- 1 Ekim 2010
- 3.350
- 1.182
- 373
- Konu Sahibi petunya8i8
-
Ilerisini dusunebilirsin.
Gerek ihtiyacin olmasi ihtimalini, gerek bitiktirirsen elde edebileceklerini...
Kiyafet vs kucuk alisverislerin sonu yok. Biriktirirsen ev araba gibi mal varligina kavusabilirsin. Ya da birikim, altin gibi seylerin olabilir. Ben sahsen malim olsun heveslisiyim. Elimde degerli birsey olunca arkam saglam gibi hissederim. O yuzden biriktirmeyi severim.
Altin seviyorsan altin al. Beni cok heyecanlandirir altinlar. Hep birsuru altinim olsun istemisimdir. Sen de bu tur seylere heveslensen bu kadar cok harcamazsin. Ya da ilerde alabilecegin ev, araba gibi seylere odaklan.
benim maaşım krediye gittiği için ve düzenli maaş alamadığım için para biriktiremiyorum bende onun yerine oğluma kumbara hesabı açtım elimde olan bozukları içine atarak onun adına birikim yapmaya başladım
en güzeli altın yapıp kenara koymak ilerde çok faydasını göreceksiniz.
Hanımlar ben tam anlamıyla bi alısveri§ canavarıyım
Para harcayınca nebiliyim.ruhum hafifliyor
Tabi cüzdanım da hafifliyor:1
Özellikle annem çok eleştiriyor.ona da hak veriyorum.bazen gerçekten ipin ucu fena kaçıyor.
Uf yaaa
Eşim pek umursamazdı.annem konuşa konusa onun da gözüne batırıyor.
Şimdi o da biraz mırın kırın ediyor.para biriktirmek güzel bi huy.elim çok açık asla cimri olmak istemem ama biraz tutumlu olsam keşke
Kendimi nasıl frenliyebilirim sizce?
Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?
IİKİNCİ BİR Yöntem olarak şunu da öneririm:
Bazen alışveriş yapmaya, markete gidip hunharca almaya psikolojik olarak ihtiyaç duyuyorum.
Böyle zamanlarda markette aheste aheste, her istediğimi sepete aatıyorum. Rafların önünde yarım saat duruyorum, her ürünü güzelce inceliyorum, yumuşatıcıları koklayıp seçmem 45 dk sürüyor.
Ayaklarım ağrıyana kadar mağazadan / marketten çıkmıyorum.
En son, kasaya gelmeden önce tenha bi yere geçip Sepet Değerlendirmesi yapıyorum.
Elini vicdanına koy börtlen buna ihtiyacın var mı? Diye sorarak sepeti inceliiyorum.
İlk baştaki psikolojik açlığım 3-4 saatte kaybolduğundan o an daha objektif bakabiliyorum.
Hepsini değil tabi ama o an ikinci bi gözle vazgeçebildiğim en az bikaç şeyi geri bırakıyorum. Ve hiç kötü hissetmiyorum.
Son derece mutlu ve tatmin olmuş şekilde evime gidiyorum.
Tavsiye ederim. :2: :2: :2:
evet ben de bunu kendimce yeni keşfettim ama geri koyarken utaniyorum.bazen bi kenara birakip sivişiyorum.raflari düzenleyenlerden de 1 ton kufur yemişimdir herhalde ;(
cok ise yarıyor
..................
...
Çok tutumlu bir insanım. Bunu çevrem de söyler.
Üniversiteye başladığımdan beri birikim yaparım.- 18 yaşımdan beri-
Her zaman bir amaç uğruna birikim yaptım.
Okurken işsiz kalırım diye birikim yaptım - öğretmenlik okuyordum ve atanmam zordu.
Çok şükür mezun olur olmaz çalışmaya başladım, birikimim kar kaldı.
Sonra 1 yıl çalıştım, evlenmek için biriktirdim, borçsuz evlendim, kimseden yardım almadım, yalnızca eşim ve ben aldık iğneden ipliğe her şeyi, daha çok benim katkım oldu.
Şimdi 25 yaşındayım ve ev kredisini düşük çekmek için biriktiriyorum.
Bunu nasıl beceriyorum?
Güdülendiğim şeylerin benim olduğunu hayal ederek.
Evlendiğimden beri ev hayal ediyorum, nasıl düzenleyeceğimi vs.
Almak istediğim bir şey olursa evde onun yerine alternatif olarak kullanacağım bir şey var mı diye düşünüyorum, varsa asla almıyorum.
Ama bazen isyana da geliyorum elbette
Üç günlük dünya , gençliğimde harcayamıyorum ne zaman harcayacağım diye düşünüyorum.
Ama hemen ardından çevremde müsrif olup sıkıntı çekenleri düşünüyorum
Kısacası benim tutumun zihinsel jimlastiklerimden geçiyor, yorucu ama başarı muhakkak
Özellikle annem çok eleştiriyor.ona da hak veriyorum.bazen gerçekten ipin ucu fena kaçıyor.
Uf yaaa
Şimdi o da biraz mırın kırın ediyor.para biriktirmek güzel bi huy.elim çok açık asla cimri olmak istemem ama biraz tutumlu olsam keşke
IİKİNCİ BİR Yöntem olarak şunu da öneririm:
Bazen alışveriş yapmaya, markete gidip hunharca almaya psikolojik olarak ihtiyaç duyuyorum.
Böyle zamanlarda markette aheste aheste, her istediğimi sepete aatıyorum. Rafların önünde yarım saat duruyorum, her ürünü güzelce inceliyorum, yumuşatıcıları koklayıp seçmem 45 dk sürüyor.
Ayaklarım ağrıyana kadar mağazadan / marketten çıkmıyorum.
En son, kasaya gelmeden önce tenha bi yere geçip Sepet Değerlendirmesi yapıyorum.
Elini vicdanına koy börtlen buna ihtiyacın var mı? Diye sorarak sepeti inceliiyorum.
İlk baştaki psikolojik açlığım 3-4 saatte kaybolduğundan o an daha objektif bakabiliyorum.
Hepsini değil tabi ama o an ikinci bi gözle vazgeçebildiğim en az bikaç şeyi geri bırakıyorum. Ve hiç kötü hissetmiyorum.
Son derece mutlu ve tatmin olmuş şekilde evime gidiyorum.
Tavsiye ederim. :2: :2: :2:
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ahaa aynı benbende merak ediyorum bu sorunun cevabını
zira cebimde para olunca o para bana batıyor resmen harca beni diye bas bas bagırıyor
Aha! Buldum seni :)
Demek markette sagda solda kalan urunlerin sebebi sendiin..
En iyi yontem bence maas hesabinda para birakmak. Esimin maasini ben cekiyorum ona soylemeden para birakiyorum.
Bir de parayi ceker cekmez elli yuz gozume ne kestirirsem atiyorum kumbaraya..
Ehe yakalandım :$
Valla benim alkşverişte filan yöntemim bu. Ama bıraktıgım ürünleri rastgele değil yine yerlerine bırakıyorum.
Kendime hedefler koyarak para da biriktiriyorum. O sepeti ikinci kere degerlendrmek çok işe yarıyo ama.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Uf yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?