- Konu Sahibi petunya8i8
-
Ben işin sırrını şu olarak görüyorum.
O parayı tutacak kadar değerli o anki alışverişin getireceklerinden "daha büyük" bi hedefiniz, hayaliniz olması gerekiyo.
Yani bu büyük bi hayal de olabilir küçük de. Somut bi hayal de olabilir, soyut da.
Örneğin, alışveriş yaparsanız elinize geçecek şey ayakkabı diyelim. Ama parayı tutarsanız ve biraz biriktirirseniz daha sonra elinize geçecek olan prada çizmelerse mesela. Bu küçük hedefin örneği.
Veya işte tutumlu olursam, cebimdekini şu an harcamazsam ev alıcam gibi bi hayal büyük ve somut hedefin örneği.
Veya sadece "tutumlu olup harcamazsam ay sonunda daha huzurlu ve rahat olucam" da soyut bi hedef.
Neticede kendinizi o daha büyük olan hedefe ulaşabilmek için frenliyyorsunuz.
Ancak tabii ki o hedefe gönülden bağlanmak, çok istemek gerekli. Geçici hevesler işe yaramıyo.
Bu yol, tutumlu olmaya giden yolun en temelinde yatan fikir bence.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben işin sırrını şu olarak görüyorum.
O parayı tutacak kadar değerli o anki alışverişin getireceklerinden "daha büyük" bi hedefiniz, hayaliniz olması gerekiyo.
Yani bu büyük bi hayal de olabilir küçük de. Somut bi hayal de olabilir, soyut da.
Örneğin, alışveriş yaparsanız elinize geçecek şey ayakkabı diyelim. Ama parayı tutarsanız ve biraz biriktirirseniz daha sonra elinize geçecek olan prada çizmelerse mesela. Bu küçük hedefin örneği.
Veya işte tutumlu olursam, cebimdekini şu an harcamazsam ev alıcam gibi bi hayal büyük ve somut hedefin örneği.
Veya sadece "tutumlu olup harcamazsam ay sonunda daha huzurlu ve rahat olucam" da soyut bi hedef.
Ancak tabii ki o hedefe gönülden bağlanmak, çok istemek gerekli. Geçici hevesler işe yaramıyo.
büyük bir şey alıp ev araba gibi borca girersen, lüzumsuz alışveriş yapmazsın:)
açıkcası ben öle bir borca girmek istiyorum öderim bitsin diye ama eşimde cesaret yok o yğzden benide soğutuyor.kaç gündür araba almak için dil döküyorum yok,ev alalım yok.araba taksitlerini ben ödiyeceğim bu arada ona dokunmıycam ama nafile
Katiliyorum...Ben işin sırrını şu olarak görüyorum.
Hiç bir fikrim yok.:26:Ahahaha
Yeniyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?