleride göz önünde bulundurarak yapsanız bu planı nasıl olur

bazi kadinlar okadar cimriki adam 3 kurus harcasa -parayi sactida ,savurduda-40 tane laf soyluyorlar.cevremde 3-5 tane bu tiplerden var. mesela benin oyle kocam olsa anlasamam cimri derim. bir baskasi icin savruk adam oluveriyor.bakis acisi yani.
3 gunluk dunyada cok sıkip da ne olacak

valla bu aralar bende bu durumdan müzdaribim

eşim çok para harcıyoruz tutumlu olalım diyor en çok kendi harcıyor

hele giyime

abartmıyorum en az 40-50 tane pantolonu varken pantolon almaya,

dünya kadar parfümü varken parfüm almaya

kalkıyor bıktım bu savurgan hallerinden bende o böyle yapınca dayanamıyorum daha çok alışveriş yapıyorum

hatasını anlasın diye ama nerede

sonuçta birikim filan yapamıyoruz ay sonunu ancak çıkartıyoruz

elbiselerimiz askıda arzı endam ederken çok mutluyuz

O kişiye göre değişir ki.

Mesela benim eşim kendine üst baş almaz ama yer içer.

Bazen takılıyorum; git pantolon al desem 50 tl çok dersin bir yemekte 50 tl yiyoruz diye gülüyor.

Bir de meslek; gün içindeki ortam önemli.

Ben bir iş yerinde çalışıyordum; öğlen yemek iş yerinden, çay kahve de var. Sabah 8.30'da girip akşam 18.30'da çıkıyordum; ee harcama hafta sonuna kalıyordu.

Eşim de aynı meslekte ama o gün içinde dışarıda yiyip çay içip vs zaman geçiriyor en az 20 tl gidiyor.

Bir de nereden kısmak istediğiniz önemli; örneğin bence mutfaktan kısılmaz; yiyecek maddeleri kaliteli olmalı; alınan su bile.

Eşiniz de benim gibi düşünebilir yani; örneğin arabam alt sınıf olsun ama kaliteli yiyeyim; evimde eşyam son model olmasın ama gençliğimde gezeyim gibi.

bu konuyu karşılıklı konuşup ne oranda hangi alanlardan tasarruf edebileceğinizi belirleyin; giyime çok masraf yapıyorsa da evdekileri kombinlemesine yardımcı olun; yeni gibi algısı yaratın.

Kolay gelsin

borca soktum ve eskisindende fazla harcamaya başladım. bu aralar hiç ihtiyacım da bitmiyor hep alınması gereken şeyler çıkıyor veeee kocacığım bi anda değişti:))

Güzel taktikmiş Ama her seferinde benden istemiyor,üzerinde şirket parası var onu harcayıp maaşını eksik alıyor.Ben adamın peşinden dolaşıyorum şu kadara mazot aldın,şu kadara şunu aldık sen de nasıl hala para var diyorum vb.Bir de bendeki kredi kartına güveniyor,bunu yok etmem lazım

Maşallah valla,biz hayatta yapamayız

Ceyz; ne alıyor peki?

Hani en son ne aldı da doldun; buraya yazdın.

Biraz örneklesene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…