Tutuklu polislere Ramazan işkencesi: Öğle yemeğiyle sahur yapın

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.bugun.com.tr/gundem/polise-ramazan-iskencesi-haberi/1696234
Tutuklu polislere Ramazan işkencesi: Öğle yemeğiyle sahur yapın
Paralel safsatasıyla tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konulan polislerin Ramazan ayında sahur yemeği talebini cezaevi yönetimi reddetti. Polislere, “Öğle yemeğinizi saklayın sahurda yersiniz” denildi.

Ankara Savcısı Alpaslan Karabay tarafından yürütülen ve kamuoyunda ‘VIP dinleme’ olarak bilinen soruşturmada tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konulan emniyet mensupları, benzerine rastlanılmamış bir uygulamaya tanık oldu.

Gökhan ÖZDAĞ- BUGÜN GAZETESİ

AKŞAM SICAK YİYİN

Avukat İrfan Sönmez, Ramazan ayı öncesinde cezaevi yönetimine dilekçe vererek ‘sahur yemeği’ talep eden polislerin, cezaevi yönetiminden aldığı cevapla şoke olduğunu açıkladı. Cezaevi müdürlüğü, sahur yemeği talebini, ‘Öğlen verilen yemekleri saklayıp sahurda yersiniz. Akşam verilen yemeği ile de sıcak şekilde iftar yaparsınız” diyerek geri çevirdi.

12 EYLÜL’DE İZİN ÇIKTI

Yaşananlara tepki gösteren avukat İrfan Sönmez, “Laikiz diyenlerin gösterdiği saygıyı İslamcıyız diyenler göstermiyor” dedi. Cezaevinde İstihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney’i ziyaret ettiğini açıkladı.

Sönmez, “30 yıllık geçmişimiz olması nedeniyle ziyaret ettim. Ancak duyduklarım karşısında şok geçirdim. Dininin gereğini yapmak isteyen insanların sahuryemeği talebi bile geri çevrilmiş.

12 Eylül mahkemelerinde yargılandım. Sıkıyönetim mahkemeleri dilekçe verdiğimizde gerekeni yaptı. İftar, sahur ve inançlarımıza saygı gösterilirdi” diye konuştu.

RAMAZAN İŞKENCESİ

Çeşitli soruşturmalarda 100’ün üzerinde insanın ‘paralel’ iddialarıyla Sincan Cezaevi’nde yattığına dikkat çeken Sönmez, “Ramazan ayını bile işkenceye çeviren anlayışı kınıyorum. Darbelerden arınmış demokratik bir ülkede yaşadığımızı iddia ediyoruz ama insanların inançlarının gereğini yapması bile geri çevriliyor. Bu nasıl bir anlayıştır” diye tepki gösterdi.

yazıklar olsun ya..
Hani çok dindardınız , hani çok müslümandınız!
aa pardon haber asparagastı değilmi , yanlı haber , yanlış haber..

işe gelmeyince inanmadım ki:)
bende inanmadım , inanamadım ve gercekten ınanmak ıstemıyorum ya..
vicdan , dil , düşünce özgürlüğünü artık geçtim de , inanç özgürlüğünün olduğunu düşünmek istiyorum !!!

Merak etmeyın yalan haberse zaten , kısa zamanda ya dava açılır yada gün içinde tezkip yayınlanır!!

aynen.

ha şimdi buna inanacağız. oldu

http://www.memurlar.net/haber/511058/
MEB'den Zaman Gazetesi'nin haberine yalanlama
MEB, Zaman Gazetesi'nin "228 bin sınıfa ihtiyaç var" başlıklı haberini yalanladı.

21 Nisan 2015 13:38
Yazdır

Bugün Zaman Gazetesi'nde "228 bin sınıfa ihtiyaç var" başlığı ile manşetten yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Haberde iddia edilen, Bakanlığımızın derslik ihtiyacına ve bazı illerdeki sınıf ortalamalarına ilişkin veriler hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır. Masa başı kurgulanan haberde yer alan rakamlar mezkur gazete tarafından Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine sürdürülen sistematik operasyonun son örneğidir.

2014-2015 yılı Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre; Şanlıurfa ilinde derslik başına düşen öğrenci sayısı haberde iddia edildiği gibi 56 değil, ilköğretimde 37, ortaöğretimde de 28'dir. Ağrı'da derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 53 değil, ilköğretimde 30, ortaöğretimde 37'dir. İstanbul ilinde bu sayı ilköğretimde 37, ortaöğretimde ise 33'tür. Türkiye genelinde ise derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısı ilköğretimde 27, ortaöğretimde ise 28'dir.

Söz konusu gazetenin son iki yıldır sürdürdüğü yalan ve iftira içeren haberlerine ilişkin Bakanlığımız tarafından gerekli yasal takibat başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu haber 4,492 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
Tüm gazeteler burada
YORUMLAR

http://w
Başsavcılıktan Zaman gazetesine yalanlama
Başsavcılık, Zaman Gazetesi'nde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve maksatlı yapıldığını açıkladı.

Eklenme: 04 Nisan 2015, 20:11 / Güncelleme: 04 Nisan 2015, 21:20 / 47,330 Okunma / 119 Yorum

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağlayan Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafındanşehit edildiği olayla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bugün bazı gazetelerde yer alan''İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 10 kurşun yarası olduğu'' yönündeki iddiaları yalanladı.

Yazılı açıklama yapan Salihoğlu, 31 Mart 2015'te cumhuriyet savcısı Kiraz'ın görevi başında şehit edilmesine ilişkin 1 Nisan 2015'teki ilk basın açıklamasında, ''görüşmeler devam ederken teröristlerin silahla ilk atışlarından sonra güvenlik güçlerinin müdahalede bulunduğu, otopsi raporunda da belirtildiği üzere savcının, kafasına bitişik olarak ateş edilmesi sonucu şehit edildiği"nin belirtilmesine rağmen bugün bazı yazılı basın organlarında ''5 değil 10 kurşun yarası olduğu, polislere gelen talimat üzerine bilinçsizce operasyona başlandığı, polislerin bomba patlattıktan sonra silahla karşılık verdiği'' ve buna benzer gerçek dışı yayınlar yapılarak, kamuoyunun zihninin karıştırılmaya çalışıldığını vurguladı.

Ayrıca 2 Nisan 2015'te Sulh Ceza Hakimliği'nden ''gizlilik'' kararı alındığını hatırlatan Salihoğlu, soruşturma dosyasında bulunan hastane epikriz raporunun da yayınlanarak, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini belirtti.

Salihoğlu açıklamasında, yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen bilgi ve görüntülere göre şunları kaydetti:

''31 Mart 2015'te teröristlerle irtibatı sağlayan emniyet görevlilerinin görüşmeleri devam etmekte iken, içeriden ilk başta peş peşe 2 el, akabinde de 16 saniye sonra peş peşe 3 el silah sesi gelmesi üzerine operasyon ekibi hemen müdahaleye başlamış, operasyon ekibinde özel harekat ve terör şube timleri ortaklaşa hareket etmiştir.

1 Nisan 2015 tarihli adli tıp raporunda açıklandığı üzere, cumhuriyet savcımızın vücudunda 5 adet ateşli silah mermi giriş deliği olduğu, 3 adet ise ateşli silah mermi sıyrığının bulunduğu, vücuttan 2 adet 7.65 mm çaplı çekirdek çıkartıldığı, atışlardan bir tanesinin kafaya bitişik şekilde yapıldığı tespit edilmiştir.''

Gizliliği ihlal edenlere soruşturma

Bu haliyle yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, maksatlı olduğunu ve soruşturma belgelerinin yayınlanmasının suç teşkil edeceğini belirten Salihoğlu, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan soruşturma yapılacağını bildirdi.

Başsavcı Salihoğlu, soruşturmanın etkin ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü, bu amaçla 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade ederek, ileriki aşamalarda bilgi verileceğini duyurdu.

ne alaka

bu haberle ilgili bır yalanlama dıye düşündüm ve inan cok mutlu ol-muştum..

ha yalanlama demişken savci Kirazın otopsi raporu sonuçlandı mı? önlü arkalı kurşunlandıgına dair..
konu konuyu acıyo iste ya..

alakayı arıyorum. bulamadım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…